Szkice

Chłopie, jedyne co mi wyszło z rysowania, to krzywy Son Goku z Dragon Ball, i to jeszcze z zezem...

I pewnie była to Twoja pierwsza praca artystyczna jaką wykonałeś ? ^^

Gdy ja sobie spojrzę na swoje pierwsze prace to aż sam nie wierze, że teraz tak zmieniłem styl i jakość szkiców :D

Jeśli to nie talent, to ja potrafię mówić wszystkimi językami świata.

A to się świetnie składa, muszę napisać list po niemiecku, a Ty mi w tym możesz pomóc... :D

Tak, ten Son Goku to była moja z pierwszych prac. Nawet parę miesięcy temu próbowałem narysować jakąś postać z innego anime, jednak znowu jakaś krzywa pokraka mi wyszła. Wyglądało to jak bazgroły dwulatka. Jednak trzeba mieć do tego chociaż minimalny talent, by to po ludzku wyglądało :)

Trochę musiałem się wysilić i poświęcić czasu na to, aby moje bazgroły jakoś estetycznie wyglądały nie ma co nawet porównywać moich starych prac do teraźniejszych, z czasem zaczęło coś wychodzić. Moim skromnym zdaniem trzeba po prostu chcieć :)

Trochę musiałem się wysilić i poświęcić czasu na to, aby moje bazgroły jakoś estetycznie wyglądały nie ma co nawet porównywać moich starych prac do teraźniejszych, z czasem zaczęło coś wychodzić. Moim skromnym zdaniem trzeba po prostu chcieć

Ja kurde nie wiem. Jak na to patrze, to aż ślinka cieknie i woła "Ja też chce tak umieć!"

Jedyne co potrafię naszkicować, to ludka z patyków. I jeszcze pewnie później okaże się, że kreska którą zrobiłem jest krzywa.

Nie ma co. Nikt nie wmówi mi, że talent ma tu małe zaangażowanie. No chyba że, uczy cię sam Leonardo.

ocena prac 10/10.

Chłopie masz wielki talent!

Chłopie masz talent też tak chciałbym umieć rysować.Ostatnio jak rysowałem to nic mi nie wychodzi moja ostatnia praca rysunekl.jpg resztę wyrzuciłem bo tamte to masakra :o.Mam pytanie jeszcze jakimi ty ołówkami rysujesz cienkimi czy grubymi ?

Mam pytanie jeszcze jakimi ty ołówkami rysujesz cienkimi czy grubymi ?

Nie rozumiem za bardzo o co chodzi w tym pytaniu ^^

Używam normalnych Ołówków w zakresie 2H-6B + ołówek grafitowy Firmy KOH-I-NOOR :)

RainStigma

Pamiętam swoje początki, gdy robiłem tylko obrys w swoich pracach, później zacząłem dodawaj jakieś cienie, światłocienie... :) Spróbuj zrobić prace i ją pocieniuj, lecz uważaj na to, aby nie rozcierać pracy palcem (efekt "ujebanej twarzy" wybaczcie za przekleństwo) ^^

Genialne szkice!!!

ten ostatni rysunek poprostu masakra...

wez jeszcze cos narysuj w tym stylu, horrorcore, gore, dark.

Dzięki za odpowiedź właśnie chodziło mi o to jakimi rysujesz spróbuje dzisiaj coś narysować.Mam pytanie mógłbyś może zrobić jakieś wideo jak ty rysujesz albo jakiś speed art oczywiście jeżeli masz czas ^^

wez jeszcze cos narysuj w tym stylu, horrorcore, gore, dark.

