Szukam anime - Wirtualna rzeczywistość/Fantasy/motyw gry

Szukam jakiegoś anime z tematyką wirtualnej rzeczywistości o gatunku fantasy, przygodowym może akcji. Może być też trochę komedii. Wolałbym krótkie serie.

Przypadły mi do gustu:

- Sword Art Online (1 i 2)

- Log Horizon

- No game No life

- Zero no Tsukaima (1 i 2)

- Claymore

Mogą być też także anime gdzie bohater posiada jakieś moce dzięki przedmiotom i został wciągnięty do jakiejś gry, niekonieczne w wirtualnym świecie np:

- Death Note ( zatrzymałem się koło 25 odcinka)

- Mira Nikki

- FMA: B (mimo braku motywu gry motyw odzyskania ciał jest bardzo ciekawy, chyba najdłuższe anime przeze mnie obejrzane nie licząc DB)

- Higashi no Eden

- Selector Infected Wixoss ( oglądałem mniej więcej do połowy)

Oglądałem także SnK ale jakoś nie dortwałem do końca

Zastanawiam się nad serią .hack. Podobno nie są one powiązane, ale niezbyt wiem od której zacząć i jak lecieć po kolei.

Oczekuję na:

- Log Horizon 2

- Savanna Game

- No game No life 2 ( o ile będzie)

Nie przypadło mi do gustu: Accel World ( obejrzałem 2-3 odcinki)

Klasyk - serie .hack.

Polecam Deadman Wonderland może w tym anime główny bohater nie ma mocy dzięki przedmiotom,ale ma moc.12 odcinków po 24 min akurat na 1 nocke.

accel world. Seria ma jakiś związek z SAO, ale nie pamiętam jaki. Fabuła ogólnie skupia się na wirtualnych walkach. Główny bohater na początku mnie irytował, ale później się rozkręca

Up czytaj dokładniej ...

Przecież Blomex podał

A jeśli chodzi o anime to raczej nie ma już więcej anime z tematyką wirtualnej rzeczywistości

Możesz zobaczyć btoooom !

Żeby zrozumieć .hacka musiał byś też grać w gry nawet sami twórcy podkreślają jak ważna pełnią one role dla fabuły :)

Co do fantasy, to polecam ci Angel Beats!. Opowiada o świecie dla zmarłych. Nie będę ci opisywał, najlepiej zobacz sobie 1/2 odcinki i zobacz czy ci się spodoba motyw.

Accel world - sorki, nie. Anime nie powinno odrzucać w pierwszych odcinkach.

Sprawdzę Deadman Wonderland i Btooom !

co do .hack, jak już napisałem niezbyt wiem w jakiej kolejności je oglądać. Mógłby ktoś mi podać od czego zacząć?

Jeśli chodzi o .hack to lecisz tak: SIGN->LIMINALITY->GIFT->ROOTS->G.U. RETURNER->QUANTUM

Guilty Crown IDEALNIE PASUJE!

Lain - dobry cyberpunk, dość ciężkie, nie wiem czy Ci podejdzie
Shinsekai yori- takie przygodowe, trochę post apo, dzieciaki z telepatią
SciFi Harry- gość którym każdy pomiatał nagle dostaje telepatycznych zdolności, czas się zemścić(muahuahauauahu...)
Paprika- kinówka w której świat snów łączy się z rzeczywistością

Accel World jest równie dobre jak Sao, jest spod pióra tego samego pisarza.

Po prostu tylko bardzo nierozgarnięci ludzie rezygnują z anime na wstępie nie przechodząc do akcji całego anime. To jest coś takiego jak wprowadzenie. To jakbyś zaczął czytać Władce Pierścieni i by ci się nie spodobał początek bo jest inny niż filmie :D

Ja polecę przyjemną przygodówke Kyou Kara Maou, bohater jest wciągniety z Japonii do innego świata aby został tam władcą demonów. Seria ma 51 odcinków i bardzo przyjemnie się ogląda. Jest humor jest walka ale to nie anime nowej daty które zachwycają głównie przemyślaną animacja.

Co do Accel World to w większości takich anime a'la wirtualna rzeczywistość bohater powoli przystosowuje się do nowego miejsca i próbuje osiągnąć swój cel. Niestety w Accel World główny bohater ( przynajmniej na początku) to typowa sierota która jest dręczona przez kolegów itp.

co do Kyou Kara Maou to sprawdzę, chociaż jest dość długie, a moim priorytetem są 2 anime wymieniona przez użytkowników wcześniej.

Sprawdzę też propozycje Lemana

co to Lain to chodzi o Serial Experiments Lain?

Nad Guilty Crown zastanawiałem się już jakiś czas więc także sprawdzę w najbliższym czasie.

A nikt nie zaproponował Mirai Nikki gdzie chłopak zostaje wciągniety do morderczej gry o władze?

Bardzo ciekawe anime z motywem "gry" to "C: the money and soul possibility control".

Ktoś wypisał tutaj anime Btoom! ?

co do mirai nikki - już oglądałem. Co do C: The Money of Soul and Possibility Control - jest od jakiegoś czasu na mojej liście "do oglądania" ale jeszcze się za to nie zabrałem.

Tak, tutył Btooom był już podany.

mój MAL:

http://myanimelist.net/animelist/blomex

Co do Accel World to w większości takich anime a'la wirtualna rzeczywistość bohater powoli przystosowuje się do nowego miejsca i próbuje osiągnąć swój cel. Niestety w Accel World główny bohater ( przynajmniej na początku) to typowa sierota która jest dręczona przez kolegów itp. co do Kyou Kara Maou to sprawdzę, chociaż jest dość długie, a moim priorytetem są 2 anime wymieniona przez użytkowników wcześniej.Sprawdzę też propozycje Lemanaco to Lain to chodzi o Serial Experiments Lain?Nad Guilty Crown zastanawiałem się już jakiś czas więc także sprawdzę w najbliższym czasie.

Tak o tą Lain ;). Polecam pod głosić trochę bass przy oglądaniu tego anime :P. "głos" słupów wysokiego napięcia jest iście wku***ający ;D ale nadaję atmosferę.

Szukam jakiegoś anime z tematyką wirtualnej rzeczywistości o gatunku fantasy, przygodowym może akcji. Może być też trochę komedii. Wolałbym krótkie serie.

Przypadły mi do gustu:

- Sword Art Online (1 i 2)

- Log Horizon

- No game No life

- Zero no Tsukaima (1 i 2)

- Claymore

Mogą być też także anime gdzie bohater posiada jakieś moce dzięki przedmiotom i został wciągnięty do jakiejś gry, niekonieczne w wirtualnym świecie np:

- Death Note ( zatrzymałem się koło 25 odcinka)

- Mira Nikki

- FMA: B (mimo braku motywu gry motyw odzyskania ciał jest bardzo ciekawy, chyba najdłuższe anime przeze mnie obejrzane nie licząc DB)

- Higashi no Eden

- Selector Infected Wixoss ( oglądałem mniej więcej do połowy)

Oglądałem także SnK ale jakoś nie dortwałem do końca

Zastanawiam się nad serią .hack. Podobno nie są one powiązane, ale niezbyt wiem od której zacząć i jak lecieć po kolei.

Oczekuję na:

- Log Horizon 2

- Savanna Game

- No game No life 2 ( o ile będzie)