Szukam Anime

Niedawno skończyłem oglądać Soul Eatera i szukam czegoś nowego.Mianowicie Anime może być mega poważnie a akcja napięta i mocna jak np.Death Note i Hellsing,lub pół-poważna jak np.powyższy Soul Eater,One Piece,Fiary Tail w której jest zło lub nie,bohaterowie mają jakieś fajne moce.Nie pogardzę też jakimś anime inteligentnym,detektywistycznym na miarę Death Note'a.Troszkę to zagmatwane ale myślę,że zrozumiecie o co mi biega.Podam jeszcze kilka innych które mi się podobały (narazie pustka w głowie,jak coś to potem dopiszę)

-Afro Samuraj

-Pokemon

Steins;Gate spełni Twoje oczekiwania.

Darker than Black: Kuro no Keiyakusha

Code Geass: Hangyaku no Lelouch

Hellsing Ultimate

Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Fullmetal alchemist: Brotherhood spełni twoje oczekiwania

edit o ktoś mnie ubiegł up xd

Polecam D Gray Man , Kayateko Hitman Reborn duza seria , z 20 odcinkow dziecinne troche , ale niech cie poczatek niezwodzi uwiez mi pozniej anime bardzo ale to bardzo powaznieje ,kreska zmienia sie I dojrzewa caloksztalt daj tym 2 serią szanse a niezawiedziesz sie :D

Jak tak wiele anime , a ty nie mozesz sobie zadnego znalesc? Na stronach anime jest cos takiego jak TOP100 , albo Gatunki. Nie widze problemu sobie tam popatrzeć. Zaloze sie ze wiekszosc anime z topki powinno ci sie spodobać. sprawdź na anime shindenie ,zonie , on'ie, -odcinki, etc.

idz na myanimelist.com

Full metall alchemist

Sword art online

Tower of uruk (2 sezony)

pandora hearths

Obowiązkiem dla każdego fana anime jest Dragon Ball, choć nie znam osoby oglądającej anime która nie oglądała DB.

A ze swojej strony polecam:

- Fullmetal alchemist: Brotherhood (świetne anime, tu nic więcej nie trzeba dodawać, van hohenheim rządzi)

- Beelzebub (super komedia i Shounen)

- Hajime no Ippo (bardzo dobre anime jeżeli lubisz boks, naprawdę świetne)

- Saint Seiya the lost canvasl (super anime, jeżeli w młodości oglądałeś Rycerzy Zodiaku to pozycja obowiązkowa)

Niestety urodziłem się tak że w dzieciństwie w telewizji nie leciał Dragon Ball,a jedyne co pamiętam to kilka odcinków Pokemon na starym polsacie.Dragon Balla kojarzę,rozumiem fenomen i darzę szacunkiem ale jednak nie obejrzałem więcej niż 20 odcinków.

Sword Art Online! O tak, anime na miarę oskara :D

Legend of the legendary heroes - bardzo fajne związane z magią

Eureka Seven

07-Ghost

Bleach

Pandora Hearts

Więcej dopiszę jak sobie przypomnę

Attack on Titan jak chcesz poważną i mocną akcję. Naruto Shippuuden jak akcja ma być napięta. Oczywiście podaję "Must have'y"...

Hunter x Hunter 2011

Bleach

Ao No Exorcist

Sword Art Online

Shakugan no Shana

Kateikyoushi Hitman REBORN!

Toriko

Naruto / Naruto Shippuuden

D.Gray-man

Kenichi The Mightiest Disciple

Angel Beats

Ano Hi Mita Hana no Namae wo Bokutachi wa Mada Shiranai

Bakuman (3 Sezony) - Jedynie anime jak i manga w swoim rodzaju. Od twórców Death Note czyli Hit.

Clannad,Clannad: After Story - Może nie jest to jakieś poważne anime z akcja ale Najlepsze anime o podłożu emocjonalnym zawierającym w sobie Powagę,Smiech jak i Łzy.

Gulity Crown - Polecam

Btoom - Poważny Klimat.

Mirai Nikki - Poważne,lekko psychiczne anime.

Code Geass (2 sezony)

Ogółem jeżeli dopiero zaczynasz z światem anime to musisz obejrzeć:

-One Piece

-Bleach

-Dragon Ball

-Rurouni Kenshin

-Hunter x Hunter 2011

-Naruto,Shippuuden (w 1 cześci polecam opuszczać fillery)

To takie "Must Watch" Klasyka sama w sobie zresztą jak każdy tasiemiec.

Ogólnie przyjemnie jest oglądać Poważne anime połączone lekko z romansem itp.

UP zapomniałeś dodać Fairy Tail ;)

Jeżeli obejrzałeś tylko 20 odcinków Dragon Ball to mogło Ci się za bardzo nie spodobać, radze jeszcze spróbować, przerwałeś w momencie kiedy zaczyna sie prawdziwy DB ;p. Jeżeli chce się oglądać anime powinno się mieć obejrzanego DB, jak by nie patrzeć gdyby nie Dragon Ball 70% dzisiejszych anime nigdy by nie istniało (najlepszym przykładem jest Naruto, Bleach, One Piece, Fairy Tail itp.) ;]

Chyba że po prostu nie lubisz tego typu anime to do Naruto, Bleach, One Piece, Fairy Tail i jeszcze paru tytułów nawet nie podchodz, bo nie dorastaja DB do pięt ;] Wzamian za to spróbuj Fullmetal alchemist: Brotherhood, Beelzebub, Hajime no Ippo

DB moim zdaniem sie zaczyna dopiero po akcji z frezerem. Co do starych animców to bardzo polecam to na którym się wychowałem - Wojownicy Zodiaku

W oryginale DB miało się zakończyć po freezer saga gdzie Goku ginie będąc tym jedynym Legendarnym SSJ, ale fani na to nie pozwolili lamentując nad tym ;p. A najlepszymi sagami są Piccolo saga z zwykłego DB i freezer saga z DBZ, chociaż wszystko inne też jest świetne.

Nie Wojownicy Zodiaku a Rycerze Zodiaku, i to anime też jest bardzo dobre, ale polecam nową część która wyszła niedawno "Saint Seiya the lost canvasl". Która to jest lepsza od oryginału, no i o wiele lepiej wygląda pod względem kreski.

One Piece,Naruto,Fairy Tail,Au no Exorcist widziałem,a OP tak pokochałem że oglądam do dziś.

No to jeżeli podobają Ci się te anime to powinieneś obejrzeć ojca tych anime Dragon Ball-a. Kishimoto sam przyznał że tworząc naruto inspirował się DB, a OP jest taką próba zerżnięcia DB że aż się przykro patrzy, szkoda tylko że w stosunku do oryginału słabo to wyszło. Te mangi/anime nigdy by nie powstał gdyby nie Dragon Ball.

chyba, że masz ochotę na anime komedie-akcję, nie jest zbyt poważna ale walki są fajne, anime opowiada o chłopaku który został zombie po wypadku, do tego posiada moce magicznej dziewczynki i jest pseudo zboczeńcem :P jak ci pasi klimat dam tytuł ;)