Szukam anime będącego osadzone w przyszłości, ma ze sobą łączyć akcje-romans i trochę dramatu. Jednym słowem szukam czegoś pokroju Guilty Crown lecz nie koniecznie ma to być mecha.
Podaj mój MAL byście nie wypisywali animców które już tam mam
http://myanimelist.net/animelist/vanziom&status=7&order=0
Szukam Akcja-Sci-Fi-Romans
Nie przyjrzałem się dokładnie twojej liście, ale chyba "Higashi no Eden" mógłbyś obejrzeć. Łączy w sobie akcje romans i dramat.
Jeżeli nie przeszkadza Ci mecha/akcja/romans to polecam również "Gundam 00". Z nazwy może się wydawać, ze to jedynie kolejny gundam jednak fabuła jest na prawdę wciągająca.
Z filmów akcja/romans/dramat polecam "Sky Crawlers"
Infinite Stratos?
emm może jeszcze Strike Witches ci podejdzie
Higashi no Eden i Sky Crawlers dodane na listę. Gundam sobie odpuszczę raczej.
Strike Witches to kompletnie nie to co szukam, IS też raczej nie to.
Może Sakasama no Patema, nie dostrzegłem w Twoim malu, a bardzo przyjemnie się ogląda.
Słabo się przeglądnąłeś, obejrzane już miesiąc temu, bardzo fajne imo.
A Eureka Seven widziałeś? Są dwa sezony, bardzo fajne anime, są mechy ale nie tak klasycznie, fajne postacie, przyjemna fabuła, ogólnie mi się podobało mimo że nie gustuję w mechach.
Właśnie - najlepiej do twoich kryteriów pasuje Eureka Seven - ale ta oryginalna a nie Astral Ocean. Sam oglądałem i GC i właśnie ES i ona najlepiej pasuje Tak więc miłego seansu
---------------------------------------
Nie wiem czy pasuje idealnie do kryteriow ale może Fate/Stay Night?
---------------------------------------
Kokoro Connect widziałeś więc nie wiem co jeszcze zbytnio może być ale postaram się coś znaleźć
Fate bardzo chcę obejrzeć ale czekam na remake. Eureka Seven kurde wczoraj właśnie też znalazłem ale ta rozdzielczość kwadratowa mnie przeraża :<
Też czekam na remake Fate'a. Ufotable to znakomite studio. Jeśli chcesz zobaczyć o co mi chodzi to polecam obejrzeć ci filmy Kara no Kyoukai Rozdzielczość? W sensie za niska? Nic na to nie poradzisz w końcu anime ma swoje lata (9 na karku ) ale da się to przeboleć. I tak jakość lepsza niż pierwszych odcinków One Piec'a czy Bleach'a
Zdecydowanie powinieneś dać szansę Eureka Seven bo idealnie wpasowuje się w podane przez Ciebie kryteria.
Od siebie dodam jeszcze Aquarion i Tengen Toppa Gurren Lagann.
No poucinane boki tak jak OP na początku 960x720 Kara no Kyoukai mam w planowanych może dzisiaj sobie obejrzę, no i spróbuje się przekonać na Eureke. Ale dalej czekam na ciekawe propozycje
Eureka to właśnie najlepszy kandydat w twoich kryteriach. I możesz też obejrzeć Tengen Toppa'e jak powiedział Overdragon bo też pasuje
Jeszcze tylko pytanie czy wątek romantyczny jest oczywisty czy tylko zostawiony na domysł w Eurece ?
valvrave the liberator
buddy complex
W Eurece jest raczej oczywisty ale nie chcę Ci spoilerów robić więc nic więcej nie powiem
Ogólnie wątek romantyczny napędza fabułę pełną akcji, bardzo fajne rozwiązanie, nie zabija to wydarzeń takim mdłym romansem, ale nie jest też pomijany na rzecz poświęceniu się akcji, temu mi się podobało bo większość anime akcja-romans to skupia się na jednym, a drugie traktuje po macoszemu.
OOOO święta racja Wyraziłeś to czego ja nie potrafiłem
Z wychodzących tytułów oglądasz już to co najlepsze
- IS:Infinite Stratos -(czyli o głównym bohaterze idiocie) jeżeli się za to zabierasz, to pierwszy sezon jeszcze trzyma poziom, ale drugi to porażka, poziom LN w ostatnim tomie też ostro poleciał w dół, ale przy drugim sezonie anime, to i tak pikuś.
- Captain Harlock - niezła filmówka, jeżeli lubisz animacje 3d
- Tengen Toppa Gurren Lagann- komentarz nie potrzebny, chociaż jak dałeś tylko 6 Kill la Kill, to może ci się nie spodobać, ale jednak trzeba to zobaczyć
Seria Full Metal Panic, w tej kolejności (jedne z lepszych anime jakie widziałem przez ostatnie 11 lat)
- Full Metal Panic
- Full Metal Panic Second Raid
- Full Metal Panic Fumoffu- jedna z lepszych komedii jakie widziałem
-Kyoukaisenjou no Horizon+Kyoukaisenjou no Horizon II - nie wiem czemu, ale od pierwszego odcinka stałem się fanem tej serii
- Macross Frontier + kinówki - kolejny tytuł którego nie wypada nie znać
+ to co podali inni
Ja tam na remake Fate'a nie czekam, gdyby się zabrali za Heaven's Feel, to co innego, ale to już moja opinia. Fate route po prostu mi się średnio podoba w porównaniu do innych ścieżek.
Skończyłem wczoraj Eureka Seven. Jestem poporstu w niebo wzięty. Oceniam to anime na 10/10 !! Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś sugestie co do podobnych anime to proszę pisać