Szukam anime które parodiują swój gatunek

Witam. Oglądam sobie teraz kilka anime(Shokugeki no Souma for the win!) ale nie mogę znieść czekania tydzień na kolejne odcinki :/

Jednak ostatnio zaintrygowały mnie : ,,Kill la Kill" oraz ,,Jojo's bizare adventure". Anime te są wg.mnie solidnymi reprezentantami swojego gatunku, ale jednocześnie w różnym stopniu ośmieszają go albo czasem łamią czwartą ścianę.

Zna ktoś może coś podobnego? Nie muszą to być koniecznie shouneny ale takie byłby najlepsze :D

Gintamy nie oglądałem jeszcze bo chcę obejrzeć więcej anime, żeby lepiej zrozumieć wszystkie żarty i odniesienia :)

Gintama obowiązkowo, outbreak company, słyszałem dobre opinie o "good luck girl".

Gintama.. nie wiem czemu jeszcze tego nie widziałeś.. z tego można lać do bólu :D

Nie oglądałem, ale wydaję mi się, że Toriko będzie ok.
Lucky Star, FLCL, Naruto(żarcik)

Jak pan niżej, również polecam Hayate no Gotoku, nie wiem jak mogłem o tym zapomnieć.

Hayate no Gotoku, Seitokai no Ichizon. Szczegolnie to drugie ma w zwyczaju ośmieszać co się tylko da (łącznie z Death Note :D)

http://myanimelist.net/anime/11785/Haiyore!_Nyaruko-san

http://myanimelist.net/anime/21863/Mangaka-san_to_Assistant-san_to_The_Animation

Jako parodie się nada.

Lucky Star, FLCL,

Też polecam.

Gintama to najlepszy wybór, ale dorzucę kilka innych (które tam coś-jakoś parodiują):

Binan Koukou Chikyuu Bouei-bu LOVE!

NHK ni Youkoso!

Sayonara Zetsubou Sensei + Zoku + Zan

Ben-To

Gekkan Shoujo Nozaki-kun

cała seria monogatari :)

Złoży ona twój mózg jak meble z ikei :)

( z góry mówię że to żart bo wiem do czego są zdolni niektórzy moderatorzy...)

Abenobashi Mahou Shoutengai genialne

Dziękuje za pomoc :)

Jak tylko skończę Air Gear, zabieram się za anime tutaj podane.

Air Gear przeczytaj mangę, bo anime nawet 1/4 fabuły nie pokazuje.

Jeżeli szukasz naprawdę dobrych tytułów to proszę:

Slayers

Binbougami Ga!

Detroit Metal City

Ixion Saga DT

Druaga no Tou

Great Teacher Onizuka

Uchuu Kyoudai

Space Dandy

Jeżeli chciałbyś oglądać Gintamę, to obejrzyj sobie wpierw:

One Piece,

Bleach,

Naruto,

Dragon Ball

Po prawdzie jest tam wiele innych anime, które zostały sparodiowane, jednak dużo joke'ów opiera się właśnie na tych seriach, a dla osób, które tych serii nie widziały, część dowcipów może być niezrozumiała. Jestem pewien, że ludzie, którzy oglądali te serie, a dopiero potem Gintamę to potwierdzą. Gintama zyskuje trochę inny klimat, głównie ze wględu na swego rodzaju nostalgię. Jeżeli chodzi o inne anime, to raczej ciężko, jednak z komedii mogę polecić właśnie One Piece, może Fairy Tail (posiadają własny, niepowtarzalny styl, który powoduje u widza śmiech)

@up

One Piece- oglądam ale arc o dressrossie jest NAJGORSZYM arciem jaki kiedykolwiek był i jeśli się to nie zmieni to chyba sobie odpuszczę.

Bleach- po 150 odcinku odpadłem.

Naruto- 3 odcinki przed odcinkiem ,,Prawdziwy koniec" odpadłem, nie chce mi się nawet.

Dragon Ball- po 5 odcinku zdechłem, to jest anime które się ogląda za dzieciaka, a mnie jakoś to nie bawi :/

Fairy Tail- oglądam, ale dzieje się ostatnio jak w One Piece (20 minut odcinka, pierwsze 5-6 minut to powtórka + opening, a reszta do rozciągnięta do bólu akcja, gdzie i tak się nic nie dzieje :( ).

@Upper up

Widziałem Onizuke, bardzo mi się podobało :)

@up from upper up

Z jakiegoś powodu brzydzi mnie czytanie mangi/książki elektronicznie, a finansowo mnie nie stać na tomiki po 20-25zł które się czyta w 1,5h (Mam nadzieję, że gdy Maqes po przejęciu władzy na forum, przejmie władzę w państwie to powstaną biblioteki z mangą czy coś :D )

Obejrzyj Prison School. Bardzo dobre anime, gdzie ilość żartów i zabawnych scen znacząco przewyższa inne anime, które dotychczas oglądałem.

Jak to możliwe, że nikt Bobobo nie wymienił? : O

Witam. Oglądam sobie teraz kilka anime(Shokugeki no Souma for the win!) ale nie mogę znieść czekania tydzień na kolejne odcinki :/

Jednak ostatnio zaintrygowały mnie : ,,Kill la Kill" oraz ,,Jojo's bizare adventure". Anime te są wg.mnie solidnymi reprezentantami swojego gatunku, ale jednocześnie w różnym stopniu ośmieszają go albo czasem łamią czwartą ścianę.

Zna ktoś może coś podobnego? Nie muszą to być koniecznie shouneny ale takie byłby najlepsze :D

Gintamy nie oglądałem jeszcze bo chcę obejrzeć więcej anime, żeby lepiej zrozumieć wszystkie żarty i odniesienia :)