Szukam Anime

witam prosił bym o pomoc w znalezieniu jakiegos anime. Nie znam się na tych nazwach co oznaczaj shounenny itp a tym bardziej tytuły japonskie tez mi nic nie mowia :P Z obejrzanych juz przezemnie które mi sie podobały to:

- bleach

- OP

- Naruto

- FMA

- Samuraj Champloo

- fairy tail

- Hellsing ultimate

- SAO

Nie jest to zbyt ani orginalna ani imponujaca liczba ale szukam cos co rownie mocno potrafi przyciągnąć :) Attack of Titan tez oglądam wiec tego mi nie doradzajcie, najlepiej żeby seria która mi podacie byla juz zakonczona. za wszelkie propozycje z góry dzieki.

Cowboy Bebop

Devil May Cry

Fate Stay/Night > Fate/Zero

Berserk

to w sumie tak na pierwsze skojarzenie :P

Dragonball

JoJo Bizzare Adventure

Hajime no Ippo (anime o boksie, ale całkiem duża liczba walk)

Code:Breaker

Guilty Crown

Beelzebub (parodia z walką)

Ao no Exorcist

Mirai Nikki

Broken Blade

mógłbym wymieniać jeszcze wiele innych tytułów, ale jestem pewien że te przypadną Ci do gustu, szczególnie Ci polecam Hajime no Ippo

jedno z moich ulubionych anime :)

Air Gear

D.Gray-man

Kekkaishi

Kiba

Needless

Nurarihyon no Mago

Shaman King

Soul Eater

Jako anime takie bardziej to wytężenia mózgu to Death Note, Mirai Nikki lub Steins;Gate

a z takich typowo nastawionych na akcje to Darker Than Black/ Soul Eater(choć mi nie przypadło zbyt)/ Shaman King (ale to chyba każdy zna z Jetixa :) ) BTOOOM!(klimat trochę podobny do tego z SAO, ale akcja dzieje się w "realu" a nie w "wirtualu". (dziwnie to brzmi jeśli mówi się o anime - w realu :D:D).

Ewentualnie Romans- Tasogare Otome X Amnesia ( o dziwo spodobało mi się choć romansów nie lubie ;) )

lub komedia - Baka To test to Shoukanjuu ( będziesz miał się z czego pośmiać)

Zostaje jeszcze Horroro-Psychodela- Higurashi No Naku Koro Ni ( jeśli zamierzasz to oglądać to pierwszy i 2 sezon, reszta nie ma sensu. To anime jest na mojej topce na 2 miejscu, na pierwszym FMA, ale widze że obejrzałes[jeśli obejrzałes obie serie to spoko, jeśli nie to koniecznie obejrzyj FMA:Brotherhood- jest 10 razy lepszy od 1 serii, mimo że pierwsze 20 odcinków się mało różni ale później fabuła się bardzo zmienia i kończy się zgodnie z mangą, a nie jak w pierwszej serii filerami :/ ]) To tyle :D

Lain, Higurashi, Neon Genesis Evangelion, FLCL, Mnemosyne, Guilty Crown, Elfen Lied < większość lajcikowa, niektóre z grubej rury, także się przygotuj na gwałt mózgu.

1. Beelzebub;
  2. Black Lagoon;
  3. Code Geass;
  4. Hunter x Hunter (2011) - wciąż wychodzi;
  5. Bakemonogatari, Nisemonogatari, Nekomonogatari: Kuro(nie jest chronologicznie);
  6. Darker than Black;
  7. Gantz;
  8. Great Teacher Onizuka;
  9. Umineko no Naku Koro ni;
  10. Katekyo Hitman Reborn;
  11. Initial D - jak lubisz samochody;
  12. Hokuto no Ken - jeśli lubisz dobre starocie;
  13. Lupin III - jeśli lubisz dobre starocie po raz drugi;
  14. Monster;
  15. NHK ni Youkoso;
  16. Detroit Metal City - taki trochę mocniejszy humor i o dziwo dobry;
  17. Ghost Hound;
  18. xxxHOLiC;
  19. Tsubasa Chronicle - powiązane trochę z xxxHOLiC;

A dalej to szuj wie.

