Szukam anime akcji :)

Witam otóż niedawno skończyłem FullMetal Alchemist i teraz nie mam co robić wieczorami :/ więc szukam jakiegoś innego dobrego anime podobnego to tego .

Większość anime jakich oglądałem spodobały mi się ( SAO , YU-GI-OH ,Shigenki no Koji , Death note , Fullmetal Alchemist Brotherhood i może Pomekomy ;_; ) , poza

Naruto ( za długie i 1 walko może się ciągnąć przez nawet parę odcinków , co mnie strasznie męczy ) ,

beyblade ( według mnie to bardziej te "bączki" mają lepiej zarysowany charakter od głównych bohaterów ) ,

Inazuma eleven ( nie za bardzo lubię oglądać mecze piłki nożnej chociaż z chęciom oglądałem Galactic Football )

Lubię jak postacie są dobrze zarysowane i mają wiele uczuć, a nie że cały czas pragną tylko np. zemsty i to prowadzi je przez całą serię.

Nie lubię piłki nożnej , przerysowanych postaci (np. one piece [tak wiem dobre anime ale jakoś ten styl postaci mi nie odpowiada ]) , a także większych romansów ( takie jak w SAO mi nie przeszkadzają ).

Teraz będę się chyba zabierał za Darker than Black ale nie wiem czy to jest odpowiednie anime do moich "widzi mi się" , chociaż mroczne klimaty jak najbardziej mi pasują chociaż nie muszą panować cały czas jak np w Death note.

No i to chyba na tyle , czekam na wasze propozycje i z góry dziękuję za pomoc :) Ważne jest dla mnie ,żebyście o pisali anime ( według was a nie z wikipedii) co jest motywem przewodnim i co jest w nim najlepsze .

ao no exorcist

blood lad

durarara!

elfen lied

eureka seven

k-project

magi

mirai nikki

noragami

Toaru Majutsu no index

zero no tsukaima

może coś z tego sobie wybierzesz ;)

kino akcji z fantastyką? tylko? może być komedia akcja-fantasy ?( krótki opis- koleś ginie i staje się zombie, w wyniku innych akcji zdobywa magiczne moce i staje się magiczną dziewczynką heh, jeszcze nie widziałem nic śmieszniejszego :P) http://www.anime-shinden.info/10708-kore-wa-zombie-desu-ka-online.html

Mogę polecić Ci dwa tytuły. Pierwszy to Code Geass który opowiada historie młodego człowieka próbującego zmienić świat na "lepszy", anime podobne do Death Note (dużo myślenia, i chęć aby zmienić świat), główny bohater, ma bardzo podobny charakter i umysł jak Kira, oraz ich cel jest taki sam.

Drugie anime to Hajime no Ippo, jest to anime o chłopaku który dzięki małej ingerencji trafił na sale bokserską, i okazał się dobry. Naprawdę świetne walki, super kreska szczególnie od drugiego sezonu.

Dzięki Geledrin za podanie tak dużej gamy anime :) Lecz wolałbym ( tak jak już wcześniej pisałem ) ,żebyś opisywał każde z nich ponieważ nie mam ochoty marnować czasu przeznaczonego na oglądanie anime szukając właściwego ani też czytania dłuższych opisów z oficjalnych stron .

Carn dzięki za propozycję ale to raczej mi nie podpasuje :)

Mkill dziękuję , Code Geass może być tym czego szukam , Hajime no Ippo to jednak raczej nie to :)

Właśnie skończyłem i mogę śmiało polecić Tokyo Ravens oraz Z/X: Ignition

Basilisk: Kouga Ninpou Chou

Król Shamanów

Michiko & Hatchin

Steins;Gate

Tengen Toppa Gurren Lagann

Baccano!

Wszystkie to akcja/sensacja/przygoda ;) Powinny Ci się podobać.

Właśnie skończyłem i mogę śmiało polecić Tokyo Ravens oraz Z/X: Ignition

Wow , zwiastun mimo ,że prosty bardzo mnie wkręcił ( mówię teraz o Z/X: Ignition ), nad Tokyo Ravens pomyślę :) Dziękuję

@edit Dzięki Jubei za kolejne propozycje :) Ale proszę was nie podawajcie po 10 dobrych tytułów tylko te według was najlepsze pasujące do moich wymagań bo w takim tempie to nigdy wszystkich nie przeglądnę xD.

Dodatkowo zapomniałem napisać ,że lubię starcia z bogami lub powiązane z nimi rzeczy ( patrz fullmetal alchemist i death note lub nawet SAO )

Fairy Tail, fabuła może nie jest najwyższych lotów, ale świetnie gra na uczuciach (przynajmniej moich:)), z niecierpliwością czekałem na każdy kolejny odcinek, dodaj do tego jeszcze bardzo dobre sceny walk oraz świetną muzykę:)

https://www.youtube.com/watch?v=YeZsBrjezTY

jak jeszcze nie jesteś przekonany, to obejrzyj sobie to amv i będziesz wiedział czego oczekiwać

https://www.youtube.com/watch?v=zkH_fw2c9sI

Patrząc na anime które ci się podobały, powinieneś polubić te tytuły:

Soul Eater - 51 odcinków ( więc nie będzie ci się dłużyć jak Naruto ), szybka i dynamiczna akcja, lekki horror klimat, niezły humor. Anime opowiada historie uczniów Akademii Shinigami, których celem jest pokonywanie złych dusz i zabijanie czarownic. Uczniowie dobierają się w pary ( poza jednym trójkątem ) broni i mistrza. Broń, to uczeń który posiada zdolność zmiany swojego ciała w przedmiot ( kosa, miecz, włócznia, itp. ), zaś mistrz to uczeń kształcący się w walce zmienioną bronią. Fabułą przez większość czasu trzyma poziom, jedyne co mnie zawiodło to samo zakończenie ( całkowicie odbiega od mangi i ma się uczucie że twórcy postanowili zakończyć anime na szybko ).

