Sytuacja Legacy serwerów

Hej to znowu ja i mam dla was parę wiadomości odnośnie nadchodzącego łączenia serwerów w ArcheAge.

Rzeczą nad która bym się skupił jest polityka serwerów, gdyż powstaną 2 nowe z 6 starych. Nasz, czyli połączony Anthalon, Leviathan oraz Sirothe, a także Rangora, Dahuta i bodajże Kyrios. Nasz serwer aktualnie dzieli się na 3 aktywne frakcje z dominacją "Yata Kingdom" frakcji utworzonej niedawno przez graczy. Po połączeniu serwerów dojdą najprawdopodobniej jeszcze 2 frakcje graczy, znacznie zwiększy się strona nuia, oraz umocni haranya, chociaż aktualnie nie ma tam mocnych gildii i potrzebowali by oni jakiegoś dobrego lidera, by skutecznie opierać się atakom "Yaty" oraz Nui. Rangora ma bardzo ciekawą sytuacje polityczną ze względu na sojusz między 2 bazowymi frakcjami, przeciwko frakcji utworzonej przez graczy. Odwieczni wrogowie walczą tam ramie w ramie dla wspólnego dobra. Dahuta jest prawie wymarła i posiada jedną nacje utworzoną przez graczy, która pozwala na swobodne farmienie golda, jednak da się tam zauważyć dominacje Haranya, natomiast Kyrios jest dla mnie serwerem zagadką, nie pamiętam na tą chwile tamtejszej sytuacji politycznej.

Wracając do naszego serwera, nuia ma jeden plan, zjednoczyć jak najwięcej gildii i stawić czoła "Yatom" by móc się rozwijać. Dojdzie masa osób do Nui z Anthalona, którzy mają nie rzadko bardzo pokaźny Gear Score. To daje duże nadzieje na lepszą przyszłość dla "mojej" frakcji. Potencjalnie status serwera po Merge będzie wynosił 3:3:1 o ile nacje utworzone przez graczy się zjednoczą, w wolnym tłumaczeniu: podobny status graczy nui do utworzonych nacji i wspólna dominacja nad haranya. Nie wiem jak wyklaruje się sytuacja na Rangorze, ale wydaje mi się, że sojusz Nuia-Haranya padnie, a "koty" zostaną zmiażdzone przez "Core" oraz Nui'e. Na obydwu serwerach sytuacja klaruje się podobnie z powodu utworzenia nacji przez graczy 3/4 Haranya zmieniło przynalezność toteż sama Haranya jest aktualnie mocna ukruszona. Mam pewne informacje odnośnie frakcji, być może jedna z nich przyłączy się do nui, byłby to ogromny bonus dla nas, mowa o Sirothe.

Z tego co wiem na Rangorze ani żadnym innym serwerze z którym się połączy nie ma żadnej polskiej gildii. Polacy są tam pojedynczymi jednostkami rozsianymi po różnych międzynarodowych gildiach.

Jeżeli chodzi o moją ekipę z Sirothe wciąż się trzymamy i staramy rekrutować. Myśle że to dobry moment by pomyśleć nad powrotem zwłaszcza dla starych graczy, gdyż populacja na sirothe wzrośnie niewyobrażalnie głównie z powodu Anthalona[mam nadzieje że kolejek nie będzie :D] i PvP będzie na porządku dziennym zapewne zarówno w dzień jak i w nocy. Nowi gracze też pewnie świetnie się odnajdą w tak żywym świecie a z naszą pomocą powoli będą posuwali się na przód czerpiąc z kontentu gry. Wszystkie szczegółowe informacje odnośnie mojej gildii będę podawał poście jej dotyczącym. Być może nastąpi zmiana nazwy gildii, gdyż Trion usuwa wszystkie gildie podczas Merge, a liderzy dostają kamień którym przywracają nowo utworzonej poziom który miała przed Merge.

Jeżeli macie jakieś inne spostrzeżenia na ten temat piszcie śmiało w komentarzach chętnie poczytam coś KONSTRUKTYWNEGO-miłego weekendu :)

Nuia-Haranya padnie, a "koty" zostaną zmiażdzone przez "Core" oraz Nui'e.

Z tego co wiem na Rangorze ani żadnym innym serwerze z którym się połączy nie ma żadnej polskiej gildii. Polacy są tam pojedynczymi jednostkami rozsianymi po różnych międzynarodowych gildiach. 

O matko Core jeszcze istnieje, nie lubie ich - kradli mi drzewa z mojej nie legalnej farmy na samym początku servera >:C

Na Rangorze istnieje co najmniej jedna polska gildia, nie pamiętam teraz jak się nazywa ale jest chyba w ścisłym top 5 servera.

