Sword Art Online

Co myslicie o tym anime ? Nie wiem czy dobrze napisałem ... Warto obejrzeć ?

Dobrze napisałeś.

Warto obejrzeć, acz kol-wiek za krótkie moim zdaniem.

Powinni zrobić z niego tasiemca coś ala Bleach może trochę krótsze

:)

Hmmmm, niektórze zawiodli się pod koniec, lecz moim zdaniem anime jest naprawdę warte uwagi, zdaniem niektórych jest to najlepsze anime sezonu, lecz ja miałem tam jeszcze pare dobrych tytułów :P.

Według mnie jest to przepiękne anime o romansie w wirtualnej rzeczywistości ( misje exp i w ogóle też jest) , jest to naprawdę warte obejrzenia niestety szkoda bo tylko 25 odc a ,zakończenie jest po prostu wzruszające ale cóż nie chciałbym spojlerować więc obejrzyj sobie to anime .

To zależy. SAO to dosyć wyjątkowe anime. Akcja rozgrywa się w świecie gry MMO, o tym samym tytule, gdzie do gry nie używa sie normalnego komputera, a czegoś w rodzaju alternatywnej rzeczywistości (nakładasz na głowę hełm, logujesz się i przenosisz się do gry - grasz własnym ciałem, własnymi myślami). Bohaterem jest chłopak, który brał udział w beta testach gry i w pierwszy dzień po premierze wchodzi do "świata". Celem gry jest ukończenie wielkiej wierzy, która posiada 100 pięter, a przejścia na kolejne zawsze chroni jakiś boss, którego gracze muszą pokonać. Po pewnym czasie gry (jeszcze w 1 odcinku, żeby nie było że rzucam jakimiś kosmicznymi spoilerami) bohater wraz z nowym znajomym którego poznał na początku, zauważają że z Menu zniknął przycisk do wylogowania. Za moment wszyscy gracze zostają teleportowani na główny plac początkowego miasta. Tam pojawia się Admin gry, który informuje o błędzie i jak się okazuje, nie jest to błąd, a celowe wyłączenie. Informuje że każdy kto odłączy się od gry, poprzez np zdjęcie hełmu, zginie. Dodatkowo każdy gracz dostaje do ekwipunku lusterko, a po użyciu, każdy gracz przyjmuje swoją postać z rzeczywistości ( spore ździwienie jeśli ktoś jako facet, grał kobietą xD ). teraz nie można zdjąć hełmu, bo czeka Cie śmierć, jedyną nadzieją jest ukończenie gry, zaliczenie wszystkich 100 pięter wierzy i pokonanie ostatniego bossa. I tu nasz bohater zaczyna swoją przygodę. Tak jak mówiłem, wszystko to rozgrywa się w 1 odcinku, więc nie ma mowy o wielkim spoilerowaniu. Po prostu nie umiałem inaczej wytłumaczyć fabuły. Samo anime to typowy Romans. Pierwsze kilka odcinków przebiega jak typowy Shounen, walki, rozmowy, pierwszy boss. Potem pojawia się "ona" :). Świetnie mi się oglądało do połowy serii, potem następuje zwrot o 180 stopni i przerzut do innej gry, gdzie wielu osobom ta zmiana się po prostu nie spodobała. Jak dla mnie, anime świetne, zawsze czekałem na kolejny odcinek, szczerze sam nie wiem dlaczego, jakoś nagle spodobał mi się ten wątek romansu, który według wielu był płytki jak kałuża na gładkim parkingu w TESCO. Od siebie, jak najbardziej polecam, obejrzysz kilka pierwszych odcinków i będziesz wiedział czy Ci się spodoba :)

@Edit: podczas pisania postu, 4 osoby zdążyły napisać swoje własne, NICE :)

SAO jak dla mnie najlepsze Anime roku 2012 , po prostu piękne . Tasiemiec to prawdopodobnie będzie ale sezonowy , 2 sezon będzie na 100%(nazwa Gun Gale Online) a podobno są już materiały na 3 i 4 . Babka która to pisze jest po prostu nieziemska .

Przyjemnie się oglądało i z nudów można zobaczyć. Ostatnio taka chała wychodzi że nie za bardzo można wybrzydzać.

Jedno z topowych anime 2012

Omega poleca bo jest uzależniające i z utęsknieniem czekałem na kolejne odcinki.