Claymore - mroczne anime, opowiadający historię tytułowych Claymore, czyli pół Yoma, pół kobiet, walczących z Yoma ( demony ). Styl graficzny przypomina Death Note, dobrze dobrana muzyka, ciekawe walki. Dobra fabuła, ciekawe postacie ( może poza Raki, który jest momentami strasznie irytujący ).

Wakfu - francuski serial anime, dwa sezony po 26 odcinków każdy. Przyjemna animacja, ciekawa fabuła, dobrze wyglądające walki. Niektórzy powiadają że po co nam japońskie anime skoro mamy Wakfu :P Anime opowiada historie Yugo i jego przyjaciół z Bractwa Tofu.

Chrome Shelled Regios - akcja anime dzieje się na ziemi, która została zniszczona ekologicznie, przez co cała jej powierzchnia zmieniła się w skażoną pustynię, zamieszkałą przez zmutowane robactwo. Ludzie żeby przetrwać stworzyli ruchome miasta, ukryte pod ochronnymi kopułami. Miasta te rozwiązują swoje konflikty poprzez organizowanie walk w których wojownicy z danego miasta muszą zdobyć flagę umieszczoną w centrum przeciwnego miasta, równocześnie broniąc swojej flagi. Anime odznacza się naprawdę dobra kreską i animacją.

Coś bym ci jeszcze polecił, ale nie chce mi się już pisać :P

@Vorfeed Dzięki za propozycję :) Na pewno oglądnę . A co sądzicie o Soul Eater , Bleach i Elfen Lied ?

@Up Byłeś szybciej :) Wakfu kiedyś leciało w TV z chęcią oglądałem to :D Na pewno wrócę . Dziękuję za rozpisanie się , to na pewno ułatwi mi sprawę Leci + :D

Elfen Lied to Ecchi swietne anime, tylko szkoda ze nie bedzie kontynuacji.

Bleach? Tasiemiec... Sprawa z Soul Society jest fajna ale wtracenie jakis maskotek do tego anime zniszczylo wszystko.

Soul Eater nie ogladalem, odrzucilo mnie na pierwszym odcinku.

Elfen Lied...sam nie wiem ;) Mi jakoś nie podeszło :P Niby jest przemoc, krew i akcja ale wgl nie moje klimaty. Bo niby brutalnie ale grafika do tego nie pasuje. Horroru w tym nie ma ani trochę, a taki właśnie gatunek jest przypisywany. Fabuła, ten niby dramat miłosny też do mnie nie przemawiały.

Edit:

Ale jesli chcesz to bierz się za to ;) Ja jestem raczej w mniejszości jesli chodzi o krytykę...bo raczej większością są ludzie, którym ta seria podeszła.

Bleach - nie lubię tasiemców, za bardzo przeciągają w nich akcje i występują w nich liczne filery, i częste niezgodności fabularne. Bleach podlega wszystkim niedociągnięciom tasiemców, straszne przeciąganie akcji, dużo niepasujących do głównej fabuły filerów. Chociaż przyznam że początkowo było to całkiem fajne anime.

Elfen Lied - bardzo fajne, klimatyczne, mroczne anime. Jedno z moich ulubionych.

Dzięki wszystkim za propozycje i odpowiedzi :) Na pewno chociaż 80 % z podanych oglądnę ( przynajmniej do 10 odcinka :P bo czasem akcja pojawia się po paru odcinkach i może się okazać ,że mi się spodoba :0 )

Polecę Ci jeszcze Mushibugyou i Nobunaga the Fool a no i jeszcze Campione! (tak ten wykrzyknik jest w nazwie)

Ja mogę polecić 11eyes, niedawno oglądałem zalicza się do gatunku horroru, dużo akcji, troszeczkę ecchi, fabula niezła, Kreska tez ładna, ciekawi bohaterowie, noi opening mistrzostwo, chyba póki co najlepszy jaki słyszałem. Polecam Chrustx. :D

@up Wow już w intrze jest za***iście :D (widzę kręgi transmutacyjne ! :D ) Dzięks men :P

Magi - Shounen ,przy którym spotkałem się z zaaprobowaną opinią jakoby był Fairy Tailem, tylko, że z lepszą fabułą i z lepszymi postaciami. Dodam iż nie podzielam tej opini , ale jest to anime, które można polecić fanom anime akcji, komedii oraz tajnych stowarzyszeń chcących zniszczyć świat. Jest w tym też hemoglobina, piersi ,taka sytuacja ogólnie.

Darker Than Black - gdyby nie fakt iż oglądałem owe anime przed Code Geas, to pewno mówiłbym iż to moje ulubione anime. Dużo akcji, czarny, duszny klimat oraz bardzo dobra fabuła, mroczna niczym stare - dobre Z archiwum X.

https://www.youtube.com/watch?v=upx-_9-RjoE - Trailer Darkera.

https://www.youtube.com/watch?v=NY3cTGxbEOs - Magi

@up dzięki za sprecyzowanie darker than black :) Magi też obczaję ale raczej dam to na 3 lub 4 miejsce na mojej liście :) Jeszcze raz wszystkim bardzo dziękuję :D