Właśnie, zapomniałem dopisać i zauważyłem że nikt nie wymienił :)

Obejrz sobie również Persona 4 the Animation, naprawdę warto, poza tym zauważyłem że brakuje tutaj jeszcze C:The Money of Soul and Possibility Control

C akurat słabsza produkcja - mało pieniędzy dostali, ale seria dobra nie powiem.

zamiast kopiować całe listy anime wpiszcie facetowi coś co mu sie naprawdę spodoba a takim tytułem z pewnością będzie Code Geass seria I i II.

masz np tu:. http://www.kreskowec...ss/startpage,2/

lub: http://animeon.pl/anime.php?type=player&episode_id=3056

SongoN, gdybym skopiował całą listą anime to by było tu tego kilkadziesiąt razy więcej, więc zanim skomentujesz, sprawdź co my wysłaliśmy...

Dzięki wszystkim za propozycje, powoli przegladam sobie podane wyżej tytuły :) Ale chciałbym jeszcze się doradzić jakiś filmów pełnometrażowych anime, gatunek jaki kolwiek aby byly takie które zapamietuje sie na długo (inaczej wasze ulubione). :P i po krotce powiedzieć czemu akurat ten film.

widze nikt nie wymienil

1.Ghost in the Shell: Stand Alone Complex polecam moim zdaniem genialne anime cyberpunk wyszly 2 sezony o ile pamiec mnie nie myli 2x25 ? i napewno 2 filmy pelnometrazowe genialna kreska fabula nie ma cukierkowosci jest krew intryga ewolucja czlowieka itp polecam calym sercem !

2. Code geass rowniez sa 2 sezony anime w swoim rodzaju intryga podstep genialne zakonczenie

3. Elfen lied jedyne anime ktore naprawde ruszylo mnie duzo krwi przemocy drastyczne anime zdecydowanie !

4.Cowboy beebob anime sf niezle texty

5.Mirai Nikki

6.Death note

7.Ao no exorcist swieze anime swietna kreska o potomku szatana :D

8.Ergo proxy sf swietna kreska

9 tak jak kolega wyzej Takeshi wspomnial miedzy innymi Hunter x hunter Hatekyo Hitman Reborn D.Gray-man moim zdaniem sa ta szczegolne serie troche slabe sa pierwsze 10-20 max odcinkow ale potem to hola boga naprawde robi sie z kazdego Mega anime podobne sytuacje mialy w bleachu op naruto czy fairy tail warto zebys dal im szanse a nie zawioda cie i wciagna cie bardzo !

sam ogladam anime ze stazem 10 lat i z czystym sercem to co wymienilem polecam zawsze

Polecam Ci :

1. Death Note - Świetne psychologiczne anime - nie można sie oderwać od oglądania.

2. Dragon Ball / Z / GT (serie) - mówi się, że jezeli ktos nie oglądał Dragon balla to nie miał dzieciństwa - Pozycja obowiązkowa jeżeli podobał ci się bleach/naruto

3. Great Teacher Onizuka - Nieobliczalny nauczyciel? Właśnie tak. Z morałami ale zabawnie.

4. Code Geass

5. Elfen Lied - krew, krew i jeszcze raz świetna ścieżka dźwiękowa (soundtrack) przy niebanalnej akcji.

Jeśli lubisz akcje może spodobać Ci się:

Mondaijitachi ga Isekai Kara Kuru Sou Desu yo

I wyżej wymienione Fate stay/night i Fate/zero (osobiście polecam zacząć od Fate/zero mimo iż jest to 2 część to opowiada historie przed pierwszą częścią ;p )

Romanso-komedie oczywiście będzie to:

Hentai Ouji to Warawanai Neko (bardzo "świeża" ostatni odcinek chyba w niedziele będzie)

Jeśli wolisz coś mroczniejszego to oczywiście:

Another

To tylko ostatnie które obejrzałem ;D ale gorąco polecam ;D

witam prosił bym o pomoc w znalezieniu jakiegos anime. Nie znam się na tych nazwach co oznaczaj shounenny itp a tym bardziej tytuły japonskie tez mi nic nie mowia :P Z obejrzanych juz przezemnie które mi sie podobały to:

- bleach

- OP

- Naruto

- FMA

- Samuraj Champloo

- fairy tail

- Hellsing ultimate

- SAO

Nie jest to zbyt ani orginalna ani imponujaca liczba ale szukam cos co rownie mocno potrafi przyciągnąć :) Attack of Titan tez oglądam wiec tego mi nie doradzajcie, najlepiej żeby seria która mi podacie byla juz zakonczona. za wszelkie propozycje z góry dzieki.