Szukam anime psychologicznego

Ergo Proxy jest kozackie (mój avatar i sygna jest z tego tytułu), jednakże to czy spodoba się mu czy nie zależy od stażu. Tytuł raczej nie dla przeciętniaków, ja sam jak zaczynałem to oglądać dobrnąłem do końca dopiero za 3 podejściem i to tylko dlatego, że nie byłem jeszcze przygotowany do takiej mocnej produkcji. Xasarm jeśli chcesz przeżyć coś ciekawego i mającego wpływ na Twoje myślenie to EP na pewno się do tego nada, lecz jeśli pierwsze 5 odcinków Ci nie wejdzie to nie polecam kończyć serii tylko zabrać się za to innym razem. Mam nadzieje że wiecie o co mi chodziło. :)

Hmm. Jako fan anime to znam kilka ciekawych może nie każde psychologiczne ale horror lub dramat chyba ci wystarczy?

Clannad + clannad after story - dramat

a z tych brutalnych które zostaną ci na psychice to :

Hellsing - brutalne

Higurashi no Naku Koro ni /kai/kira - mi siadła po tym psychika :D

Kanon(2006) - ciekawy dramat

Shiki - o wampirach

Stein Gate - typowe psychologiczne chyba

ostatnie co mi przychodzi do głowy to 'Elfen Lied" krew krew dużo krwi i cudna fabuła

Jak już koledzy mówili u góry, ja teraz bardzo polecam Monstera. Świetne anime. Nie jest jakimś fanem anime, oglądam ( oglądałem bo teraz nie da rady) Bleacha. Ale jak dorwałem Monstera to też odkleić się nie mogłem. Więc jak chcesz go oglądać na koniec to nie możesz o nim zapomnieć:D

Tak jak wyżej, polecam Monstera, z początku może wydawać się nudnawe, ale akcja z epka na epek nabiera smaczku (:

Ja natomiast z innej beczki, nie chciałem już zakładać zupełnie nowego tematu.

Otóż, dawniej anime oglądałem nałogowo, ale jakoś od roku, mam coraz mniej czasu i wstyd się przyznać, ale przez ten czas nie obejrzałem prawie nic,

wyszły w tym okresie jakieś ,,dobre,, serie?

Z góry dzięki za pomoc.

z tych ostatnich co ogladałem to polecam

Sakamichi no Apollon

Sankarea

Zetman

Hunter x Hunter 2011

Jormugand

Another ale dla mnie takie średnie

Accel World

kuroko no basuke jak kosza lubisz.

Sword art online wychodzi teraz ale trzeba obejrzeć ;p

z tych ostatnich co ogladałem to polecamSakamichi no ApollonSankareaZetmanHunter x Hunter 2011JormugandAnother ale dla mnie takie średnieAccel Worldkuroko no basuke jak kosza lubisz.Sword art online wychodzi teraz ale trzeba obejrzeć ;p

Zabiorę się za nie już jutro, od którego polecasz zacząć? ;>

Wiesz co sam nie wiem no zależy jakie gatunki lubisz najbardziej. poczytaj sobie opisy czy cos dla mnie wszystkie te tytuly są cieakwe.

PS : Zetman jest bardzo zakmatwany i zdarzenie po zamienia z mangi więc nie wiem czy tak bardzo polecam ale pomysł fajny.

School Days i Elven Lied. Jedyne hardkorowe psychotropy.

Powiem tak. W wymienionych tytułów obejrzałem Elfen Lied i Welcome to NHK :) Chyba zabiorę się teraz za Monstera.

@Bogurodzica polecę Ci Another(ale to jest chyba trochę starsze niż Sireel pisał/a) i Accel World :)

@down myślisz, że się w to nie bawiłem? niestety zawsze trafiałem na coś lipnego:(

Organize, Discuss, Discover - MyAnimeList.net

Search for titles by Genre - Anime News Network

to ci pomoze bardziej niz tytuly

To ja się podepnę pod temat bo w sumie szukam czegoś powiązanego.

Przydałby mi się anim w stylu Breaking Bad - przy czym mam tu na myśli rozwój psychiczny postaci, nie gotowanie metaamfetaminy. Czyli: mamy sobie głównego gościa (albo pannę, nie ma znaczenia) który powoli się stacza ostatecznie zostając jakimś bezwzględnym, socjopatycznym typem. Schemat taki częściowo występował na przykład w Death Note i Code Geass. Jeszcze raz zaznaczam, że chodzi o rozwój - nie chcę mieć jakiegoś złego przekoksa od samego początku (jak to na przykład jest w Hellsingu).

Nie przepadam za mechami (ani ogólnie za technologią, im prymitywniejsze czasy tym lepiej - fantastyka jest bardzo w porządku). Tu jest moja lista animów cobyście wiedzieli w czym gustuję i co już widziałem.

Fajnie byłoby gdyby obok samego tytułu pojawiła się jakaś argumentacja. Dziękówa.

admin_ico.png
hehe, nie do końca się zgadza ale spróbuj Blicza - R3m4ke

@mrhania

Skoro oglądałeś Higurashi to obowiązkowo - Umineko no Naku Koro ni

Denpa Teki na Kanojo - ten tytuł został wcześniej wymieniony ale ja go podkreślę ponieważ w lawinie postów na pewno umkną twojej uwadze a reprezentuje naprawdę głęboką psychologię nie dla dzieci-12

lat

TO ARU MAJUTSU NO INDEX - jest to anime osadzone w gatunku zjawisk paranormalnych, może niekoniecznie pasuję do twojego opisu poszukiwanego anime ale szacując ukazane przez ciebie tytuły na pewno ci się spodoba jako jeden z moich faworytów.

Steins;Gate może?

I nadchodzące Robotics;Note

Cześć, o godzinie 02, minut 41, ósmego sierpnia 2012 naszła mnie ochota na jakieś anime psychologiczne.

Tak wiem, mogę wstukać w google "anime psychologiczne" i będzie HAPPY. Ale nie zrobię tego. Chcę znaleźć coś naprawdę dobrego i dlatego zasięgam rad u pr0uBereXtremesk8c00lkoXów :)

Szukam czegoś co wywrze na mnie jakiś wpływ, zmieni coś w moim patrzeniu na świat. Coś takiego co nie będzie się nudzić, ale też nie akcja cały czas.

To może zrobię tak:

Anime, które ja uważam z psychologiczne i mi się spodobały

-Another

-AngelBeats

-Death Note

-Mirai Nikki

- różne Higurash

- "sen to czihiro" czyli Spirited Away: W krainie Bogów.

Anime które mi się nie podobały

-nie ma- jak mi się coś nie podoba to nie oglądam

W razie wątpliwości/niedomówień proszę śmiało pytać, z góry dzięki za odpowiedzi.