Szukam anime. Rozwój głównego bohatera

Witam.

Poszukuję anime, w którym bohater(owie) rozwijają się z czasem, a nie są bogami/sierotami od początku do końca. Wszystkie tasiemce raczej są mi znane, a jedynie nie mogę przysiąść do Fairy Tail(dotrwałem do 4 odcinka), bo jak już mówiłem, bohaterowie mają się rozwijać, a tutaj już od początku kopią dupska wszystkim dookoła.

Idealny przykład to początek SAO, ale jak wiem, mało takich. Z kolei Log Horizon odpada. Zbyt dużo biadolenia o oczywistych faktach i zachwycania się czymś, co jest logiczne i nic w nim nadzwyczajnego.

Raczej chodzi mi o fantasy. Chyba, że jakieś miłe muzyczne(o klasyce). Od razu mówię, że wszystkie anime pokroju Tsubasy(biegnie przez 20 minut i nie może dobiec) mi nie odpowiadają. Tak samo bokserskie, czy generalnie mówiąc, sportowe.

Kreska musi być przynajmniej ładna(po 2008r). Idealna długość: 20-40 odcinków.

Dzięki i pozdrawiam. :)

Dungeon ni deai wo motomeru no wa machigatteiru no darou ka
Jeśli nie oglądałeś, oglądaj w ciemno xd

niby mówisz że nie ale i tak polece - hajime no ippo, m-a-j-s-t-e-r-s-z-t-y-k mimo że sam powtarzałem że nie lubie sportowych, jak naprawde Ci zalezy na rozwoju głównego bohatera to nie pożałujesz mimo że nie jest to fantasy.

Hunter x Hunter. Rozwijają się bardzo kurka pierwsze miejsce :D

Może God Eater, raczej powinno pasować.

Może Shijou Saikyou no Deshi Ken`ichi? Historia kolesia który nie ma talentu do sztuk walk, ale ma dużo zapału.

W sumei to zależy co rtozumiesz przez rozwój bohatera? Chodzi ci o to że powoli staje się coraz silniejszy, czy może z biegiem serii z bahora zmienia się w kogoś godnego uwagi?

Nodame Cantabile- o muzyce klasycznej, bohaterowie się rozwijają (czyli coraz lepiej im wychodzi) oraz Shigatsu wa Kimi no Uso- podobnie, ale bohaterowie są młodsi i jest więcej dramatu :)

z długością odcinków będzie ciężko.

• mówisz, że oglądałeś tasiemce - ale nie wiem czy oglądałeś ten tytuł - Fullmetal Alchemist (obie wersje, adaptacja jak i :Brotherhood). Polecam z całego serca :D
  • tak jak ktoś wspomniał wyżej Dungeon ni deai wo motomeru no wa machigatteiru no darou ka (aczkolwiek nowelka jest o wiele przyjemniejsza) - coś na styl SAO.
  • D.Gray-man - seria anime jak i mang jest przerwana, aczkolwiek powoli coś tam kontynuują (autorka miałą problemy chorobowe). Seria jest dość stara ale kreska jest bardzo dobra jak na swój wiek oraz OST, openingi i endingi. Fabuła jest super, seria ma bodajże 100 odcinków + ( i jak wspomniałam dalej może rosnąć)
  • Akatsuki no Yona - księżniczka (o dziwo nie jest irytująca) rozwijająca się pod każdym aspektem, trochę smoków, naprawdę przyjemna seria, manga jak i anime, niedługo będzie 2 sezon, polecam.
  • Akame ga Kill - aczkolwiek tutaj tytułowa bohaterka Akame jest już w miarę mocna to główny bohater rozpoczyna swą przygodę z małej wioski, którą opuszcza by pomścić przyjaciół - ale uwaga, anime ma inne zakończenie od mangi, ostatnie odcinki są fillerami, dlatego polecam też przeczytać mangę (chociażby końcówkę, na moje manga była ciekawsza).
  • ze sportowych polecę od siebie Free! - o pływakach aczkolwiek ostrzegam trochę gejozy można wyczuć xD (ale nic się nie dzieje~)
  • Jak już jesteśmy przy sportowych to chyba Kuroko no Basuke będzie dość dobrym przykładem, aczkolwiek oglądnęłam tylko pierwszy sezon (póki co :P). Nie jest tak, że główny bohater i jego drużyna zawsze mają idealne mecze, nie zawsze wygrywają, wszyscy gracze się rozwijają (widzimy nawet przeciwników i ich rozwój), polecam.
  • zastanawiam się nad podaniem tu Rokka no Yuusha - niby główny bohater ciągle gada o sobie że jest najsilniejszym człowiekiem na świecie, ale żeby to zrobić to jednak musiał przejść wiele (jest pokazane w anime). jednakże cała seria ma trochę inny cel niż opowiedzieć jakąś fantastyczną historię 1 bohatera. Głównie cały pierwszy sezon anime polega na zagadkach i odnalezieniu odpowiedniej osoby, jest fantastyka (demony chociażby) naprawdę polecam tę serię mimo niezbyt trafionych kryteriów.
  • Shokugeki no Souma - anime o *uwaga* gotowaniu - ale jest fantastyczne. Śledzisz losy Somy, który prowadzi knajpkę wraz z ojcem jednakże trafia do najlepszej akademii gotowania w Japonii (czy nawet na świecie, nie pamiętam już), w której przechodzi multum testów i rozwija się w tejże dziedzinie :D
  • Tokyo Ravens - niedoceniony tytuł, świat demonów, magii, główny bohater nie do końca zaczyna od ''zera'' (nie będę spoilerować całej serii :c), ale naprawdę godne polecenia.

