Witam,
10 dni temu zostało opublikowane ogłoszenie na współpracownika w zakresie wyszukiwania i redakcji aktualności ze świata MMO - do dziś znakomita większość z osób, które podjęły wysiłek zgłoszenia się, nie spotkały się z żadną tudzież wiążącą odpowiedzią ze strony przedstawicieli Portalu.
Mam więc do prezekazania Wam kilka słów krytki, z której być może wyciągniecie wnioski na przyszłość, ponieważ profesjonalizm to cecha nie do przecenienia w dzisiejszym świecie - nawet jeśli dotyczy realizowania pasji.
po 1-sze: ogłoszenie nie zawierało formuły: "Redakcja rezerwuje sobie prawo do odpowiedzi jedynie na wybrane zgłoszenia." co obliguje Was do udzielenia odpowiedzi Wszystkim osobom, które zgłosiły swoją kandydaturę w procesie naboru.
po 2-gie: w Newsach już pojawiły się treści proponowane przez osoby biorące udział w naborze (co najmniej 2 przypadki), co przy braku zapisu dotyczącego możliwości publikacji próbnych tekstów zgłoszonych w ramach konkursu stanowi naruszenie praw autorskich - polecam zapoznanie się z zagadnieniem prawa do własności intelektualnej, autoryzacji i zgody na publikację.
po 3-cie: jeśli w Newsach pojawia się publikacja jednego z uczestników konkursu opatrzona nickiem (Wredny - btw. chyba należałoby pogratulować) co należałoby odczytywać jako rozpatrzenie kandydatur i zamknięcie procesu naboru, bez jakiejkolwiek informacji o rezultatach postępowania w formie podsumowawczej.
Reasumując - proszę Szanowna Redakcjo, mówiąc kolowialnie - "nie lećcie w ch...". Jestem głęboko rozczarowany Waszym zachowaniem ponieważ dotychczas traktowałem ten portal z szacunkiem i oceniałem go jako profesjonalne źródło informacji. Widząc jednak poziom zaangażowania w rekrutację, mam szczere wątpliwości co do kwestii Waszego profesjonalizmu.
Prawdopodobnie nie stracicie Czytelnika, aczkolwiek zgłaszam swoją rezygnację z udziału w naborze na NEWSMAN'a.
Pozdrawiam
Kein.
Ps.: mam nadzieję, że moje słowa przydadzą się Wam, aby w przyszłości uniknąć podobnych "dziecinnych" błędów, ponieważ profesjonalizm to nie dzieło przypadku i zburzyć jego poczucie można jednym zaniedbaniem.