Szukam Anime -

Witam. Szukam anime podobnego do Trinity Blood , Hellsing Ultimate [OVA]

chodzi mi o anime w którym jest poruszany wątek chrześcijaństwa, katolicyzmu.

nie wiem co pisać więcej ponieważ nigdy nie oglądalem anime, ale ostatnio strasznie się wkręciłem w te 2 bajki.

moja ulubiona postac to Alexander Andersen z Hellsinga : )

http://www.animezone.pl/odcinki-online_maoyuu-maou-yuusha może to podejdzie.

Chrono Crusade oraz To Aru Majutsu No Index ( ale tutaj poruszanych jest wiele religii i sekt )

ao no exorcist;p malo jest takich anime teraz jakies o jezusie i buddzie robia

Evangelion, choć jest o wiele trudniejszym typem anime. Dodatkowo aby w pełni zrozumieć symbolike tego anime polecam poznać judaizm i islam a wówczas Neon Genesis Evangelion staje się bardzo ciekawą zagadką.

http://myanimelist.net/animelist/dezerter69 tu masz moją starą listę, dawno nie aktualizowaną. ALe jak posortujesz je ocenami na pewno znajdziesz pare perełek wprost dla ciebie

To aru majutsu no index, High School DxD, Fate/stay night, Fate/zero, Chrno Crusade nic więcej mi nie przychodzi na myśl

Angel's Egg - anime przepełnione chrześcijaństwem, masa symboli.

Neon Genesis Evangelion - troszkę o chrześcijaństwie, ale tylko troszkę :P.

Dołączam się do Neon Genesis Evangelion. Świetne anime dla osób dojrzałych. Pozycja obowiązkowa ambitnego pochłaniacza anime.

highschool dxd

są Demony i Anioły

Zakonnica opowiada się po stronie demonów itp :P

Polecam OAVe Helsinga opowiadającą o lokaju, nie pamiętam jak się nazywa, ale na pewno coś takiego znajdzie po stronkach obok Hellsing OAV'a.

D.Gray-man - demony, moce, egzorcyści, polecam XD

Ta OVA nazywa się Hellsing The Dawn( są chyba 3 ep) jest też manga

Witam. Szukam anime podobnego do Trinity Blood , Hellsing Ultimate [OVA]

chodzi mi o anime w którym jest poruszany wątek chrześcijaństwa, katolicyzmu.

nie wiem co pisać więcej ponieważ nigdy nie oglądalem anime, ale ostatnio strasznie się wkręciłem w te 2 bajki.

moja ulubiona postac to Alexander Andersen z Hellsinga : )