Kurcze z każdym postem jaki widze na forum tak bardzo chce wrócić do aa, ale z drugiej strony mam ledwo 3k gs'a i prawdopodobnie będę niszczony jeśli chodzi o pvp. Chętnie bym do was dołączył, ale jestem na Rangorze, a niestety nie dostaniemy merga z Sirothe :c

Obecnie gram na Prophecy ale mam postacie na Rangora (były Aier) i sma mysle o przeniesieniu z Fresha na nowy evo

Gracze z tych serwerów maja dostać darmowege przeniesienie na inny serwer, a nawet jak nie, wydaje mi się, ze jeżeli macie ambicje i chęci do grania to te [niecałe] 3 apexy nie są wygórowana ceną za przeniesienie, no chyba ze wogole nie macie golda w grze, co do Rangory nie ma tam już Polskich gildii. O tym jestem akurat święcie przekonany a jeżeli już to na pewno nie w topce, jeżeli jakiś cudem się mylę to powiedz jaka to gildia i kto tam lideruje. Tak naprawdę jeżeli nie macie żadnych ciągników, statków, czy domków to przeniesienie postaci jest bez sensu, lepiej utworzyć nową, w naszej ekipie są ludzie, którzy jeszcze się expią, a co do gearowania, kto grał ten wie jak jest, nie ma ono tak naprawdę końca-MIŁEGO :)

EDIT

Jeżeli mowa o smugglersach to byli oni w trakcie rozpadu już około rok temu, z tego co mi wiadomo nic się tam zbytnio nie zmieniło, ale tak jak mówię, nie jestem alfą i omegą, przydałby się ktoś, kto aktywnie gra na rangorze.

To ja mam teraz takie pytanie, chce zacząć grać w AA i na jaki serwer wbić ? i kiedy dokładniej są połączenia serwerów?
Oraz po której stronie konfliktu gra więcej Polaków?

Server i Polacy to strasznie neistabilna rzecz ;p Polaków jak mrówków wszędzie pełno nie ma "oo to Polski serwer!"
A co do servera hmm fresh bylby najlepszy bo na nim top gracze maja 6k GSu malo 7k na stary masz ludzi po 6k wszedzie.....
Po merge chyba 16 ma byc duzo ludzi na legacy serwerach ale ludzie z fresh dostana darmowy transfer z tego co widzialem.

Polecam Fresh a jak sie nie spodoba zmienisz serwer a co do strony ? Sprawdz rasy i wybierz najfajniejsza :D
Jeżeli chodzi o rasy wole Nuia bo maja ładniejsze tereny Sanddeep <3 i nowe lokacje sa imho ładniejsze pod housing

Archeage nie posiada polskiego serwera, ani nie ma serwera z dominującą polską populacją, chociaż na tą chwile trochę polaków gra na Sirothe oraz Anthalonie jeśli chodzi o Legacy no i oczywiście Prophecy z uwagi na to, że to fresh serwer. Po merge myślę że serwer na którym będzie Hanza stanie się najbardziej zaludnionym przez polaków serwerem, ale nie będzie to duża ilość, myślę że kilkadziesiąt osób, mam tylko nadzieje, że uda się nas zebrać jak najwięcej "pod jedną flagą".

Aktualna sytuacja na prophecy nie różni się zbyt wiele od Legacy i myślę, że każdy kto gra w miarę hardkorowo w AA potwierdzi moją opinie, łatwiejszy start był na początku ale teraz jest to praktycznie jedno i to samo.

To ja mam teraz takie pytanie, chce zacząć grać w AA i na jaki serwer wbić ? i kiedy dokładniej są połączenia serwerów?
Oraz po której stronie konfliktu gra więcej Polaków?

Teraz serwer Sirothe a po połączeniu Retribution[serwer na którym stacjonuje gildia HANZA, Polska gildia zrzeszająca zarówno nowych jak i starych graczy, szczegółowe informacje tutaj>REKRUTACJA

"Po merge chyba 16 ma być dużo ludzi na legacy serwerach ale ludzie z fresh dostana darmowy transfer z tego co widziałem."-otóż nie nie będzie darmowych transferów dla ludzi z fresh serwerów, więc jeżeli jesteś nowym graczem, lepiej odrazu utwórz postać na Sirothe. Poniżej fragment z artykułu z oficjalnej strony ArcheAge na temat Merge.

"If you do not want to participate in the Evolution of your server, you will be able to perform a one-time, free transfer of your characters to one of the servers on your region that is not affected by the Evolution and is not a Fresh Start server (Reckoning, Vengeance, Prophecy.)"

