Switch czy ps4

Witam pracuje za granicą od pewnego czasu ale przez ustabilizowanie się po pracy często się nudzę zastanawiam się jaką konsole wybrać z ps4 mam doświadczenie a i na koncie zalega kilka gier typu wiedźmin gta 5, division, diablo, i kilka innych z wyższej półki, ale i tak ogrywałem tylko fortnite i diabełka najwięcej, teraz zastanawiam się nad kupnem switcha ze względu na wygodę oczywiście moje oczy są skierowane tez tylko na diablo fortnite zelde i mario oddysey nad switch przemawia mobilosc ale kupowanie gier po 200zl trochę mnie przeraża ale z drugiej strony ps4 może być uciążliwe do zabrania w razie przeprowadzki na inną kwaterę itp (mieszkam i pracuje przez agencje) dodatkowo do ps4 musiał bym zakupić monitor niewielki co wy byście polecili koszt ps4 299€+ monitor 100-150€ koszt switcha 299-310€

ja mam switcha i jestem zadowolony. Zastanawiam sie nad kupnem ps4 ale chyba darune sobie bo na początku roku następnego powinno być już ps5 które będzie kompatybilne z ps4 grami i mozna wszsystko ograć na ps5. Switch jako konsolka jest spoko całkiem, gry faktycznie są drogie ale często są nawet niezłe zniżki. Np Diablo 3 na switcha juz kilka razy było w przecenie za 29.99$. Cena taka jest już do przebolenia. Do tego np taki dark souls kupiłem za 90 zł na allegro wersję pudełkową. Da się żyć. Zelda jest droga i nie schodzi z ceny. JA dałem za swojego switcha 2000 zł razem z grami (używka w idealnym stanie) i jestem bardzo zadowolony. Za kilka miesiecy wyjdzie wiedzmin 3 na switcha to jest duży plus.

z drugiej strony ps4 też jest spoko, i wcale nie jest też takie mało mobilne :slight_smile: monitorek i skrzyneczka raczej w przeprowadzce nie przeszkodzą. Na ps4 na pewno taniej pograsz bo fajne gry są po 40-60 zł nawet np Final Fantasy X. Na switcha zapłaciłem za to jakies 200 zł a na ps4 jest chyba za 50 już.

w polsce akurat są promocje na ps4 slim za 770 zł nówka ze sklepu.