Sytuacja w Aionie

Witam

Chciałbym wrócić do Aiona po Dłuuugim czasie. Zastanawiam się jednak czy zaczynać na wersji EU czy NA. Czytałem, że na EU jest mało osób i server chyli się ku upadkowi. Za to na NA mam 200 pingu. Mam nadzieje, że ktoś kto gra na EU wypowie się.

Pozdrawiam

WitamChciałbym wrócić do Aiona po Dłuuugim czasie. Zastanawiam się jednak czy zaczynać na wersji EU czy NA. Czytałem, że na EU jest mało osób i server chyli się ku upadkowi. Za to na NA mam 200 pingu. Mam nadzieje, że ktoś kto gra na EU wypowie się.Pozdrawiam

Gra ded, 200-250 pingu = Ty ded na siegach....

Generalnie to bym sobie odpuscil.

Może ktoś jeszcze się wypowie? Lub zna inny program do zmniejszania pingu prócz WTFasta. Byłym wdzięczny. :)

Może ktoś jeszcze się wypowie? Lub zna inny program do zmniejszania pingu prócz WTFasta. Byłym wdzięczny.

tak przeprowadzi sie naprawde durne pytania albo kup swiatlowod o dlugosc odpowiedniej z twojego miejsca zamieszkania doo stannow zjednoczonych ...

Zreszta barus napewno nie jest wyludniony ..

Jedynie coo mnie boli too ze na dostanie wersje 4.8 a europa mowia ze we wrzesniu ale znowu nie podali w ktorym roku

Rzekło by się KARWOŚ NET - najlepszy Bo jedyny!

Ping obecnie to najmniejszy problem NA :) Największy to taki, że jeśli myślisz o poważnej grze to zapomnij. NA to same alty wymaksowane z zapleczem finansowym oraz latami gry. Jeśli chodzi o ping to jeśli grasz magiem to nie problem, szczególnie jeśli mowa o mass pvp. Gorzej sprawa wygląda z postaciami walczącymi wręcz i na pvp 1vs1. Wielkiej tragedii nie ma, jednak różnica odczuwalne. Ludzi ubijesz o to się nie martw ale...

Jeśli chcesz grać tylko dla relaksu, to spokojnie możesz grać jakimś SM lub sorkiem bez problemów (zapomnij o asku i postaciach szybko bijących). To skoczyć na inste to polatać i pozabijać ludzi, pozbierać roślinki i coś skrafcić. Nie odszyjesz większego dyskomfortu z powodu pingu o ile robisz to casualowo :)

WitamChciałbym wrócić do Aiona po Dłuuugim czasie. Zastanawiam się jednak czy zaczynać na wersji EU czy NA. Czytałem, że na EU jest mało osób i server chyli się ku upadkowi. Za to na NA mam 200 pingu. Mam nadzieje, że ktoś kto gra na EU wypowie się.Pozdrawiam

PIng 200 wyklucza gre na NA pig 100 nawet to wyklucza :) Wiec zostaje CI Barus EU online slaby jednak moze po nowym dodatku sie cos zmieni ;)

z PIngiem 200 w ogole zapomnij o PVP bieganiu solo oraz end game instach.

Hmm wiadomo kiedy będzie dodatek? Oraz czy opłaca się grać na innych serverach EU? Są tam inne gildie?

Hmm wiadomo kiedy będzie dodatek? Oraz czy opłaca się grać na innych serverach EU? Są tam inne gildie?

Nie nie oplaca chyba , ze znasz niemieckie lub francuzki ale one maja ten sam online + gra tam 99% Niemcow lub francuzow ;) Co do gry eu ma jeden problem PArty znajdziesz w sumie wylacznie z premade lub gildia na high lvl insty - a raczej jest to problem polskieo servera i polskiej toxic spolecznosci. Ktos wyzej napisal za na NA sa same alty na eu jest to samo wiekszosc ludzi poprostu gra na altach

na Barusie w uj osób, wszędzie pełno ludzi, a do 55 levelu masz rookie serwer (czyli połączone wszystkie serwery) na którym sobie możesz z setkami graczy farmić, chodzić na insty itp - dziś wchodzi patch 4.75, wiec będzie się działo :D - a co do levelowania, sam robie ostatnio 2 alty, bo mi się moimi starymi na 65 znudziło grać i one tylko mi ostatni kasiorę i ACki zarabiają

Witam

Chciałbym wrócić do Aiona po Dłuuugim czasie. Zastanawiam się jednak czy zaczynać na wersji EU czy NA. Czytałem, że na EU jest mało osób i server chyli się ku upadkowi. Za to na NA mam 200 pingu. Mam nadzieje, że ktoś kto gra na EU wypowie się.

Pozdrawiam