Szukam Anime #2

Witam.Od ostatniego mojego tematu minął kawałek czasu.Żałuję,że nie mogłem obejrzeć więcej.Tak więc obejrzałem następujące tytuły(w tym,polecone pod ostatnim tematem) i szukam czegoś podobnego:

UWAGA,MOGĄ BYĆ SPOJLERY

-One Piece (2 lata to oglądam i ciągle nie mam dość)

-KHR (Bardzo mi się spodobały super moce,Tsuna mimo,że jest frajerowaty przez całość to dobrze go odebrałem)

-Hellsing (Alucard kawał badassa)

-Soul Eater(marzenie,o zostaniu kosą śmierci pozostało do teraz)

-Death Note (Raito,myśliciel jakich mało,ale się wkopał na starcie :D )

-Attack on Titan (wow,wow i jeszcze raz wow)

-Mechy + Death Note=Code Geass (zostałem wgnieciony,przemielony,ogarniałem się 3 dni zanim zacząłem oglądać 2 serie,śmierć Euphie,Sharlie jest niesamowicie przygnębiająca)

-Pokemon Origins (wiem że nic nie ma podobnego,ale napiszę by nikt nie proponował,4 odcinki z Redem>15sezonów z Ashem).

-SAO (uczucia momentami jak w Code Geass,zwłaszcza 14 odcinek)

-FMAB(po prostu klasyka)

-Belzeebub (nawet fajne,ale ilość fillerów/odcinków w których nic się nie dzieje i ending woła o pomste do nieba)

-Fairy Tail (obejrzałem do Time Skipa,teraz nie mam jakoś ochoty na to)

To chyba wszystko,mam nadzięje że niczego nie pominąłem.Liczę na pomoc innych miłośników Anime :)

Kill a Kill
Log Horizon
Magi
WitchCraft Works

Nie ma za co :*

Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Fairy Tail

Darker than black

D. Gray-man

ktores z tych napewno bedzie ci pasowalo

Tengen Toppa Gurren Lagann

NHK ni Youkoso!
Great Teacher Onizuka

Texhnolyze

Seirei no Moribito

Ergo Proxy

Każda z nich to świetna seria :) Tylko, że każda z innego powodu...także może być tak, że nie wszystkie Ci podejdą, a być może nawet żadna(nie wiem jaki masz konkretnie gust). Ale WARTO!!! dać im szanse.

Jeżeli uwielbiasz walkę, polecam Berserk najpierw anime potem ew kinówki ale dla mnie były one gorsze choć uzupełniały kilka braków, również tez polecam mange.

Mirai niki jest w moim odczuciu podobne do death note.

Jeśli zaś lubisz "myślicieli" i psychologiczne podejście to jednym z moich faworytów jest One Outs sportowe anime o hazardzie krótkie ale dla mnie na swój sposób genialne.

EDIT:

Kolega na górze przypomniał mi o kilku anime:

Tengen Toppa Gurren Lagann - Anime to jest typowym shouen`en dużo akcji z dodatkiem humoru, trzyma i nie puszcza do samego końca, dzieje się na przestrzeni wielu lat i w tym czasie możemy zobaczyć jak zmieniają się nasi bohaterowie.

Guilty Crown - mów faworyt jeśli chodzi o ścieżkę dźwiękową wg. mnie oprócz walk świetnie jest pokazane jak dane sytuacje mogą zmienić człowieka.

Polecam ci, Hunter x Hunter na początku jak dla mnie średnio ciekawy ale po chwili wgniotło mnie w fotel - http://www.hunter.wbijam.pl/

a także świetne anime śmiem porównać to Shingeki no Kyojin tak zwany Suisei no Gargantia - http://www.sng.wbijam.pl/

Zaszokowałeś mnie tym że nie wymieniłeś anime Bleach a, to jest anime obowiązkowe - http://www.bleach.wbijam.pl/

Zapewne zapomniałeś dopisać Dragon Ball, bo to chyba każdy oglądał, a jeżeli nie to 0_0. Z czegoś innego to jeszcze Hajime no Ippo

Witam.Od ostatniego mojego tematu minął kawałek czasu.Żałuję,że nie mogłem obejrzeć więcej.Tak więc obejrzałem następujące tytuły(w tym,polecone pod ostatnim tematem) i szukam czegoś podobnego:

UWAGA,MOGĄ BYĆ SPOJLERY

-One Piece (2 lata to oglądam i ciągle nie mam dość)

-KHR (Bardzo mi się spodobały super moce,Tsuna mimo,że jest frajerowaty przez całość to dobrze go odebrałem)

-Hellsing (Alucard kawał badassa)

-Soul Eater(marzenie,o zostaniu kosą śmierci pozostało do teraz)

-Death Note (Raito,myśliciel jakich mało,ale się wkopał na starcie :D )

-Attack on Titan (wow,wow i jeszcze raz wow)

-Mechy + Death Note=Code Geass (zostałem wgnieciony,przemielony,ogarniałem się 3 dni zanim zacząłem oglądać 2 serie,śmierć Euphie,Sharlie jest niesamowicie przygnębiająca)

-Pokemon Origins (wiem że nic nie ma podobnego,ale napiszę by nikt nie proponował,4 odcinki z Redem>15sezonów z Ashem).

-SAO (uczucia momentami jak w Code Geass,zwłaszcza 14 odcinek)

-FMAB(po prostu klasyka)

-Belzeebub (nawet fajne,ale ilość fillerów/odcinków w których nic się nie dzieje i ending woła o pomste do nieba)

-Fairy Tail (obejrzałem do Time Skipa,teraz nie mam jakoś ochoty na to)

To chyba wszystko,mam nadzięje że niczego nie pominąłem.Liczę na pomoc innych miłośników Anime :)