Szczepionk/a/i (18lat) a L4

Dobry, jako że kończę niedługo 18 lat byłem u lekarza na szczepieniu ale nie dostałem L4.(2 szczepionki różyczka i tężec).

Pytałem się dwóch kolegów jeden powiedział że dostał a drugi miał nawet powikłania(ręka mu spuchła) pomimo tego że zabroniono mu wysiłku fizycznego przez 24h i alkoholu.

Chciałbym się zapytać was czy lekarz powinien wypisać mi L4 na jutro?

Mogę się spytać tylko po co ci L4?

Mam praktykę.

Może zapytaj lekarza, a nie nas?

Masz rację powinienem się zapytać lekarza bo szczepionkę mi dawał chyba rzeźnik albo grabarz.

Przecie byłem u lekarza pytałem się o l4 ale nie chciał mi dać a koledzy dostali, teraz rozumiesz sens tego tematu?

Niech ci rodzic napisze zwolnienie i po kłopocie.

Ojej, koledzy dostali : / Kurcze, poważna sprawa... Skoro lekarz nie dał Ci l4, to nie jest zalecane, żebyś dostał, proste. To on będzie odpowiadał jeśli Ci sie cos stanie.

Będziesz się jutro źle czuł to idziesz do lekarza i dostajesz l4 jak tak bardzo chcesz... Lekarz nie będzie za nic odpowiadał.

Ojejku biedaczek szczepionke dostal i chce el quattro od roboty. No ja pierd..ykam :D Idz do psychiatry i wez odrazu na miesiac :D

Co to mają być za odpowiedzi? Koledzy wyżej powinni wszyscy dostać warna za idiotyczne teksty. Zgaduję, że przyszło Ci zawiadomienie listem, że masz się zgłosić na szczepienie. Dlaczego masz mieć problemy w pracy przez to, że tego dnia nie mogłeś przyjść? Jeżeli jest to obowiązkowe szczepienie, to lekarz musi wypisać Ci L4.

Ojej, koledzy dostali : / Kurcze, poważna sprawa... Skoro lekarz nie dał Ci l4, to nie jest zalecane, żebyś dostał, proste. To on będzie odpowiadał jeśli Ci sie cos stanie.

Co nie jest zalecane? Szczepienia są tylko do godziny 12, więc jak masz być w pracy i na szczepieniu? Użyj głowy zanim coś napiszesz.

Dobry, jako że kończę niedługo 18 lat byłem u lekarza na szczepieniu ale nie dostałem L4.(2 szczepionki różyczka i tężec).

Pytałem się dwóch kolegów jeden powiedział że dostał a drugi miał nawet powikłania(ręka mu spuchła) pomimo tego że zabroniono mu wysiłku fizycznego przez 24h i alkoholu.

Chciałbym się zapytać was czy lekarz powinien wypisać mi L4 na jutro?