System windows napotkal problem przy instalacji sterownikow

Witam.

Otoz ostatnimi czasy mialem pewien prolbem a mianowicie moje porty usb nie instalowaly sterownikow. Nie zbyt mi sie chcialo z tym bawic wiec to zignorowalem. Ale zaczelo sie to robic coraz bardziej uciazliwe. Nie moge podlaczyc zadnego pednrive czy innego urzadzenia USB bo nie chce zainstalowac sterownikow. Kombinowalem, kombinowalem i nie daje rady. Przypomnialem sobie ze po przeinstalowaniu systemu nie instalowalem chipsetow itd. z pltyki od plyty glownej. Problem w tym ze okazuje sie ze sterowniki na tej pltyce sa nieaktualne. Plyta glowna to cakiem niezly "staroc" -gigabyte ga-m61pme-s2. Kombinowalem i NIBY sciagnelem sterowniki do chipsetu na system windows 7, tyle ze nic to nie zmienilo.

"System Windows napotkal problem podczas instalowania oprogramowania sterownika dla urzadzenia.

System Windows odnalazl oprogramowanie sterownika dla tego urzadzenia, ale napotkal blad podczas proby zainstalowania go.

Urzadzenie kompozytowe USB.

Odmowa dostepu."

Tak wyglada komunikat z ktorym walcze, i powoli trace nadzieje. Myslalem o ponowej insalacji systemu(formatce) ale osobiscie watpie aby to w jakis sposob pomoglo.

Jakies pomysly?

(przepraszam za jakiekolwiek bledy ale jestem juz zmeczony ponad 3 i pol godzinna walka z tym "scierwem")