Szukam anime

Witam was :) szukam 2 anime tylko jest jedyny problem ze nie pamiętam ich nazw spróbuje wam je opisać może jacyś zagorzali fanatycy będą kojarzyć owe tytuły :)

1.Typek budzi się w wiosce z maska na twarzy i nie wie kim jest w późniejszych odcinkach jest królem miasta i toczy wojny z innymi państwami/miastami nie pamiętam dokładnie,w końcowych odcinkach dowiaduje się ze nosi maskę bo mu ja przyczepili ludzie za to co zrobił ze swoja rodzina(zabił ich czy coś takiego) a i jeszcze pamiętam ze w późniejszych odcinkach zamieniał się w jakiegoś potwora nad którym nie umiał panować.

2.Jest o chłopaku który jest piratem i pewnego dnia na jakiś okręt się wpycha i znajduje dziewczynę w skrzyni która w późniejszych odcinkach będzie zamieniać się w miecz czy coś takiego i będzie jego bronią.

Dzięki za pomoc :)

nr.2 brzmi dziwnie i nawet nie chcę go znać O.o

co do nr.1, to bardzo dobre anime z przepięknym endingiem, nazywało się Utawarerumono.

Dziękuje bardzo to to anime :) jeszcze czekam na kogoś kto zna anime z nr2 :)

Nr.2 to może One Piece jak się nie myle:D

Niestety nie,są tam piraci ale to nie to anime.

2.Jest o chłopaku który jest piratem i pewnego dnia na jakiś okręt się wpycha i znajduje dziewczynę w skrzyni która w późniejszych odcinkach będzie zamieniać się w miecz czy coś takiego i będzie jego bronią.

Woot??? A ja myślałem że Code Geass to jest szczyt głupoty, ale widać się myliłem :D

A ja myślałem że Code Geass to jest szczyt głupoty, ale widać się myliłem

chyba on :P Code Geass to najlepsze anime jakie zrobili do tej pory, tak rozbudowanej fabuły to ja nawet w książce nie znalazłem, a uwierz swoje poczytałem.

@topic

http://www.anime-planet.com/tags/pirates/anime - lista anime o piratach.

To drugie anime to Erementar Gerad.

chyba on Code Geass to najlepsze anime jakie zrobili do tej pory, tak rozbudowanej fabuły to ja nawet w książce nie znalazłem, a uwierz swoje poczytałem.

Po cholerę rozbudowywać fabułę, w której nic nie trzyma się kupy? W której Wielka Brytania (tak, ten mały kraj gdzie piją herbatę) podbija cały świat używając mechów, które przeczą prawom fizyki w sposób wręcz podręcznikowy. Odpadłem od tego "dzieła", kiedy główny bohater już w chyba trzecim odcinku zrobił tyle, co zazwyczaj składa się na jedno anime, przy czym żadna z jego czynności nie była logiczna, a przy okazji ciekawa.

>>>tutaj kontynuuj.

Seriatan trafił w dziesiątkę! erementar gerad to to anime! a co do code geas to nie ma lepszego anime, końcówka taka ze aż łezka w oku się kręci i do tego te piękne mechy(to co lubię najbardziej w anime) :) Dzięki chłopaki i dziewczyny za pomoc :)

Witam was :) szukam 2 anime tylko jest jedyny problem ze nie pamiętam ich nazw spróbuje wam je opisać może jacyś zagorzali fanatycy będą kojarzyć owe tytuły :)

1.Typek budzi się w wiosce z maska na twarzy i nie wie kim jest w późniejszych odcinkach jest królem miasta i toczy wojny z innymi państwami/miastami nie pamiętam dokładnie,w końcowych odcinkach dowiaduje się ze nosi maskę bo mu ja przyczepili ludzie za to co zrobił ze swoja rodzina(zabił ich czy coś takiego) a i jeszcze pamiętam ze w późniejszych odcinkach zamieniał się w jakiegoś potwora nad którym nie umiał panować.

Dzięki za pomoc :)