Szukam aktywnego FC - phoenix/moogle

Witam. Jak w temacie. Zakupiłem wszystko co niezbędne do gry, teraz czekam na znalezienie FC. Zależy mi na tym aby było aktywne i żywe TS3. Server Phoenix lub Moogle dostosuje sie ;)

Na mooglu masz 2 gildie SeeD i Mirai na Phoenixie jedna Event Horizon bodajrze ostatnio nazwe zmeiniali nie pamietam dokaldnie

Jakieś namiary na kogoś cos :)?

wbijaj do nas event horizon phoenix ip ts3 to ts3.novasociety.com lub na forum.novasociety.com albo w grze itami Kyoden

http://ffxivseed.guildwork.com/recruitment

;) SeeD na Mooglu i zabawa gwarantowana (o ile lubisz dorosły humor i picie do 3ciej nad ranem :P )

No no noo, rzeczywiście dorosłe i dojrzałe podejście by przekonać ludzi na dołączanie na serwer , gdzie atutem jest pijanstwo i picie do rana. Gratuluje inwencji ;)

Spoko - jakieś ekipy dla tych z kijem w d*pie też się znajdą ;)

Panowie wyżej otrzymują po ostrzeżeniu za bezsensowny offtop, postów nie ukrywam, żeby potencjalni "chętni" mieli okazje zobaczyć próbkę osób z Waszych gildii, gratuluję podejścia do tematu.

@Azbesciak

Jeżeli planujesz "poważniejszą" grę, to polecam znaleźć zagraniczne FC albo chociaż jakiś porządny Static (Coś jak gildia-party, grupa ludzi robiących rzeczy razem, ale niekoniecznie należących do jednej gildii). Jeżeli koniecznie Polskiej to na Twoim miejscu zdecydowałbym się na gildię Yaki'ego, on jako jeden z niewielu wypowiadających się tu na tematy FFXIV reprezentuje jakiś poziom.

Na pewno wyższy niż nasz kochany moderator, który w tak bezsensownym temacie rzuca uwagami do dzienniczka a w miejscach gdzie gimby rzucają krzesłami tworząc gównoburzę się nie pojawia.

Byłem kiedyś w społeczności nova, tak jak w kohorcie i royal legionie (w różnych grach)... Wszystko co wychodzi spod tych bander omijam szerokim łukiem (to nie wina yakiego, w różnych grach byli różni liderzy i różni członkowie no ale zniechęciłem się). Już wolałbym iść do rp gildii na zodiarka serio :P

Na pewno wyższy niż nasz kochany moderator, który w tak bezsensownym temacie rzuca uwagami do dzienniczka a w miejscach gdzie gimby rzucają krzesłami tworząc gównoburzę się nie pojawia. 

Byłem kiedyś w społeczności nova, tak jak w kohorcie i royal legionie (w różnych grach)... Wszystko co wychodzi spod tych bander omijam szerokim łukiem (to nie wina yakiego, w różnych grach byli różni liderzy i różni członkowie no ale zniechęciłem się). Już wolałbym iść do rp gildii na zodiarka serio 

E przesadzasz poprostu u mnie nie byłeś

Jak czytam te posty to polecam Ci unikać wszystkich polskich społeczności na każdym serwerze (phoenix, moogle, zodiark) i trzymać się bliżej czegoś angielskojęzycznego. >_>

Byłem kiedyś w społeczności nova, tak jak w kohorcie i royal legionie (w różnych grach)... Wszystko co wychodzi spod tych bander omijam szerokim łukiem (to nie wina yakiego, w różnych grach byli różni liderzy i różni członkowie no ale zniechęciłem się). Już wolałbym iść do rp gildii na zodiarka serio 

Nie każdy lubi RP.

Phoenix Event Horizon/Moogle SeeD - oba raczej na tym samym poziomie, nie wiem czemu jest wojna między nimi. B)

Casuale raczej się będą wszędzie dobrze czuli.

Jeżeli chodzi o graczy zainteresowanych raidami to ciężko będzie znaleźć static przed Stormbloodem (samo zakończenie fabuły i zdobycie dobrego sprzętu zajmie trochę).

Jakby nie patrzeć to gra jest na tyle rozbudowana, że teraz jest idealny moment na zaczęcie. Można spokojnie levelować, powbijać crafty i ogólnie wszystko co tylko chcesz prócz farmy gearu (ilvl podskoczy jak to zwykle bywa na dodatkach). Pół roku by dogonić gildię i na dodatku startujesz ze wszystkimi.

Nie wiem czy jest jakaś wojna, nie jestem w temacie. Ale ludzie się zastanawiają jakby wybierali gildię na całe życie. W każdej są spoko ludzie i w każdej kogoś będziesz nie lubił. Ja się akurat pozytywnie zaskoczyłem bo ludzie do których doszedłem byli mega mili i bardzo pomocni (aż za bardzo nawet :P). No i wyluzowani, bez jakiś beznadziejnych kodeksów, rozmów wstępnych, zakazu przeklinania, oficerstwa, to można tego nie można... wszyscy są dorośli i umieją się zachować.

Jak czytam te posty to polecam Ci unikać wszystkich polskich społeczności na każdym serwerze (phoenix, moogle, zodiark) i trzymać się bliżej czegoś angielskojęzycznego.

Nie przypominam sobie, żebyś był w naszej gildii, więc nie wiem, dlaczego wypowiadasz się na jej temat.

I zgadzam się z Naadirem. Gildie są różne i skupiają różnych ludzi. Tych, którzy chcą przede wszystkim pograć w fajnej atmosferze również. A w razie czego FC można zmienić.

Akurat zacząłem na Moogle, rzeczywiście ludzi multum. Nawet widzę są kolejki na serwer, póki co gram, za niski level by do kogoś dołączyć. Szkoda Blath, że tu zacząłem, pewnie u was są przyjęcia niskich lvl :). Przenosić się już nie będę, szkoda mi tych 30lvl które wbiłem (nick Enigma Absolute). W każdym razie wszystkim życzę powodzenia i dobrej zabawy!

Za niski level? I SeeD i MIRAI przyjmują bez ograniczeń levelowych i nawet kilkoro ludzi u nas akurat teraz leveluje ;)

Dzięki za info. Pewnie z czasem do któregoś fc wyślę zapytanie :)

Potwierdzam, sam leveluję na mooglu i siedzę sobie w fc i mimo, że jestem typem "google wie wszystko" to i tak nie ma nic prostszego od wbicia na ts'a z pytaniem. Pomoc szybsza niż konwój macierewicza :P

PS. Blath przebiera facetów w różowe spudniczki, ja bym się jej obawiał :P

Witam. Jak w temacie. Zakupiłem wszystko co niezbędne do gry, teraz czekam na znalezienie FC. Zależy mi na tym aby było aktywne i żywe TS3. Server Phoenix lub Moogle dostosuje sie ;)