Witam. Poszukuję jakiegoś ciekawego anime na coraz dłuższe wieczory. Jako że z powyższych gatunków mam na koncie tylko kilka pozycji, chciałem się zapytać, co możecie polecić? Szukam czegoś w rodzaju Clannad ( zwłaszcza After Story ), Toradora, Kanon, Angel Beats, Anohana. Bardziej interesuje mnie bardziej ( masło maślane ) "dramatyczne" a'la Clannad, Kanon i "smutaśne" a'la Toradora podejście do tematu romansu. Nie szukam typowej komedii o tej tematyce, gdzie te wątki dramatyczne właśnie są mało widoczne. Po prostu Anime musi wrzucić moje jaja do blendera, albo przycisnąć je betonowym klocem, tak jak to zrobił After Story. Czas wydarzeń, zdecydowanie preferuję współczesne życie zwykłych ludzi ( najlepiej na przedziale liceum/studia - ogólnie młode człowieki ), raczej wolałbym unikać tutaj ecchi i haremu. Powyższych serii możecie już nie wymieniać bo mam je już za sobą, więc czekam na inne propozycje
W razie czego będę aktualizował temat.
@Obejrzane z podobnej tematyki:
- Clannad ( obie serie )
- Toradora
- Kanon
- Angel Beats
- Anohana
- Sakurasou
- Boku wa Tomodachi
- Tonari no Kaibutsu-kun
- Elfen Lied
- Ano Natsu de Matteru
- Oregairu
@edit
Dodałem trochę serii po dokładniejszym przejrzeniu mal'a Między innymi Elfen Lied polecone przez Overdragon, a za wszystkie propozycje Wielkie Dziękuję