Szukam aktualnego poradnika do TESO - Nightblade - Assassin Build

Z racji tego, że dopiero zaczynam grę w TESO szukam poradnika do Nightblade'a (fajnie gdyby był po polsku ale nie musi), chodzi o rozwijanie skilli/drzewek, początkowych/end gameowych broni i setów, wszystko w języku najbardziej zrozumiałym dla gracza nie znającego uniwersum TESO - jak najmniej skrótów których nie potrafię rozwinąć...

Preferuję styl gry jako assassin więc takiego builda bym oczekiwał, mój ulubiony typ gry to latanie z daggerkami, zabijanie z ukrycia i szybko light/robe userów (coś jak dagger w Lineage 2) i taki styl gry, build, wskazówki bym chciałbym najbardziej zaczynając od wyboru rasy i tak dalej.

Kto grał w Lineage pamięta ile radości dawała gra daggerem plus wygląd daggera z draco setem, czegoś takiego oczekuję od TESO i mam nadzieję, że ktoś zna build który łączy ze sobą typ assassina i set/broń (daggery) które cieszą oko.

Zdecydowanie jestem graczem PvP, przydatne byłyby także addony do PvP i klasy assassina jeśli możecie jakieś polecić z krótką notką, dlaczego mi się to przyda.

Podrzucicie jakieś linki? Widziałem ich sporo ale niektóre są albo przestarzałe albo jeden zaprzecza teorii drugiemu.

TL;DR Szukam poradnika do Nightblade, build typowy assassin dla newbie gracza w uniwersum TESO, od zera.

Moim zdaniem obecnie nie ma jednego słusznego buildu dla Nightblade, jeśli o mnie chodzi. W trakcie robienia questów i rozwijania postaci (jeśli właśnie na tym etapie jesteś) to powinieneś sprawdzić, które skille najbardziej Ci odpowiadają i zastanowić się czy będziesz robił build stam czy magica. Jest znacząca różnica między oboma sposobami gry. Musisz także ustalić rasę, która najbardziej Ci odpowiada i jeśli chcesz być relatywnie dobry w pvp to musisz ją dobrać pod względem bonusów rasowych, które są opisane przy tworzeniu postaci. Na starcie musisz starać się, aby Twój set był jak najbliższy Twojemu lvlowi, dopiero potem wybierzesz czy chcesz używać light medium czy heavy armorów w większym czy mniejszym stopniu (bo możesz je mieszać). Dodatkowo w grze występują outfity, którymi za wykonanie odpowiednich "zadań" będziesz mógł zmienić całkowicie wygląd swojej postaci niezależnie od ubranego zestawu. Niestety zanim sam nie poznasz odrobinę mechaniki klasy nie będziesz w stanie określić dokładnie jakie skille i który build najbardziej Ci odpowiada. Akurat NB nie ma swojej typowej mety, która byłaby jednoznacznie najlepsza, każdy w ramach PvP używany umiejętnie potrafi zrobić niezły bałagan w szeregach wroga. Polecam Ci spróbować ogólnie rozwinąć różne weapon skille oraz wszystkie klasowe drzewka, żebyś mógł spróbować "wszystkiego" co ta klasa oferuje. Skille możesz ewentualnie za odpowiednią opłatą w stolicy swojego alliancu wymienić.

Pozdrawiam.

ulubiony typ gry to latanie z daggerkami, zabijanie z ukrycia i szybko light/robe userów

to się ciut zdziwisz, bo w ESO obecna PVP "metą" jest że wszyscy biegają w heavy armorach.

Tak, nawet czarodzieje

Generalnie to twój post mnie niesamowicie rozśmieszył, prośba by dostarczyć łatwy do zrozumienia build dla nightblada, i to po polsku, eh.

To tym bardziej zabawne że na głównym polskim forum o ESO, zasadniczo dyskutuje się o wszelakich grach, tylko nie o ESO.

Także wszystkie te buildy z internetu nie są już takie aktualne -bo osoby które to piszą dawno się katapultowały, a nowych chętnych nie ma

http://deltiasgaming.com/category/eso-guides/class-guide/nightblade-class-guide-for-elder-scrolls-online/nightblade-builds/

https://www.esomasteryguides.com/nightblade-build-guide/

Odnośnie setów - to martwic się o nie powinieneś zacząć po osiągnięciu CP 160, wtedy farmi się sety z kotwic (+ ewentualnie dungów)

Dobrymi setami na początek były by np Viper Sting (albo widowmaker ) i Dreugh king + jakiś monster set np Velidreth

http://elderscrollsonline.wiki.fextralife.com/Heavy+Armor+Sets

TESO nie jest jak inne gry, tutaj nie używa się buildów jakis pro elo elo koksów, tylko robi się własne, z własnego doswiadczenia bo inaczej nic z tego nie wychodzi

TESO nie jest jak inne gry, tutaj nie używa się buildów jakis pro elo elo koksów, tylko robi się własne, z własnego doswiadczenia bo inaczej nic z tego nie wychodzi

Ale z pewnością są skille które w połączeniu z innymi mają większą rację bytu, dlatego chcę mieć jakąś podstawę żeby nie bawić się w resety bo wyszło mi masło maślane.

