Szukam Anime

W sumie zapomniałem jeszcze o Shaman King. Anime co prawda dość stare ( 2001 - leciało kiedyś całe na Jetix ). Jeśli nie oglądałeś, polecam poszukać na kreskówce ( nie pamiętam dokładnie, dawno tam nie byłem ). Polska wersja jest dla mnie o wiele lepsza, głównie lepsza ścieżka dźwiękowa - jedyne ANime które wole oglądać z naszym dubbingiem niż oryginał.

Jak ja kocham ten Opening :D

mogłby mi ktos powiedziec co to za anime od 1;42 ,2;10 2;47?

A moze były one juz wymieniane?

W sumie zapomniałem jeszcze o Shaman King. Anime co prawda dość stare ( 2001 - leciało kiedyś całe na Jetix ). Jeśli nie oglądałeś, polecam poszukać na kreskówce ( nie pamiętam dokładnie, dawno tam nie byłem ). Polska wersja jest dla mnie o wiele lepsza, głównie lepsza ścieżka dźwiękowa - jedyne ANime które wole oglądać z naszym dubbingiem niż oryginał. Jak ja kocham ten Opening

ogladałem 1 sezon jak pokonał Zake'a. Jest kontynuacja?

mod_ico.png
Edytuj posty, nie dubluj.

~Leman

Anime nie ma, ale z tego co wiem, jest "drugi sezon mangi", gdzie głównym bohaterem jest syn Yo i Anny.

aha manga mnie nie interesuje niestety, Jedynie naruto i bleach czytam

A nie wiesz co to za anime na tym filmiku?;p

Wybacz ale nie kumam. Nie lubisz samurajów ale chcesz zeby bylo o mieczach ? Troche to sie wyklucza bo miecze to glownie samuraje. Ja osobiscie tez polecam Full Metal Alchemist: Brotherhood. Ciekawa i niepowtarzalna fabula.

Co do filmiku to jest 1:40 - Fate/Zero rowniez calkiem fajne anime polecam.

2:10 magi the labirynth of magic- nie ogladalem.

i 2:47 K-project. Pomsyl z fabula ciekawy. Ale wykonanie moim zdaniem denne ...

Osobiscie moglbym ci polecic wiele tytulow. Ale nie na twoje wymagania. Ogolem nie polecam ogladac anime kierujac sie jakimis wymaganiami bo wiele bardzo ciekawych tytulow mozesz ominac :P

ja lubie jak machaja mieczami jak w SAO lub bleach czyli efektownie a nie tak....zwyczajnie:)

To, że project K jest denne to się nie zgodzę, jest tam dużo postaci z jakimiś mocami, a każda postać z osobna jest naprawdę interesująca, jedynie trochę główny bohater mi się nie spodobał :P.

Polecam jeszcze zobaczyć

-Psychic detective yakumo

-Psycho pass

Tutaj i może nie ma mieczy, ale też faubła rozwala system.I tak jak kolega napisał-nie kieruj się wymaganiami.Dobre anime to dobre anime i zobaczysz to na podstawie gc (o ile obejrzysz).

A co powiesz na to? (amv ma trochę spoilerów niestety)

walki bez fajerwerków ale teżdają rade :)

narazie zostane przy tych ktore wymieniliscie wczesniej mam 9 anime do obejrzenia wiec narazie starczy

jak cos odświeze

Berserk

Blood+ - bohaterka walczy mieczem, ale nie ma tych "podmuchów" - samo anime bardzo przyjemne

Inuyasha

Nurarihyon no Mago

Poza tym:

Darker than Black całkiem przyjemne - co prawda jest tam broń palna, ale glówny bohater używa noża i elektryczności. Pierwsza seria zdecydowanie lepsza - druga spłycona i trochę nudna.

Soul Eater

Lodoss-tou Senki (Record of Lodoss War)

Druaga no Tou (Tower of Drauga) - takie sobie

Prawdopodobnie wszystkie Tales of ... (Tales of Symphonia, Tales of Phantasia)

Polecam Claymore, Hunter x hunter , Starszej daty Łowcy dusz, :)

Neo Genesis Evangelion ; D ... " Best openning ever " ^ ^

Witam.

Poszukuje anime podobnego do SAO oraz BLEACH.

-ciekawa fabuła

-ładne i efektowne animacje jak w SAO(ta składanka Kirito na bosie lub Bleach jak Ichigo walczył z Grimmijowem lub Uluqiora)

-nie lubię samurajów i tych samego wymachiwania mieczem (chce anime a jakbym chciał wymachiwanie mieczem to oglądam spartacusa)

-żeby postacie wyglądały normalnie a nie jak w dot.hack czy jakoś tak

-szczypta romansu i dramatu jak w SAO(taka ilość była idealna ale więcej nie zaszkodzi o ile są piękne walki)

-ogólnie najlepiej gdyby główny bohater/cale anime opierało się na walce mieczami (najlepiej duże jak Kirito miał w 2 sezonie/części lub Ichigo)

-jeśli walka na miecze to gdy wymachuje nim to podmuchy wiatru (świadczące o dużej sile/szybkości) lub po wbiciu/uderzeniu w ziemie ta sie rozpada (ale bez przesady ze rozwali wszystko 1 machnięciem)

-nie mecha

-bez broni palnej

-najlepiej gdyby anime miało dużo odcinków

Oglądałem już Bleach.SAO Naruto Fairy Tail Attack on Titans Zero no Tsukaima Ao no Exorcist Soul Eater Shakugan no Shane One Piece Accel World

Oglądałem i mi się nie podobało One Piece (jakoś mi nie przypadło nie wiem czemu) Log Horizon (za sztywne)

W skrócie romans/dramat/akcja/ z użyciem mieczy oraz ładnymi, mało sztywnymi animacjami, oczywiście fajna fabula musi być :)

Opis bede uzupełnial w trakcie bo nie pamietam czy cos jeszcze

Jeśli możecie podawajcie linki gdzie mogę obejrzeć dane anime