Szukam anime akcji :)

Precyzując:

ao no exorcist - komedia przeplatana z akcją, z nutką dramatu, opowieść o synu szatana chcącym zostać egzorcystą, fajne walki, anime potrafiło zaskoczyć nawet pod koniec, no i bardzo przyjemnie się to ogląda

blood lad - surrealistyczna komedia o wampirze, który jest otaku i marzy by spotkać ludzką dziewczynę, gdy w końcu do tego dochodzi wszystko się komplikuje, miło się ogląda, ale nie każdemu spodoba się kreska

durarara! - kanon w zasadzie, świetne postacie, świetne walki, dobra muzyka, mnóstwo zagadek, niedługo wychodzi kolejny sezon, trzeba obejrzeć

elfen lied - już ktoś opisał

eureka seven - mechy, surfing, buntownicy, przeplecione z tajemnicą i przyjemnymi dla oka walkami, jest więcej romansu niż w przeciętnych shounenach, ale nie przeszkadza on

k-project - super moce, gangi, walki i wybuchy, z dobrą fabułą i ciekawymi postaciami

magi - opisane wyżej

mirai nikki - gra śmierci z pamiętnikami które opisują przyszłe zdarzenia, ciapowaty bohater do prawie samego końca i szalona dziewczyna która mu pomaga i go chroni

noragami - bogowie, walki, demony w innym wydaniu niż zwykle, no i Yato, świetna postać

Toaru Majutsu no index - walka magii z nauką, a w samym środku bohater mający tylko jedną zdolność, dziewczynka znająca na pamięć wszystkie magiczne księgi i ich kilku sprzymierzeńców

zero no tsukaima - niezbyt uzdolniona czarodziejka przyzywa jako chowańca chłopaka z japonii, od tamtej pory razem muszą radzić sobie z przeciwieństwami losu, by odkryć kim są i jakie moce w nich drzemią

to tyle, mi się je przyjemnie oglądało, nie są to typowe shouneny, może dlatego dobrze się je ogląda i nie ma tu schematyczności towarzyszącej większości anime akcji

Chyba będę musiał powtórzyć kilka razy to co koledzy wyżej, ale możliwe, że to cie przekona do innych tytułów.
Durarara!! - Świetne anime przeplatane ciekawym opowiadaniem, świetnymi postaciami z domieszką walki i pościgów.
Bleach - Można powiedzieć, że to jeden z najciekawszych shounenów, które do tej pory powstały. Niesamowite walki, ciekawe postacie, ładna kreska i niezła fabuła.
Hellsing - Nie ogłądałem go za dużo, ale mogę powiedzieć że tytuł warty zobaczenia.:)
Btooom! - Anime o grze ("strzelance") pod tym samym tytułem.
Psycho-pass - Sci-fi+akcja+świetne postacie+wspaniała fabuła+dobra muzyka+najlepsza kreska jaką widziałem
Tengen Toppa Gurren Lagann - Anime mecha-akcja. Ciekawy tytuł dla fanów mechów ;).
Berserk - To anime ma już kilkanaście dobrych lat na koncie, ale jeśli interesuje cie mroczny klimat (średniowiecze) to Berserk to tytuł obowiązkowy.
No i oczywiście wszystkie tytuły które koledzy wymienili powyżej ;)

TRIGUN albo AVATAR

Witam otóż niedawno skończyłem FullMetal Alchemist i teraz nie mam co robić wieczorami :/ więc szukam jakiegoś innego dobrego anime podobnego to tego .

Większość anime jakich oglądałem spodobały mi się ( SAO , YU-GI-OH ,Shigenki no Koji , Death note , Fullmetal Alchemist Brotherhood i może Pomekomy ;_; ) , poza

Naruto ( za długie i 1 walko może się ciągnąć przez nawet parę odcinków , co mnie strasznie męczy ) ,

beyblade ( według mnie to bardziej te "bączki" mają lepiej zarysowany charakter od głównych bohaterów ) ,

Inazuma eleven ( nie za bardzo lubię oglądać mecze piłki nożnej chociaż z chęciom oglądałem Galactic Football )

Lubię jak postacie są dobrze zarysowane i mają wiele uczuć, a nie że cały czas pragną tylko np. zemsty i to prowadzi je przez całą serię.

Nie lubię piłki nożnej , przerysowanych postaci (np. one piece [tak wiem dobre anime ale jakoś ten styl postaci mi nie odpowiada ]) , a także większych romansów ( takie jak w SAO mi nie przeszkadzają ).

Teraz będę się chyba zabierał za Darker than Black ale nie wiem czy to jest odpowiednie anime do moich "widzi mi się" , chociaż mroczne klimaty jak najbardziej mi pasują chociaż nie muszą panować cały czas jak np w Death note.

No i to chyba na tyle , czekam na wasze propozycje i z góry dziękuję za pomoc :) Ważne jest dla mnie ,żebyście o pisali anime ( według was a nie z wikipedii) co jest motywem przewodnim i co jest w nim najlepsze .