Szukam anime

Witam

jako że bleacha już ogladałem chyba z czwarty raz to wreszcie chciałbym poogladać coś innego

z anime ogladałem tylko

- wszystkie części dragon balla

- bleacha

- naruto ( ogladałem tylko troche jakoś mi się nie spodobało )

- One Piece ( nie pamiętam czy tak się to pisało , co do samego anime to samo co z naruto )

może znacie jakieś ciekawe i warte uwagi anime ?

co powinno zawierać ?

- dobrą walke ( coś podobnego do bleacha tam wszystkie walki były świetne )

- troche komedii

- ciekawą fabułe

- nie wiem jak to dokładnie nazwać ale żeby anime hmm grało na uczuciach ( nie wiem jak to inaczej napisać więc sorki )

- aby anime zawierało trochę odcinków ,a nie np tylko 20-30

- i ostatni punkt fajnie gdyby nie było czegoś takiego że główny bohater jest mega koxem nie do pokonania ( w ostateczności nie musi anime tego zawierać )

Fullmetal alchemist Brotherhood. Polecam.

oglądałeś Naruto zwykłe kiedy Tytułowy bohater był młody czy Naruto Shippuuden kiedy był już nastolatkiem? Jeśli to zwykłe to polecam ci obejrzeć Naruto Shippuuden gdyż jest to inna bajka ;)

- Shaman King

- Fullmetal Alchemist : Brotherhood

- Devil May Cry (jest krotkie, dlatego nie jestem pewny czy bedziezs chcial obczaic sobie)

Hokuto no Ken TV z 1984.

Kidou Senshi Gandam/Mobile Suit Gundam/First Gundam TV z 1979 - rozkręca się w 7 odc.

Mogę szczerze polecić Soul Eatera i Fairy Tail.

Odbiegając lekko od kryteriów nadałby się też Accel World, Black Rock Shooter i Deadman Wonderland.

Full Metal Alchemist: BD, Fairy Tail

obejrzyj sobie to amv i wybierz co ci się podoba , lista użytych anime i ich kolejność znajdziesz w pierwszym komentarzu albo na końcu filmiku

D.Gray-man

103 odcinki, ciekawa fabuła i postaci ^^.

Jak dla mnie najlepszy tasiemiec.

Code Geass (2 sezony) - Walki Umysłów

Death Note - Walki Umysłów

Rurouni Kenshin - Czasy Edo, Samurajowie,Katany te sprawy. Genialne

Hunter x Hunter 2011 - Dość ciekawy tasiemiec

Kaichou wa Maid Sama! - Genialna komedia. Polecam

Clannad (2 sezony) - Jedne z najbardziej smutnych anime jakie powstały

Anohana - Jak wyżej smutek zapiera aż dech w piersiach.

Tasogare no Otome x Amnesia - Przyjemny romans

Sakurasou no pet na kanajou - Również genialnie przedstawione losy grupy osób.

Toradora - Fajny romans

Magi (2 sezony)

Kateikyoushi Hitman Reborn - Tasiemiec, początkowo komedia potem epickie walki których brakuje w wielu anime

Bakuman (3 Sezony) - Po prostu genialne.

The World God Only Knows (3 sezony) - Romans :3

Guilty Crown - Polecam, fajne walki,ciekawa fabuła,przyjemna muzyka.

Mirai Nikki - Troche dziwna fabuła ale trzyma bardzo wygórowany poziom.

Ao No Exorcist - Typowy Shonen

Tonari no Kaibutsu-kun - Romans

Kuroko no Basket (2 sezony) - Jedne z lepszych anime o koszykówce

Ginga e Kickoff!! - Piłka nożna. Przyjemnie sie oglądało

Nurarihyon no Mago 2: Sennen Makyou - Youkai(demony) całkiem fajne walki.

High School DxD (2 sezony) - Ecchi, jedne z lepszych anime tego typu.

To taki mały spis anime oprócz podanych powyżej, które warto obejrzeć, w owym spisie znajdują się romanse,sporty,walki,wielkie umysły. Zapewniam że każde z owych anime ogląda się bardzo przyjemnie. Prawdopodobnie najcięższymi emocjonalnie anime w spisie jest 2 sezon Clannad i Anohana , które potrafią wycisnąć łzy oraz smutek z 70% widzów. Od siebie na początek poleciłbym Rurouni Kenshin, anime dość stare ale jak na tamte czasy graficznie powala do tego genialna fabuła i walki.Następnie Code Geass,Death Note a nastepnie coś lżejszego w stylu Gulity Crown Czy nawet Kaichou wa maid sa ma czy Tasogare albo Sakurasou.

Są również długie serie typu Katekyo Hitman Reborn który również polecam, ogółem wszystkie anime trzymają wysoki poziom np. Bakuman jest genialnym anime myślę że tylko Panowie od Death Note potrafili takie coś wymyśleć na takim poziomie.

