Cześć wszystkim ;]
Z racji że strasznie mi się nudzi zaproponuję pewien temat ;] a mianowicie chodzi mi o moje/wasze pochodzenie
Czyli tak...Macie jakiś własny herb rodzinny i czy wywodzicie się z jakiegoś szlacheckiego rodu.
Podam wam przykład jak miało by to wyglądać.
Nazwa Herbu: Janina (herb szlachecki)
Opis:W polu czerwonym tarcza fioletowa lub brunatna. Klejnot: pawi ogon. Starsze informacje mówią o tarczy srebrnej i polu czerwonym lub niebieskim a w klejnocie dwóch rogach bawolich na których zatknięte ryby.
Herbowni:Bidzińscy, Biedzieńscy, Bieleccy, Branwiccy, Brzeżeńscy, Gabańscy, Gabońscy, Giełczewscy, Hołubiccy, Janik, Janikowscy, Janowscy, Jaroszewscy, Jaszczowscy, Kańscy, Kaszewscy, Kołaczkowscy, Korzeniewscy, Kwaskowie, Łąccy, Narajowscy, Obleccy, Pełkowie, Piaseccy (wg Trees), Podlodowscy, Potoccy, Prusak, Przezwoccy, Rzeczyccy, Smosarscy, Sobeslaw, Sobowicz, Sobczak, Sobczyk, Sobiescy (Jan III Sobieski), Suchodolscy, Tarnawscy, Unieszowscy, Urzażowscy, Wierzbięta, Winiarscy, Woliccy, Zaduscy, Zawadzcy, Zawieprzcy, Zuliccy, Żurowscy, Mikołajewicz,
Kilka Informacji od siebie: Hmmmm...zaliczam się do rodu Tarnawskich no i jak widać z pod tego herbu wywodzi się także Jan III Sobiecki ;] no więc miło
Herb jako Grafika:

Informacje zwinięte z Wikipedii no ale ;p
Na takiej zasadzie może to wyglądać.Poszperajcie chwilę w google może coś znajdziecie ;]