Szukam jakiegoś animę, które można polecić osobie, która niedawno zaczęła się tym interesować, ale mam pewne zastrzeżenia.
1. Bohater nie może być typowym, "śmiesznym", irytującym przygłupem (coś jak Naruto).
2. Wątki paranormalne muszą być.
3. Dobrze by było, gdyby Anime było dość długie
4. Nie lubię filerów w środku głównego wątku, tak samo nie lubię, jak przerywają mi go jakieś żałosne, kilkuodcinkowe retrospekcje, które nic nie wnoszą, a nie wiadomo czy można je pominąć czy nie.
Anime które oglądałem, to tylko Bleach, Naruto, Death Note, teraz oglądam Full Metal Alchemist, ale chciałem mieć jakieś anime po nim.
Szukam anime dla "początkującego"
Another. Jest krótkie, ale fajnie trzyma w napięciu.
Corpse party : tortured soul's polecam 4 odcinki ale za to soczyste, nie wiem jak jest ale school data z tego co się orientuje fajnie się konczy
Sent from my iPhone using Tapatalk
D.Gray-man
na pewno Ci przypadnie do gustu.
To moze shingeki no kyojin? Albo steins gate.
Black Lagoon, Darker than Black, Gantz, Gyakkyou Burai Kaiji: Ultimate Survivor & Hakairoku Hen.
Boku no Pico - ckliwy romans! Najbardziej polecam trzecią część!
A tak na serio to jak wcześniej pisali Shingeki no Kyojin, Steins;Gate, Another z cięższych Gantz.
Jeśli chcesz totalnie porąbaną komedio-coś to polecam Furi Kuri - klasyk! ;D
No i wszystko od Kyoto Animation, ale to już większości romans/drama.
Jak dla mnie steins gate było dość ciężkim anime. A może darker than black albo toaru majutsu no index
Trochę gryzie się z pierwszym punktem i czwartym ( Fairy Tail ), ale mimo wszystko poleciłbym ci "Soul Eater" oraz "Fairy Tail".
No a Dragon Ball, Dragon Ball Z (choć ja bardziej polecam Kai) i jeszcze ewentualnie GT
A ja na odwrót jak dla mnie dragon bal to najgorsze co jest jak już za tasiemce się brać to fairytail ewentualnie fontanna choć to bardziej komedia.probowales project L ?
Moje pierwsze anime jakie obejrzałem to było Angel Beats! - Potem szukałem wiele anime trzymających poziom podobny, i prawie zawsze byłem zawiedziony. Poza tym to Bleach, Darker Then Black, Gintama - obowiązkowo, Great Teacher Onizuka ( GTO ), Fairy Tail, Soul Eater, High School DxD, Kora Wa Zombie Desu Ka ( nie wiem czy dobrze napisałem ). Resztę ciężko sobie przypomnieć - z tego coś na pewno sobie wybierzesz.
Tyle ze niestety w wiekoszosci tych anime jest przgluplowaty bohater
Może i tak, ale według mnie nie znajdzie się anime tak łatwo w którym bohater jest "super elo". Taka moda była na przygłupich bohaterów. Moim zdaniem wymienione przeze mnie anime są dobrymi pozycjami nawet jeśli nie spełniają do końca wymogów z pierwszego postu. Tak na marginesie - nie sądzę aby w Angel Beats! był głupi bohater, w końcu "uratował" wszystkich.
PS Zawsze można obejrzeć Death Note gdzie bohater jest nadzwyczaj inteligentny.
W większości anime jest głupi bohater.. Warte obejrzenia Mirai Nikki i Angel Beats, Death Note. A dzisiaj skończyłem Fullmetal Alchemist : fullmetal alchemist brotherhood /emoticons/nowe_smile.png" alt=":)" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">
Obyczaj darker than black , code geass i oczywiście guilty crown epickosc
Zobacz sobie Samurai Champloo. Dość nietypowe anime.
Tylko nie z dubbingiem
Na 100% "must watch" Full Metal Alchemist: Brotcherhood
Jeżeli nie przeszkadza ci mrok, brutalność i hektolitry krwi to zdecydowanie obejrzyj Hellsing OVA. Oprócz tego Blade, Devil May Cry no i Berserk. A jak nie krwawe to D.Gray-man xP