Szukam Anime

No to jeżeli podobają Ci się te anime to powinieneś obejrzeć ojca tych anime Dragon Ball-a. Kishimoto sam przyznał że tworząc naruto inspirował się DB, a OP jest taką próba zerżnięcia DB że aż się przykro patrzy, szkoda tylko że w stosunku do oryginału słabo to wyszło. Te mangi/anime nigdy by nie powstał gdyby nie Dragon Ball.

Przestań, One Piece zerżnięte? One Piece ma własny, swój unikalny klimat, Naróto jest jednym z najgorszych tasiemców jaki wyszedł. Autor OP też inspirował się DB - klik, i nie wiem co Ty tam widzisz zerżnięte z DB(chyba to, że główny bohater dużo je, ale tak samo masz w Naróto). btw. bardzo przeceniasz DB.

Hajime no Ippo popieram, jedno z lepszych anime i nie trzeba lubić boksu.

Neon Genesis Evangelion, choć lepsze są filmy.

Fate/stay night.

btw. Death Note i Hellsing nie jest mega poważne i Death Note też nie jest inteligentnym i detektywistycznym anime.

Do detektywistycznych Detective Conan.

Death Note może nie jest śmiertelnie poważny ale nastrój i klimat dużo inny od takiego One Piece.Wymaga też skupienia i myślenia bo jest troszkę trudniejszy w odbiorze.

Tak czy siak dzięki wszystkim za propozycję.Zabrałem się na razie za stalowego alchemika.

Dobry wybór, świetne anime. Występuje tam jedna z moich ulubionych postać Van Hohenheim. Tylko polecam full metal alchemist brotherhood ponieważ jest robiony w 100% na podstawie mangi, zwykły full metal alchemist jest do połowy na podstawie mangi dalej to już filler, a na dodatek odstaje kreską.

A i ja dodam od siebie Toaru Majutsu no Index, tylko pierwszy sezon oraz ciekawe fantasy w połączeniu z ecchi, Zero no Tsukaima, ogółem wszystkie sezony ;)

Legend of the legendary heroe to polecam z serca, użekło mnie jakoś choć oceny są średnie.

Hajime no Ippo

Sword Art Online

Samurai CHamploo

Gintama, trochę nie pasuje do twoich wymagań ale obczaj a nie pożałujesz

highschool DxD, hagure yuusha no estetica te dwa są dobre ecchi +walka

tak to może higurashi no naku koro ni /kai / rei/ kira bardzo dobre anime zagadkowe z petlą czasową chociaż seria rei i kira to bardziej taki fan servis ale godne polecenia

umineko no naku koro ni dosć podbbne do higurashiego

może code geas bardzo dobra seria bochater jest mozna powiedzieć geniuszem zła (chociaż nie jest zły)

Zero no tsukaima świetny bohater zabawne jest magia i cztery sezony z czego ostatni zrobiony na odwal się

Shakugan no Shana tez dobre anime sporo walki ciekawy bohater i ma dobre zakończenie

hayate no gotoku anime o przygodach biednego lokaja który spłaca swój dług

R-15 istny majstersztyk o szkole dla wybitnych geniuszy a główny bohater pisze książki erotyczne

mógłbym jeszcze wiele anime ci wymienić ale mi się niechce

Ciężkie anime to mój konik, także coś znajdziemy :):

Another

Bokurano

Claymore

Elfen Lied

Ergo Proxy

Ga-Rei: Zero

Gantz

Jigoku Shoujo

Kara no Kyoukai

Kurozuka

Kousetsu Hyaku Monogatari

Mnemosyne: Mnemosyne no Musume-tachi

Monster

Neon Genesis Evangelion

Perfect Blue

Sci-fi Harry

Shiki

Shinreigari: Ghost Hound

Shinsekai yori

Zetman

Tokkou

Tenshi no Tamago

Serial Experiments Lain

Boogiepop Phantom

Mousou Dairinin

Myślę, że starczy :).

Niedawno skończyłem oglądać Soul Eatera i szukam czegoś nowego.Mianowicie Anime może być mega poważnie a akcja napięta i mocna jak np.Death Note i Hellsing,lub pół-poważna jak np.powyższy Soul Eater,One Piece,Fiary Tail w której jest zło lub nie,bohaterowie mają jakieś fajne moce.Nie pogardzę też jakimś anime inteligentnym,detektywistycznym na miarę Death Note'a.Troszkę to zagmatwane ale myślę,że zrozumiecie o co mi biega.Podam jeszcze kilka innych które mi się podobały (narazie pustka w głowie,jak coś to potem dopiszę)

-Afro Samuraj

-Pokemon