Jest wiele również bardzo dobrych anime które mogłbym tutaj wymienić ale myślę że to przesada :D

1. Hajime no Ippo - ostro podrasowany boks na ringu, świetne anime.

2. Fullmetal Alchemist Brotherhood

3. Fairy Tail

4. Beelzebub

A jeżeli miał byś ochotę obejrzeć anime lepsze od wszystkich, z innymi kryteriami niż wymagasz. Anime w którym bohater nie zabija wszystkiego co się rusza, tylko używa potęgi umysłu i manipuluje ludźmi jak kukiełkami, przez co nie jest do końca tym dobrym, to polecam Death Note - bezkonkurencyjne anime.

D-Gray man, Full Metal Alchemist i FMA Brotherhood, Naruto/Shippuuden, One piece, Sword Art Online.

Zdedycowanie polecam wrócić do One Piece'a, obejrzyj ten filmik i zdecyduj czy spodobają ci się walki:

http://www.youtube.com/watch?v=Nkx5YRNBRkU

Code Geass i CG R2. 2 serie po 25 odcinków. Guilty Crown, Acchi Kocchi ( krótkie, ale epickie ), Bakemonogatari, Nisemonogatari, Nekomonogatari ( ogólnie Monogatari series ).

Claymore !!! Idealnie pasuje do twoich wymagań :)

obejrzyj sobie hellsing na początek zwykłego 12 epków a potem hellsing ultimate 10epków ale każdy trwa po 45min

a tak to FMA: Brotherhood, Claymore, Code Geass R1 i R2 , Baka to test Shoukanjuu, Shakugan no shana (ma aż 3 sezony), To aru kagaku no railgun ( 2 sezony) i To aru majutsu no Index (też 2 sezony), Trigun, Saint Seiya: The Lost Canvas, Fate/stay night i Fate/zero.

sorki za odkopywanie tego tematu ale po co zakładać nowy

ogladałem troche tych anime i żaden zbytnio mnie nie wciągnoł więc moze macie jeszcze coś do polecenia

co powinno zawierać ?

- dobrą i długie walki ( aby walka nie trwała 5minut )

- troche komedii ( jak to mówią smiech to zdrowie ale bez przesady anime bardziej z naciskiem na walki )

- ciekawą fabułe ( fajnie gdyby by było coś jak w bleachu że bohater ma dwie twarze ucznia i tą z super mocami )

- fajnie gdyby nie było czegoś takiego że główny bohater jest mega koxem nie do pokonania ( w ostateczności nie musi anime tego zawierać )

- aby tylko główna postać nie walczyła tylko kilka osób

Hunter x Hunter - głównym bohaterem jest Gon - dwunastoletni chłopiec pragnący zostać łowcą. Chodzi , skaka , biega przez wiele odcinków poznając przy tym grupkę przyjaciół, fabuła się rozwidla , pojawiają się czarne charaktery, dziwne zwierzęta, gra online i cuda wianki. Anime, które posiada bardzo mało negatywnych opinii, bo to naprawdę solidny Shounen z dozą humory. Powyższe anime spełnia poszczególne warunki:

-Dobre i długie walki, w shounenie nawet gra w zbijaka grozi śmiercią.

-Komediowe elementy jak najbardziej są .

-Jak na 12 letniego bohatera, to fabuła jest bardzo brutalna i zabawna. Są bohaterowie, którzy mogą mieć dwie twarze a nawet i więcej. Tutaj niestety nie masz dwóch twarzy u czarnych bohaterów, ale moim zdaniem to miła odmiana.

-Zawiera jakieś 90+ odcinków.

-Główny bohater jest słabszy od swojego przyjaciela.

-Główny bohater jest uparty, nie stroni od walk ale jego kompani nie pozostają w tyle. Jego rówieśnik jest równie niebezpieczny jak Gon, rywalizuje z głównym bohaterem ale po przyjacielsku. Ich wspólny przyjaciel jest takim Sasuke Uchiha, ale dojrzałym i nie zaślepia go całkowicie zemsta. Ich kolejny kompan, to pierdoła ale zna się na medycynie i jest przydatnym do leczenia ran. Pozdrawiam czule.

Ja polecam Fairy Tail, kilka razy uroniła się łezka w oczku.. po prostu boskie chwile spędzone z Fairy tail.. nigdy ich nie zapomnę! Mushibugyou, nowy.. ale ciekawy, więc warty obejrzenia :)

Pokemony :D, OP, Shingeki no Kyojin, Samurai CHamploo, Cowboy Bebop no i Gintame ofc

Witam

jako że bleacha już ogladałem chyba z czwarty raz to wreszcie chciałbym poogladać coś innego

z anime ogladałem tylko

- wszystkie części dragon balla

- bleacha

- naruto ( ogladałem tylko troche jakoś mi się nie spodobało )

- One Piece ( nie pamiętam czy tak się to pisało , co do samego anime to samo co z naruto )

może znacie jakieś ciekawe i warte uwagi anime ?

co powinno zawierać ?

- dobrą walke ( coś podobnego do bleacha tam wszystkie walki były świetne )

- troche komedii

- ciekawą fabułe

- nie wiem jak to dokładnie nazwać ale żeby anime hmm grało na uczuciach ( nie wiem jak to inaczej napisać więc sorki )

- i ostatni punkt fajnie gdyby nie było czegoś takiego że główny bohater jest mega koxem nie do pokonania ( w ostateczności nie musi anime tego zawierać )