Hej to znowu ja i mam dla was parę wiadomości odnośnie nadchodzącego łączenia serwerów w ArcheAge.
Rzeczą nad która bym się skupił jest polityka serwerów, gdyż powstaną 2 nowe z 6 starych. Nasz, czyli połączony Anthalon, Leviathan oraz Sirothe, a także Rangora, Dahuta i bodajże Kyrios. Nasz serwer aktualnie dzieli się na 3 aktywne frakcje z dominacją "Yata Kingdom" frakcji utworzonej niedawno przez graczy. Po połączeniu serwerów dojdą najprawdopodobniej jeszcze 2 frakcje graczy, znacznie zwiększy się strona nuia, oraz umocni haranya, chociaż aktualnie nie ma tam mocnych gildii i potrzebowali by oni jakiegoś dobrego lidera, by skutecznie opierać się atakom "Yaty" oraz Nui. Rangora ma bardzo ciekawą sytuacje polityczną ze względu na sojusz między 2 bazowymi frakcjami, przeciwko frakcji utworzonej przez graczy. Odwieczni wrogowie walczą tam ramie w ramie dla wspólnego dobra. Dahuta jest prawie wymarła i posiada jedną nacje utworzoną przez graczy, która pozwala na swobodne farmienie golda, jednak da się tam zauważyć dominacje Haranya, natomiast Kyrios jest dla mnie serwerem zagadką, nie pamiętam na tą chwile tamtejszej sytuacji politycznej.
Wracając do naszego serwera, nuia ma jeden plan, zjednoczyć jak najwięcej gildii i stawić czoła "Yatom" by móc się rozwijać. Dojdzie masa osób do Nui z Anthalona, którzy mają nie rzadko bardzo pokaźny Gear Score. To daje duże nadzieje na lepszą przyszłość dla "mojej" frakcji. Potencjalnie status serwera po Merge będzie wynosił 3:3:1 o ile nacje utworzone przez graczy się zjednoczą, w wolnym tłumaczeniu: podobny status graczy nui do utworzonych nacji i wspólna dominacja nad haranya. Nie wiem jak wyklaruje się sytuacja na Rangorze, ale wydaje mi się, że sojusz Nuia-Haranya padnie, a "koty" zostaną zmiażdzone przez "Core" oraz Nui'e. Na obydwu serwerach sytuacja klaruje się podobnie z powodu utworzenia nacji przez graczy 3/4 Haranya zmieniło przynalezność toteż sama Haranya jest aktualnie mocna ukruszona. Mam pewne informacje odnośnie frakcji, być może jedna z nich przyłączy się do nui, byłby to ogromny bonus dla nas, mowa o Sirothe.
Z tego co wiem na Rangorze ani żadnym innym serwerze z którym się połączy nie ma żadnej polskiej gildii. Polacy są tam pojedynczymi jednostkami rozsianymi po różnych międzynarodowych gildiach.
Jeżeli chodzi o moją ekipę z Sirothe wciąż się trzymamy i staramy rekrutować. Myśle że to dobry moment by pomyśleć nad powrotem zwłaszcza dla starych graczy, gdyż populacja na sirothe wzrośnie niewyobrażalnie głównie z powodu Anthalona[mam nadzieje że kolejek nie będzie :D] i PvP będzie na porządku dziennym zapewne zarówno w dzień jak i w nocy. Nowi gracze też pewnie świetnie się odnajdą w tak żywym świecie a z naszą pomocą powoli będą posuwali się na przód czerpiąc z kontentu gry. Wszystkie szczegółowe informacje odnośnie mojej gildii będę podawał poście jej dotyczącym. Być może nastąpi zmiana nazwy gildii, gdyż Trion usuwa wszystkie gildie podczas Merge, a liderzy dostają kamień którym przywracają nowo utworzonej poziom który miała przed Merge.
Jeżeli macie jakieś inne spostrzeżenia na ten temat piszcie śmiało w komentarzach chętnie poczytam coś KONSTRUKTYWNEGO-miłego weekendu