Szukam anime dla "początkującego"

One piece
Belzeebub
Gintama
One piece
hmmmm One piece
no i jak to skonczysz to łan pis :D

Od siebie dorzucę:

- Code Geass ( 2 sezony - jak spodobała Ci sie walka wielkich umysłow w Death Note, to też powinno Ci się spodobać )

- Clannad ( 2 sezony - dla mnie najlepsze Anime jakie kiedykolwiek oglądałem, ale jest to mieszanka dramatu/tragedii/komedii/ romasnu i nie wiem czy przypadnie Ci do gustu ). Oprócz tego wszystko od Kyoto Animation.

- Elfen Lied ( trochę cięższy klimat )

- Afro Samurai ( króciutka seria, ledwie 5 odcinków, bohater nie jest idiotą :), główny motyw to zemsta )

- Steins; Gate ( bardzo dobry thriller, klimat podobny do Death Note )

-

Jak dotąd anime z najmniej głupawym bohaterem jakie obejrzałem to "Btooom!".

kultowy Great teacher onizuka lepszego nie ma niz on
i 3sezony po 24 epy zero no tsukaima magia i komedia
aaaa nooo wlasnie

FAIRY TAIL !!!!!

brserk
claymore
Black lagoon (to jest dopiero dobre)
Swort art online
log horizon

ogolnie masz moja liste tu znajdziesz co tylko chcesz http://myanimelist.net/animelist/magar90

FMA : Brotherhood i Steins Gate - z pewnoscia Ci sie spodoba :)

A ja ci polece
Natsume Yuujinchou. Lekkie przyjazne o tematyce youkai (stwory i stworki z japońskiego folkloru) mysle ze spełnia wszystkie punkty..
jesli ma byc akcja i dobra animacja to kolejno: Steins Gate, Darker than black, Samurai champloo, Sword of the stranger, Durarara!!, Shingeki no kyoujin, Berserk, Black lagoon.

Coś bardziej jak death note to chyba: Monster

Jesli cos bardziej jak mdłe bleache itp to moze cos mniej mdłego a krotszego: Ao no exorcist, Soul Eater, Beelzebub. A dłuższe i fajne to Hunter x Hunter. Naprawde swietny tasiemiec.

Z romansów to zdecydowanie: Clannad i Clannad After story, Toradora,

Co do wymienionej Gintamy. Mysle ze ci sie nie spodoba. Gintama jest zbyt za***ista i wyjątkowa bohater będąc przyglupem jest tez pro elo wiec ciezko niektorym pojąc tą epickość :D

Odradzam ci wszystko z tagiem "Ecchi" bo tam zawsze jest idiota i stos idiotek :D z 1-2 wyjątkami

Hunter X Hunter < ---

Według mnie właśnie Gintama może Ci się spodobać. Główny bohater wprawdzie inteligencją nie grzeszy, ale na pewno nie jest przygłupem i nie wkurza swoją bezmyślnością. Nie oglądam anime często, lecz obejrzałem wszystkie odcinki Gintamy. Do tej serii przyciągnął mnie przede wszystkim humor oraz to, że nie ma żadnego, nawet pobocznego bohatera, który by mnie wkurzał. I co najlepsze, poziom odcinków nie spada z czasem, ba, im nowsze odcinki tym lepsze.

Jeżeli szukasz podobnych efektów jakie pojawiają się na koncu Angel Beats! to proponuje obejrzyj Clannad oba sezony gdyż pierwszy to wprowadzenie oraz Anohana i Tasogare Otome x Amnesia. Uczucie jak pod koniec Angel Beats gwarantowane do tego świetna muzyka oraz w obu doświadczysz wątków paranormalnych na najwyższym poziomie.

Z dłuższych tytułów to poleciłbym "Hikaru no Go" jest to świetne anime opowiadające o rywalizacji i interakcjach miedzyludzkich, co prawda nie ma tam jakiegoś wątku paranormalnego lecz pojawia się duch :)

Oraz dobrze radzę jeżeli zacząłeś się interesować anime to zacznij od Klasyków np. Rurouni Kenshin,Dragon Ball,Hunter x Hunter 2011 (wersja odświeżona zawiera dalszą cześć mangi) wypadałoby również zacząć One Piece więc ogółem będzie ponad tysiąc odcinków jak również możesz zainsteresować się mangą bo jak dla mnie są lepsze niż anime :) np. Berserk

Jak dla mnie "Must Watch":

Bakuman (3 Sezony)

High School DxD (2 Sezony)

Kaichou Wa Maid Sama

Sakurasou no Pet na Kanojo

D.Gray-Man (200+ odcinków, topowy tasiemiec)

Oraz te powyższe, nie polecam nastawiać się na konkretny gatunek bo to nudne a po prostu brać co leci bo polecamy tylko to co warto oglądać

Jeśli zabrałeś się za FMA to tylko brotherhood który jest na podstawie mangi a nie zwykłe którego po prostu nie opłaca się oglądać.

Wątki paranormalne nie wiem dokładnie o co chodzi................o przywoływanie duchów? O demony?

Hellsing Ova- nie wiem czy są tam watki paranormalne alę są wampiry i wierz mi bohater nie jest głupkowaty a wrecz jest pomiotem szatana xD.

Attack on Titan - dla każdego kto oglada anime obowiązkowe. Widzialem post na tym forum pierwszy ktory wyszedl o tym anime ze niby zajefajne(cenzura kids:D) itp ale olałem opinie forumowiczów , nagle znajomy mówi że zajefajne anime oglada potem drugi kolega tez zaczoł ogladac a ja dalej sie nie przekonałem. Ze 2-3 miechy czekałem w koncu obejrzałem odcinek 1 o godzinie 17 dnia X nie odszedłem dopóki nie obejrzałem wszystkich.

Death Note się nie ogląda tylko trzeba go zrozumiec co niektórym osobom sprawia problem.

Niestety o wiekszej ilości nie napisze bo nie jestem fanem anime a czytam mange najczęsciej. Ale moze spróbuj Beelzebub albo Gantz albo Berserk(polecam) :D

@Mustang1x1
zle chyba zrozumiales to moje :D ja wlasnie gintame uwazam na cos ponad wszystkie inne anime ale tez uwazam ze trzeba naprawde to pokochac i przez to mało ludzi w ogole ją docenia :D

I tak cos dodając jeszcze. Jesli interesuja cie bardzo "oryginalne" serie to polecam jeszcze wszystkie Sayonara Zetsubou Sensei i wszystkie sezony Monogatari min. Bakemonogatari itp

Szukam jakiegoś animę, które można polecić osobie, która niedawno zaczęła się tym interesować, ale mam pewne zastrzeżenia.

1. Bohater nie może być typowym, "śmiesznym", irytującym przygłupem (coś jak Naruto).
2. Wątki paranormalne muszą być.
3. Dobrze by było, gdyby Anime było dość długie
4. Nie lubię filerów w środku głównego wątku, tak samo nie lubię, jak przerywają mi go jakieś żałosne, kilkuodcinkowe retrospekcje, które nic nie wnoszą, a nie wiadomo czy można je pominąć czy nie.

Anime które oglądałem, to tylko Bleach, Naruto, Death Note, teraz oglądam Full Metal Alchemist, ale chciałem mieć jakieś anime po nim. ;)