Szkoła - Dyss

Witam! kazdy z nas kiedys byl uczniem w szkole. Ja niestety jeszcze do niej uczeszczam. jest to 3 gimn, i zostalem poinformowany przez polonistkę abym zrobił sobie badania na dysgrafie.

Chcialbym zapytac czy ktos z was mial moze takie badania?

Jakie są moje szanse, że dostane ten papierek(foto z zeszytu zamieszczę poniżej)

Pochwalil by mi się ktoś z tym papierkiem? (Pokazał jak pisze itp.)

Zdjecia : http://imageshack.us/g/638/image1yi.jpg/

ja kiedyś robiłem sobie takie badania (żaby mieć luzy na Polskim) Ja musiałem pokazać im zeszyt i przepisać jakiś tekst no i po tych ciężkich badaniach dali mi papierek że mam dysgrafię. Z dysleksją było by gorzej

ja kiedyś robiłem sobie takie badania (żaby mieć luzy na Polskim) Ja musiałem pokazać im zeszyt i przepisać jakiś tekst no i po tych ciężkich badaniach dali mi papierek że mam dysgrafię. Z dysleksją było by gorzej

Jak myślisz, mam szanse dostac taki papierek? Nie zrobil byś pare fotek twojemu pieknemu zeszycikowi? ;D

Tez mialem takie badanko,niestety bardzo dawno wiec raczej nie pomoge...

Zalosne jest to ze dokladnie te same badania mi robili kiedy musialem isc z kumplami do szkolnego psychologa za zucanie w kolege zapalkami i pluciem xD

Jeszcze paamietam ten opis przy - 50 pkt.

Bawili sie w Strazakow najpierw podpalali kolege a potem gasili go slinom...

Kit z tym ze polowa zapalek nie byla nawet odlapona... :lol: :lol: :lol:

To czy je dostaniesz będzie zależeć od osoby, która to będzie sprawdzała. Twoje pismo nie jest najgorsze u mnie około 70% osób w klasie ma gorsze pismo.Fotek nie dam bo nie mam czym zrobić wystarczająco wyraźnych

To czy je dostaniesz będzie zależeć od osoby, która to będzie sprawdzała. Twoje pismo nie jest najgorsze u mnie około 70% osób w klasie ma gorsze pismo.Fotek nie dam bo nie mam czym zrobić wystarczająco wyraźnych

czyli musze sie bardziej postarac z tym pismem. Od jutra zaczynam bazgrac :D

No zycze powodzenia Tobie I Polonistce tez :D :D :D

Niestety Drogi Kolego tak łatwo nie jest, osobiście piszę brzydko ale bezbłędnie (czytam dużo książek), aczkolwiek kumpel musiał wykuć na blachę wszystkie regułki kiedy piszemy rz itp. To część testu, jak umiesz i piszesz z błędami to dostajesz, jak się nie nauczysz to do widzenia .

Z początku, jak za pierwszym razem przeczytałem nazwę topicu, to myślałem, że będzie robił dissa na szkołę :D

Co do tematu, to wg mnie piszesz brzydko, ale czytelnie. Wg mnie nie masz żadnej dysgrafii, bo można przeczytać to, co napisałeś w tym zeszycie. Mój kumpel z klasy pisze o wiele gorzej i nie ma żadnego papierka. Nie jestem żadnych specjalistą, więc nie wiem jak będzie. Musisz to sprawdzić u osoby, która się na tym zna. Z forum to raczej nikt Ci profesjonalnej diagnozy nie wystawi.

PS. Osobiście, nie jest zwolennikiem tych papierków o dysgrafii, dysleksji itd. Wg mnie, w wielu przypadkach, to po prostu tania ściema.

Niestety Drogi Kolego tak łatwo nie jest, osobiście piszę brzydko ale bezbłędnie (czytam dużo książek), aczkolwiek kumpel musiał wykuć na blachę wszystkie regułki kiedy piszemy rz itp. To część testu, jak umiesz i piszesz z błędami to dostajesz, jak się nie nauczysz to do widzenia .

Koleś będzie robił testy na dysgrafię nie dysleksję. Fakt mogą mu przy okazji zrobić testy na dysleksję, ale to całkiem co innego jedno na drugie nie ma żadnego wpływu. Co z tego że będzie znał wszystkie regułki jak pismo mu się nie zmieni.

PS. Osobiście, nie jest zwolennikiem tych papierków o dysgrafii, dysleksji itd. Wg mnie, w wielu przypadkach, to po prostu tania ściema.

też uważam że większość tych papierków to ściema, ale tylko te od dysleksji. Ja w gimnazjum ledwo zdawałem z J.Polskiego tylko przez to że nauczyciel nie mógł mnie rozczytać dlatego papierek od dysgrafii bardzo mi się przydał.Teraz na szczęście nie mam takiego problemu

Z początku, jak za pierwszym razem przeczytałem nazwę topicu, to myślałem, że będzie robił dissa na szkołę Co do tematu, to wg mnie piszesz brzydko, ale czytelnie. Wg mnie nie masz żadnej dysgrafii, bo można przeczytać to, co napisałeś w tym zeszycie. Mój kumpel z klasy pisze o wiele gorzej i nie ma żadnego papierka. Nie jestem żadnych specjalistą, więc nie wiem jak będzie. Musisz to sprawdzić u osoby, która się na tym zna. Z forum to raczej nikt Ci profesjonalnej diagnozy nie wystawi. PS. Osobiście, nie jest zwolennikiem tych papierków o dysgrafii, dysleksji itd. Wg mnie, w wielu przypadkach, to po prostu tania ściema.

Popieram Twoje PS :) Dawniej nie było dysleksji, dysgrafii ani ADHD, to nic innego jak durna wymówka, że społeczeństwo robi się coraz głupsze (w dużej mierze wpływ internetu, telewizji, brak zainteresowania literaturą itp). Ale to tylko moje skromne zdanie :)

Co do samego problemu, tak jak napisał Kubox, tutaj nikt Ci nie wystawi specjalistycznej diagnozy. Tak czy siak, wydaje mi się, że trochę późno zauważyła to u Ciebie nauczycielka, zwykle takie rzeczy zauważane są już w podstawówce itp.

Miałem to badanie, dostałem jakiś test, co ciekawe był tylko na zaznaczanie i na podstawie niego stwierdzili że mam dysgrafię.

Ja zrezygnowałem ze wszystkich luzów które daje ten papierek, bo według mnie wystarczy zacząć się po prostu starać, chyba że całe życie masz zamiar bronić się tym, że masz dysgrafie, lub też chcesz mieć, co jest innym tematem.

Lenistwo. Juz nawet nie bede pisal do czego to w zyciu prowadzi.

Witam! kazdy z nas kiedys byl uczniem w szkole. Ja niestety jeszcze do niej uczeszczam. jest to 3 gimn, i zostalem poinformowany przez polonistkę abym zrobił sobie badania na dysgrafie.

Chcialbym zapytac czy ktos z was mial moze takie badania?

Jakie są moje szanse, że dostane ten papierek(foto z zeszytu zamieszczę poniżej)

Pochwalil by mi się ktoś z tym papierkiem? (Pokazał jak pisze itp.)

Zdjecia : http://imageshack.us/g/638/image1yi.jpg/