Ale z pewnością są skille które w połączeniu z innymi mają większą rację bytu, dlatego chcę mieć jakąś podstawę żeby nie bawić się w resety bo wyszło mi masło maślane.

Ja sie uczylem na wlasnych bledach i wyszlo mi to najlepiej, zawsze tak wychodzi no i naprawde nie polecam stosowac takich buildow.

Ja sie uczylem na wlasnych bledach i wyszlo mi to najlepiej, zawsze tak wychodzi no i naprawde nie polecam stosowac takich buildow.

Czyli jak to działa? Mogę sobie wziąć daggery, stworzyć własny skill build i nie będe lamił na maxa? Będę z tego czerpać przyjemność na PvP? Z pewnością są lepsze i gorsze wersje, chyba ludzie by nie robili tyle buildów (bo przyznam szczerze jest ich sporo), tak samo jak ktoś wyżej napisał jest teraz moda na heavy armor nawet dla magów - nie bez powodu, ludzie chyba mają powód skoro to wybierają, ja wolę mniejsze zło także jeśli ktoś ma doświadczenie z Nightblade i może z czystym sumieniem polecić chociaż zbiór skilli które mam ładować od początku to będę wdzięczny.

Czyli jak to działa? Mogę sobie wziąć daggery, stworzyć własny skill build i nie będe lamił na maxa? Będę z tego czerpać przyjemność na PvP? Z pewnością są lepsze i gorsze wersje, chyba ludzie by nie robili tyle buildów (bo przyznam szczerze jest ich sporo), tak samo jak ktoś wyżej napisał jest teraz moda na heavy armor nawet dla magów - nie bez powodu, ludzie chyba mają powód skoro to wybierają, ja wolę mniejsze zło także jeśli ktoś ma doświadczenie z Nightblade i może z czystym sumieniem polecić chociaż zbiór skilli które mam ładować od początku to będę wdzięczny.

Gram NB od 2 i pół roku no i powiem ci szczerze, że to naprawde jest najlepsza opcja, głównie rase tylko wybierz z dobrymi pasywkami jak stamina to Khajiit, a magicka to Dunmer

Pamiętaj aby na początku wziąć po jednym skillu ze wszystkich 3 drzewek klasowych (pierwsze od góry), bo tylko wtedy możesz je rozwijać i zdobywać dostęp do kolejnych zdolności. Jak idziesz w magickę, to noś lekki pancerz, a jak w staminę, to średni, żeby korzystać z pasywek. Wybierz broń, która ci się podoba i także ją rozwijaj. Polecam dual wielding, albo 2h, a do tego łuk. W pewnym momencie będziesz miał tyle punktów umiejętności, że starczy ci na kilka buildów. Nie warto od początku nastawiać się na end-gameowy build, bo tylko spowolnisz swój rozwój. Skupiaj się na tym, aby był najlepszy na tym levelu, który masz, a nie na najwyższym.

Z racji tego, że dopiero zaczynam grę w TESO szukam poradnika do Nightblade'a (fajnie gdyby był po polsku ale nie musi), chodzi o rozwijanie skilli/drzewek, początkowych/end gameowych broni i setów, wszystko w języku najbardziej zrozumiałym dla gracza nie znającego uniwersum TESO - jak najmniej skrótów których nie potrafię rozwinąć...

Preferuję styl gry jako assassin więc takiego builda bym oczekiwał, mój ulubiony typ gry to latanie z daggerkami, zabijanie z ukrycia i szybko light/robe userów (coś jak dagger w Lineage 2) i taki styl gry, build, wskazówki bym chciałbym najbardziej zaczynając od wyboru rasy i tak dalej.

Kto grał w Lineage pamięta ile radości dawała gra daggerem plus wygląd daggera z draco setem, czegoś takiego oczekuję od TESO i mam nadzieję, że ktoś zna build który łączy ze sobą typ assassina i set/broń (daggery) które cieszą oko.

Zdecydowanie jestem graczem PvP, przydatne byłyby także addony do PvP i klasy assassina jeśli możecie jakieś polecić z krótką notką, dlaczego mi się to przyda.

Podrzucicie jakieś linki? Widziałem ich sporo ale niektóre są albo przestarzałe albo jeden zaprzecza teorii drugiemu.

TL;DR Szukam poradnika do Nightblade, build typowy assassin dla newbie gracza w uniwersum TESO, od zera.