Symbol serwisu w filmikach

(Jest to prośba w sumie nie do administracji, tylko do Aeth'a i przyszłych Videomakerów)

Ostatnio oglądałem jakiś filmik z serwisu MMO Hut i w lewym dolnym rogu było ich logo. Według mnie ciekawie by było dodać taki element do naszych filmików, gdyż wyciąć dźwięk i wsadzić swój to żaden problem, ale pozbycie się takiego loga to już nie lada sztuka. Ozywiście, nie chodzi mi o to że ktoś by od razu chciał podrobić, ale taki symbol rozpoznawczy to ciekawe rozwiązanie.

To jest bardzo proste - bardziej złożone od Windows Movie Makera programy pozwalają umieścić dowolny napis/grafikę w jakimkolwiek miejscu, tłumaczyć tego chyba nie trzeba.

Ja bym był za dodaniem czegoś takiego do naszych filmów.

Dokładnie, przydałby się też jakiś banner, aby ludzie na innych forach mogli go wklejać jako sygnaturkę. Wiem, że mało osób to zrobi ale zawsze coś i więcej tych ludzi będzie.

no zgapiajcie od innych portali ;(

no zgapiajcie od innych portali ;(

To raczej nie o to chodzi, żeby "zgapiać" to z innych portali, tylko, żeby było widać, że to są filmiki z naszego forum, żeby one nas reprezentowały. ;)

Dokładnie. Takie małe ustrojstwo zadziała jak darmowa mini reklama. ;)

Ale jak videomaker na początku bądź na końcu mówi dla jakiego serwisu kręci film. Wiem, że zdania nie rozpoczyna się od "ale" no ale to logo może zasłaniać niektóre rzeczy. Nie zawsze jest to coś znaczącego, ale zawsze może się trafić jakaś gra która akurat w miejscu bannera będzie miała jakiś ważny element. Pomysł dobry ale też trzeba się zastanowić gdzie umieścić banner i jakiej wielkości musiałby być bo jak napisałem może coś zasłaniać.

"Ale" użyte 6 razy :)

Bardzo chętnie wykonam takie mini logo :)

Ale jak videomaker na początku bądź na końcu mówi dla jakiego serwisu kręci film. Wiem, że zdania nie rozpoczyna się od "ale" no ale to logo może zasłaniać niektóre rzeczy. Nie zawsze jest to coś znaczącego, ale zawsze może się trafić jakaś gra która akurat w miejscu bannera będzie miała jakiś ważny element. Pomysł dobry ale też trzeba się zastanowić gdzie umieścić banner i jakiej wielkości musiałby być bo jak napisałem może coś zasłaniać. "Ale" użyte 6 razy

Śpieszę wyjaśnić! Myślę, że wycentrowany wyglądałby najlepiej. Co do rozmiarów, w zależności od rozdzielczości filmu w przedziale od 800x600 do 1280x1024 pikseli, przezroczystość rzecz jasna odpada.

To jest tzw. W-A-T-E-R-M-A-R-K i tak, możecie robić notatki. Tzw. znak wodny jest stary jak świat, więc nie wiem czy zarzuty zgapiania od MMOHut akurat mają jakiekolwiek podstawy. I dodawanie, i tworzenie watermarka jest proste jak drut, więc nie wiem po kiego ta dyskusja.

mod_ico.png
Daruj sobie takie Plain - Kubox

(Jest to prośba w sumie nie do administracji, tylko do Aeth'a i przyszłych Videomakerów)

Ostatnio oglądałem jakiś filmik z serwisu MMO Hut i w lewym dolnym rogu było ich logo. Według mnie ciekawie by było dodać taki element do naszych filmików, gdyż wyciąć dźwięk i wsadzić swój to żaden problem, ale pozbycie się takiego loga to już nie lada sztuka. Ozywiście, nie chodzi mi o to że ktoś by od razu chciał podrobić, ale taki symbol rozpoznawczy to ciekawe rozwiązanie.