Mam nadzieję, że jakimś tytułem trafiłam ^^.

Dungeon ni deai wo motomeru no wa machigatteiru no darou kaJeśli nie oglądałeś, oglądaj w ciemno xd

Dzięki. :D Bardzo dobre anime.

"hajime no ippo" to nie moja bajka. ^_^

Hunter x Hunter. Rozwijają się bardzo kurka pierwsze miejsce

Też spoko, dzięki. :)

Może God Eater, raczej powinno pasować.

Jeszcze nie próbowałem, ale screenshoty wyglądają spoko. Niedługo przyjdzie na nie pora. :)

Nodame Cantabile i Shigatsu wa Kimi no Uso obejrzałem. :)

Może Shijou Saikyou no Deshi Ken`ichi? Historia kolesia który nie ma talentu do sztuk walk, ale ma dużo zapału.W sumei to zależy co rtozumiesz przez rozwój bohatera? Chodzi ci o to że powoli staje się coraz silniejszy, czy może z biegiem serii z bahora zmienia się w kogoś godnego uwagi?

Chyba obydwie opcje mi pasują. Mam na myśli proces nauki lub ogólnie rzecz biorąc, rozwoju... "mocy". Anime sprawdzę.

A co do tych ostatnich pozycji, jeszcze nie przejrzałem, ale pewnie coś się nada. Mam kilka pozycji, więc dzięki wszystkim za odpowiedzi. :)

hunter x hunter polecam ogladac remake czyli hunter x hunter 2011

przyłącze się do pytania- tylko ja bym wolał anime z odc 40+ hunterxhunter / dragon ball / naruto /d gray man / oglądałem i pare innych ale nie pamietam nazwy ;x

Ze swojej strony polecę: History Strongest Disciple Kennichi - sztuki walki, trochę nadprzyrodzone, jednak nie wiem czy kreska Ci podpasuję.

A ja ze swojej strony polece Guilty Crown, rozwój jest,przy czym nie do końca taki o jaki Ci chyba chodziło, ale i tak warto obejrzeć :D Tu bohater zmienia się wraz z rozwojem anime z potulnego chłopca w buntownika, później w "tego złego" i tak dalej :) To jest odpowiedź dla autora tematu

A ja polece "Króla Szamanów" - tutaj wszyscy sie z czasem ucza nowych technik/nowych taktyk i sa coraz lepsi, a czasami ktos uznawany przez nas za slabego okazywal sie pozniej koksem :D

przyłącze się do pytania- tylko ja bym wolał anime z odc 40+ hunterxhunter / dragon ball / naruto /d gray man / oglądałem i pare innych ale nie pamietam nazwy ;x
  • Fullmetal Alchemist
  • Code Geass

Code geass- mechy i kreska nieźle mnie odpychały, ale to jest b. dobre anime, na pewno polubisz głównego bohatera

Tokyo ghoul- 1 sezon bardzo dobry, drugi sezon obejrzeć możesz, ale zachwycony nie będziesz. Rozwój postaci w tk jest niesamowity, jeżeli bierzemy pod uwage mange(jeżeli 1 sezon ci przypadnie do gustu, to polecam przeczytać calutką mange, od początku)

shigatsu kimi no uso- wspominałeś coś o muzyce klasycznej? :D

Zetsuen no tempest- warte polecenia, ciekawi bohaterowie i klimat

Shinsekai yori- świetne anime z nutą filozofi, niesamowite, ale dosyć trudne i nie dla każdego PS. nie zrażaj się 8 odcinkiem xD

Witam.

Poszukuję anime, w którym bohater(owie) rozwijają się z czasem, a nie są bogami/sierotami od początku do końca. Wszystkie tasiemce raczej są mi znane, a jedynie nie mogę przysiąść do Fairy Tail(dotrwałem do 4 odcinka), bo jak już mówiłem, bohaterowie mają się rozwijać, a tutaj już od początku kopią dupska wszystkim dookoła.

Idealny przykład to początek SAO, ale jak wiem, mało takich. Z kolei Log Horizon odpada. Zbyt dużo biadolenia o oczywistych faktach i zachwycania się czymś, co jest logiczne i nic w nim nadzwyczajnego.

Raczej chodzi mi o fantasy. Chyba, że jakieś miłe muzyczne(o klasyce). Od razu mówię, że wszystkie anime pokroju Tsubasy(biegnie przez 20 minut i nie może dobiec) mi nie odpowiadają. Tak samo bokserskie, czy generalnie mówiąc, sportowe.

Kreska musi być przynajmniej ładna(po 2008r). Idealna długość: 20-40 odcinków.

Dzięki i pozdrawiam. :)