Sygnatura

Witam. Na wstępie chciałbym zaznaczyć iż widziałem poprzednie tematy dotyczące rozmiaru sygnatury. Aczkolwiek boli mnie jedna rzecz, a mianowicie.. Jest to forum o grach, głównie MMO. I jako gracz chciałbym dodać sygnaturę dotyczącą czasu jaki spędziłem na granie, mowa tutaj o serwisie raptr. Aczkolwiek rozmiar obrazka w sygnaturze jest wręcz śmieszny. Jakiego formatu bym nie wybrał nie mieści się on w tym rozmiarze. Rozumiem co by nie było zbędnego syfu pod postami etc aczkolwiek ciężko będzie wtłoczyć mi dlaczego takie coś

fss.png

jest za duże(..?) a żeby było pod moim postem, ni jak nie zaśmieca to forum, większość sygnatur z tekstem zajmuje więcej miejsca niż ten odnośnik.

Z góry dzięki za odpowiedź, pozdrawiam :)

Dopiero wstałem i może jestem jakiś nieogarnięty jeszcze, ale za cholerę nie rozumiem gdzie jest problem? Regulamin mówi że wszystko do wysokości 200 pikseli i rozmiaru 200kB jest w porządku (choć jak dla mnie to nawet trochę za dużo), więc sygnatury odpowiednie (jak ta z tematu: 56 pikseli wysokości i waży 8.8kB) są spoko a za sygnatury irytujące wlepiamy ostrzeżenie i kasujemy.

I tak, Ajron to jest forum a nie Instagram ale małe sygnatury są dozwolone. Tak jak mówiłem, maksymalny rozmiar jest sensowny (200kB to jakieś 10 razy więcej niż normalna sygnatura z obrazkiem powinna zajmować), więc zapytam jeszcze raz: gdzie jest problem?

PS. Chyba zacznę wlepiać ostrzeżenia za słowo gaming. Co to w ogóle za idiotyczne zapożyczenie...?

W tym, ze niektorzy uzytkownicy chca sobie dodac np. sygnaturke z xfire badz wlasnie raptr, ktora pokazuje ile kto w co przegral godzin. Jest to forum o grach, wiec to spoko sprawa w sumie. Ale nie mozna ich wrzucic bo maja za duze wymiary badz za duzo waza.Logiczne zakladam, ze sa takie ograniczenia zeby sygnatury nie byly monstrualne. Rozumiem to. Tylko, ze niektorzy uzytkownicy maja ogromne(doslownie) sygnatury... wiec moze to tez warto ograniczyc bo mija sie z celem? (pytanie nie wymagajace odpowiedzi) Wiesz do czego pije?

No właśnie nie wiem. Podana tutaj sygnaturka z raptr ma 56 pikseli wysokości i 8.8kB czyli jest całkowicie legalna. Tak samo z Xfire: przykładowo moja sygnaturka ma 111 pikseli wysokości i waży 15.5kB czyli też jest legalna. Natomiast jeżeli ktoś ma faktycznie ogromną, niezgodną z regulaminem sygnaturę to zgłaszacie to do nas a my takiego delikwenta bierzemy w obroty.

ja tez sie zgodze np taki ja mam gifa a moge miec takie 2!~! wolal bym sygnature raptra ale ona wazy wiecej np 50kb.... a wymiar ma albo mniejszy albo ten sam for exemple uc.png

"więc sygnatury odpowiednie (jak ta z tematu: 56 pikseli wysokości i waży 8.8kB) są spoko a za sygnatury irytujące wlepiamy ostrzeżenie i kasujemy."

Administrator czegoś nie rozumie albo ja nie rozumiem ? Chodzi o długość sygnatury nie o wysokość... Próbowałem wstawić sygnaturę z Raptr i wyskakuje "400 x 130.".

Chyba jednak coś jest nie tak... Już to mówiłem i powiem jeszcze raz, nie wiem po co tak wysokie sygnatury jak mogły by być po prostu dłuższe... bo większość szerokości pod postem się "marnuje".

I nigdy nie rozumiałem argumentów administracji w tym temacie bo są po prostu bez sensu... albo na takich trafiałem...

Przykład (sorki akurat tak trafiło) sygnatura użytkownika nade mną w porównaniu do przykładu z tematu jest OGROMNA i on może taką mieć a ja tekiej małej dłuższej już nie...

@Down

A to nie przez uprawnienia administratora ? http://gyazo.com/e5a...4b95e538a259b4c

Próba numer 2: jako obrazek a nie generowane przez Raptr.

http://gyazo.com/9f569c1d37ccb4ecf0d5890049a83292 (specjalnie ucięte aby było widać, że obrazek)

http://gyazo.com/947a6f524324943583c61de8dc253714

Administrator czegoś nie rozumie albo ja nie rozumiem ? Chodzi o długość sygnatury nie o wysokość... Próbowałem wstawić sygnaturę z Raptr i wyskakuje "400 x 130.".

Moja aktualna, testowa sygnatura:

Ups, faktycznie niektóre grupy użytkowników miały ustawione takie dziwne limity. Mam nadzieję że teraz wszystko gra.

Myślę, że dlatego hania was nie rozumie, bo jako administrator ma większe uprawnienia i jej to działa a wam zwykłym szarym myszkom niestety nie.

Edit

Za późno napisałem, nieaktualne, jak już działa to po powrocie do domu też zrobię i wrzucę sobie sygnature, raptr. Jeszcze jedno pytanie, czy ona sama się odświeża

Hania a dało by sie zwiększyć limit jezeli chodzi o wage pliku ?

bo jednak taki odnośnik troche wazy w porównaniu do obrazka

bo chcial bym to wrzucic http://raptr.com/badge/Magar/uc.png ale waga nie pozwala

EDIT Hania dzieki stary <3

@Rolf "jej".

Hania, no no :D! Dzięki za zwiększenie limitu! Mam nadzieje że to teraz nie stworzy większego chaosu...

Ma nick hania, nie znam jej/jego osobiście więc także nie znam płci. Odpowie ktoś na moje pytanie?

jezeli odpowiednio ja dodasz to tak sama sie odświeża

EDIT spoko od tego tu jesteśmy

Dziękuję Magar.

Witam. Na wstępie chciałbym zaznaczyć iż widziałem poprzednie tematy dotyczące rozmiaru sygnatury. Aczkolwiek boli mnie jedna rzecz, a mianowicie.. Jest to forum o grach, głównie MMO. I jako gracz chciałbym dodać sygnaturę dotyczącą czasu jaki spędziłem na granie, mowa tutaj o serwisie raptr. Aczkolwiek rozmiar obrazka w sygnaturze jest wręcz śmieszny. Jakiego formatu bym nie wybrał nie mieści się on w tym rozmiarze. Rozumiem co by nie było zbędnego syfu pod postami etc aczkolwiek ciężko będzie wtłoczyć mi dlaczego takie coś

fss.png

jest za duże(..?) a żeby było pod moim postem, ni jak nie zaśmieca to forum, większość sygnatur z tekstem zajmuje więcej miejsca niż ten odnośnik.

Z góry dzięki za odpowiedź, pozdrawiam :)