Nie widzę tu nic na temat transferu dla ludzi z fresh serwerów a jak można przeczytać transfer może odbyć się z serwerów objętych merge na te które nie będą łączone, czyli Eanna i Shatigon.

Jeżeli chodzi o Sirothe więcej polaków gra po stronie NUIa [Nuians; Elfy; Krasnoludy], po Merge sytuacja się nie zmieni z tego co mi wiadomo.

Także zapraszam na post odnośnie rekrutacji-"Rekrutacja>Hanza>Sirothe", czekam na każdą osobę która chce wesprzeć naszą sprawę i w tych ciężkich czasach pomóc w bojach. Miłego Tygodnia! :)

Poszukuję aktywnej gildii,aktualnie stacjonuje na Rangorze.

Hej to znowu ja i mam dla was parę wiadomości odnośnie nadchodzącego łączenia serwerów w ArcheAge.

Rzeczą nad która bym się skupił jest polityka serwerów, gdyż powstaną 2 nowe z 6 starych. Nasz, czyli połączony Anthalon, Leviathan oraz Sirothe, a także Rangora, Dahuta i bodajże Kyrios. Nasz serwer aktualnie dzieli się na 3 aktywne frakcje z dominacją "Yata Kingdom" frakcji utworzonej niedawno przez graczy. Po połączeniu serwerów dojdą najprawdopodobniej jeszcze 2 frakcje graczy, znacznie zwiększy się strona nuia, oraz umocni haranya, chociaż aktualnie nie ma tam mocnych gildii i potrzebowali by oni jakiegoś dobrego lidera, by skutecznie opierać się atakom "Yaty" oraz Nui. Rangora ma bardzo ciekawą sytuacje polityczną ze względu na sojusz między 2 bazowymi frakcjami, przeciwko frakcji utworzonej przez graczy. Odwieczni wrogowie walczą tam ramie w ramie dla wspólnego dobra. Dahuta jest prawie wymarła i posiada jedną nacje utworzoną przez graczy, która pozwala na swobodne farmienie golda, jednak da się tam zauważyć dominacje Haranya, natomiast Kyrios jest dla mnie serwerem zagadką, nie pamiętam na tą chwile tamtejszej sytuacji politycznej.

Wracając do naszego serwera, nuia ma jeden plan, zjednoczyć jak najwięcej gildii i stawić czoła "Yatom" by móc się rozwijać. Dojdzie masa osób do Nui z Anthalona, którzy mają nie rzadko bardzo pokaźny Gear Score. To daje duże nadzieje na lepszą przyszłość dla "mojej" frakcji. Potencjalnie status serwera po Merge będzie wynosił 3:3:1 o ile nacje utworzone przez graczy się zjednoczą, w wolnym tłumaczeniu: podobny status graczy nui do utworzonych nacji i wspólna dominacja nad haranya. Nie wiem jak wyklaruje się sytuacja na Rangorze, ale wydaje mi się, że sojusz Nuia-Haranya padnie, a "koty" zostaną zmiażdzone przez "Core" oraz Nui'e. Na obydwu serwerach sytuacja klaruje się podobnie z powodu utworzenia nacji przez graczy 3/4 Haranya zmieniło przynalezność toteż sama Haranya jest aktualnie mocna ukruszona. Mam pewne informacje odnośnie frakcji, być może jedna z nich przyłączy się do nui, byłby to ogromny bonus dla nas, mowa o Sirothe.

Jeżeli chodzi o moją ekipę z Sirothe wciąż się trzymamy i staramy rekrutować. Myśle że to dobry moment by pomyśleć nad powrotem zwłaszcza dla starych graczy, gdyż populacja na sirothe wzrośnie niewyobrażalnie głównie z powodu Anthalona[mam nadzieje że kolejek nie będzie :D] i PvP będzie na porządku dziennym zapewne zarówno w dzień jak i w nocy. Nowi gracze też pewnie świetnie się odnajdą w tak żywym świecie a z naszą pomocą powoli będą posuwali się na przód czerpiąc z kontentu gry. Wszystkie szczegółowe informacje odnośnie mojej gildii będę podawał poście jej dotyczącym. Być może nastąpi zmiana nazwy gildii, gdyż Trion usuwa wszystkie gildie podczas Merge, a liderzy dostają kamień którym przywracają nowo utworzonej poziom który miała przed Merge.

Jeżeli macie jakieś inne spostrzeżenia na ten temat piszcie śmiało w komentarzach chętnie poczytam coś KONSTRUKTYWNEGO-miłego weekendu :)