Miałem taki szkic przedstawiający Śmierć w czarnym płaszczu z kapturem, w mroku z takim światełkiem w oddali, lecz poszło na konkurs ^^

Dzięki za odpowiedź właśnie chodziło mi o to jakimi rysujesz spróbuje dzisiaj coś narysować.Mam pytanie mógłbyś może zrobić jakieś wideo jak ty rysujesz albo jakiś speed art oczywiście jeżeli masz czas ^^

Raczej nie ma takiej opcji, brak mi czasu na taką zabawę, szkicuje z dużymi odstępami w czasie, a takie nagrywanie, a później sklejanie tych filmików w jedność raczej nie wchodzi w grę. Na youtube masz masę takich filmików :)

Moje dzisiejsze prace ;s alu2.th.png

alucardx.th.png

Widzę, że tworzysz bardziej prace o tematyce Anime (też tak zaczynałem), lecz później przeniosłem się do bardziej realistycznych prac, jeżeli też byś kiedyś planował taką zmianę to wiele zależy od konturów, otóż nie można ich bardzo mocno zakreślać, w sumie wcale się ich nie zakreśla po prostu się cieniuje, a wszystko same dopełnia siebie :)

A co do Twoich prac, szkoda że taka marna jakość, nie ma co wiele pisać na ten temat ćwicz, próbuj staraj się oraz się nie poddawaj ! (Uwierz mi kiedyś moje prace wyglądały bardzo podobnie stylistycznie do Twoich, więc wszystko w Twoich rękach !) i na przyszłość nie bój się docisnąć bardziej ołówka, aby miejscami wydobyć prawdziwy odcień czerni, kiedyś ludzie z różnych forum zawsze mi powtarzali "Bardziej dociskaj ołówek, sprawia to, że praca wygląda estetyczniej" Wyszło mi to na dobre, gdy ich posłuchałem ^^

Tak z ciekawości, Ile zajmuje Ci stworzenie jednej pracy ?

Dziękuję za odpowiedź i spróbuje bardziej docisnąć ołówek :^^ przepraszam też za jakość.Zrobienie jednej pracy zajmuje mi 1h chociaż to też zależy ile postać lub jakiś przedmiot ma detali to wtedy dłużej tą postać z językiem rysowałem z 30 minut tamtą z ręka na twarzy 15 min lecz mi coś nie wyszło te oko i ta ręka + włosy też niezbyt :< można też powiedzieć o twarzy niezbyt mi też wyszła z tą drugą myślę że trochę lepiej mi poszło.

RainStigma, początek twoich prac idzie w dobrym kierunku. Jeśli chcesz rysować coś z Anime, to polecam jakieś postacie z Dragon Ball, są łatwe do narysowania, ale i ręke sobie wyćwiczysz. Może zacznij od tego.

250px-Son_Goku.jpg

Są i cienie przy których możesz się pobawić :)

Kiedyś wrzucę swoje i brata też nieźle ogarniamy na poziomie podobnym jaki prezentował i prezentuje lexort123. Mam narysowanego akurat Tolkiena z fajką :D A brat Kid Cudiego, Sylwka Stallone i chyba nawet Kanye Westa :D Co do RainStigma rysuj jak najwięcej rysunków, z różnych gazet, plakatów itd. Radze nie zatrzymywać się tylko na Manga&Anime :P I ostatnia rada: rysuj np jeden rysunek wielokrotnie co jakiś czas poprawiając pewne szczegóły, a w końcu wyjdzie Ci naprawdę art wysokiej jakości.

Dzięki za te rady spróbuje narysować Son goku tego z góry będę dzisiaj rysował to też wypróbuje jakąś twarz nie z anime ^^

Ryszard Kiedyś wrzucę swoje i brata też nieźle ogarniamy na poziomie podobnym jaki prezentował i prezentuje lexor123.

Z miłą chęcią zobaczył bym Wasz prace, jeżeli będziesz mógł to wrzucaj ^^

szkice.jpg

Zupełnie spontanicznie i chaotycznie... Podczas pracy nad tym szkicem przelewałem w niego moje uczucia dlatego wyszło jak wyszło.

Opinia, komentarze mile widziane :)

Aveeengeeeed Seeeeeveeeenfooold!

Co ja tam będę oceniał.... 15/10. Sam nigdy nie miałem talentu i lubiłem rysunki innych!

Coś mi tylko V w napisie forever nie gra. Jest mniejsze takie, nie jest idealne, ale bliskie ideałowi.

Widzę, że mamy fanów dobrej muzyki :D

Co do V, to wszystko da się poprawić i dzięki za miłe słowa :)