Sword Art Online

Wybacz ale guilty crown nie jest podobne do SAO. Accel world sie zgodze. Ale Guilty crown moze byc podobny tylko malymi szczegolami (a laczyc 2 animki ze wzgledu na szczegoly... tak sie poprostu nie robi bo mozna w ten sposob wszystkie anime ze soba powiazac). SAO mowi o ludziach ktorzy zostali uwiezieni w grze. A guilty crown o swiecie w ktorym panuje rak Apokalipsy i musi uratowac ten swiat chlopak z moca ''krola''.

Naprawde nie rozumiem fenomenu tego anime, może dlatego że jestem fanem LN i od początku podchodziłem sceptycznie do anime

Adaptacja jest taka sobie, nie powiem że zła, ale nie oddaje tak dobrze wszystkiego co było w LN + pozmieniane, usunięte rzeczy, i wrzucenie SS1 na początek serii to była porażka.

A anime na 90% będzie kontynuowane, SAO jest jedną z najlepiej sprzedająych sie LN, materiału nie brakuje, a na pewno japończyki chciałyby zobaczyć GGO i Underworld.

Może źle się wyraziłem. Chodziło mi o to, że jeżeli komuś spodobało się SAO, to i Guilty Crown będzie mu pasować. My bad ;_;

10 odcinek ;P gdyby nie to że jutro mam praktyki to bym nocke walnoł ;P

@up Znam ten ból, nie raz musiałem przerwać oglądanie czegoś naprawdę ciekawego, tylko dlatego że trzeba było iść już spać. I to czasami nie z powodu późnej godziny, a po prostu już organizm się tego domagał :D

SAO jako anime jest ok...co do LN to polecam bardzo fajne według mnie 100% lepsze niż anime...jedynie dlaczego ten tytuł zdobył taki rozgłos było to ze zmniejszyli wjazd w psychikę bohaterom i zrobili blokadę wylogowania na większą skale niż to miało miejsce w seriach .hack// (ogólnie polecam obejrzeć)

Co do drugiego sezonu to na razie ciężko powiedzieć nigdzie nic na jej temat nie pisze ale to nie oznacza ze sie nie pojawi...ale raczej wątpię by miało to mieć miejsce w sezonie letni czyli od kwietnia.

Wkoncu widze ze nie jestem jedynym ktory czytal LN Sao. Eh milo. Licze tylko na to ze dalsza czesc Sao bedzie bardziej odwzorowywala LN niz poprzednia.

Jak dla mnie zje*ało się, za dużo romansów, seksów i innych tego typu rzeczy. Powinni bardziej pokazać świat, bo to było w nim najlepsze...

Co myslicie o tym anime ? Nie wiem czy dobrze napisałem ... Warto obejrzeć ?