SAO to jedne z pierwszych anime które obejrzałem i powiem szczerze: naprawdę warto.

Niejeden raz już powtarzałem sobie różne odcinki i ciągle wspominam to anime

Dziękuje za tak piękne opinie i za 0 spoileru ;) w takim razie zaczynam oglądać, własnie zauważyłem na youtube że to wchodzi w tematyke "Romansu" a moje serce to uwielbia ;)

BTW, to anime ma też naprawdę świetny Soundtrack:

http://www.youtube.com/watch?v=M_bm8rKwWes

Mam do was pytanie jedno czy wiecie kiedy następny sezon ? Bo nowa nazwa to ma być gun gale online czy coś takiego .

Wedlug lepiej by było , gdyby każde piętro było opisane ;d .

Polecam jak najbardziej.. sam obejrzałem 2x wszystkie odcinki , czekam na GGO.

No i straciłem życie :s 6 odcinek już :P Polecam naprawdę ;>

co do nowego sezonu to jedni mówią o 17.02.2013

ale wcześniej jeszcze słyszałem że miało być pół roku po zakończenie Alfheim

No coz Sao jak Sao. Dobre aczkolwiek nie jest wybitne. Widzialem wiele lepszych animek. Bardzo fajne bylo tak dlugo jak byli w SAO. Gdy akcja przeniosla sie (spoiler) do Alo akcja stracila swoj urok. Anime zamienilo sie w bajke dla dzieci w ktorej Ksiaze Kirito wchodzi na wieze by uratowac ksiezniczke Asune z rak zlego krola.(koniec spoileru). Nie uwazam tego za top 2012 ze wzgledu na niewykorzystany potencjal.

Wpierw nie wyjdzie może Accel Word 2 sezon przed SAO ? Ja takie coś słyszałem .

@up SPOJLER z tym dla dzieci to przesadzasz . Po myśl o tym jak zakochała się w nim siostra , to naprawdę było poruszające , choć nie powiem anime nie wykorzystało w 100% potencjału .

No coz Sao jak Sao. Dobre aczkolwiek nie jest wybitne. Widzialem wiele lepszych animek. Bardzo fajne bylo tak dlugo jak byli w SAO. Gdy akcja przeniosla sie (spoiler) do Alo akcja stracila swoj urok. Anime zamienilo sie w bajke dla dzieci w ktorej Ksiaze Kirito wchodzi na wieze by uratowac ksiezniczke Asune z rak zlego krola.(koniec spoileru). Nie uwazam tego za top 2012 ze wzgledu na niewykorzystany potencjal.

P.s. Co do 2 sezonu . Bedzie w sezonie letnim tego roku :P. A i to ze z lekka skrytykowalem Sao nie znaczy ze go nie lubie bo jest na tyle dobre ze przeczytalem cala novele po ang i znam cala przyszla akcje :D

Y nie wiem co sie stalo ale zamiast edytowac moje posta to dodalo go jeszcze raz. Przepraszam

@up hehehe. Powiem tak :to anime laczy wiele gatunkow: akcja, romans, dramat itd. Ale tak naprawde zaden z tych gatunkow nie jest tu na tyle rozbudowane zeby uznac to Anime za swietne. Akcja: nuda. Kirito super ultra potezny itd(w Sao a Alo juz nie wspominajac). Romans: Kirito-Asuka plytki i nudny. Taki romans znajdzie sie w co 2 anime. Watek w ktorym jego siostra sie w nim zakochala- no coz tez nic nowego aczkolwiek lekkiego smaczku to nadalo. Sumujac anime mialo potencjal : nie do konca wykorzystany. Mysle ze gdyby w 100 % zostala odwzorowana novela Anime bylo by 3x lepsze. Ale i tak to Anime jest w miare fajne i godne polecenia.

Tak jak już Drapon powiedział, SAO miało OGROMNY, NIEWIARYGODNIE OGROMNY potencjał. Można by spokojnie zrobić 25-30 odc. z samego SAO, bez AHO. Co nie zmienia faktu, że animka dobra i warta polecenia(sam obejrzałem 2 razy). Jeżeli ktoś by szukał podobnego anime, to Guilty Crown - IMHO, o niebo lepsze od SAO. Jest jeszcze Accel World, ale to jak został wykreowany główny bohater troszkę boli(naprawdę, gdyby wyglądał normalnie, to anime było by o wiele lepsze).