Szukam Anime

Witam.

Poszukuje anime podobnego do SAO oraz BLEACH.

-ciekawa fabuła

-ładne i efektowne animacje jak w SAO(ta składanka Kirito na bosie lub Bleach jak Ichigo walczył z Grimmijowem lub Uluqiora)

-nie lubię samurajów i tych samego wymachiwania mieczem (chce anime a jakbym chciał wymachiwanie mieczem to oglądam spartacusa)

-żeby postacie wyglądały normalnie a nie jak w dot.hack czy jakoś tak

-szczypta romansu i dramatu jak w SAO(taka ilość była idealna ale więcej nie zaszkodzi o ile są piękne walki)

-ogólnie najlepiej gdyby główny bohater/cale anime opierało się na walce mieczami (najlepiej duże jak Kirito miał w 2 sezonie/części lub Ichigo)

-jeśli walka na miecze to gdy wymachuje nim to podmuchy wiatru (świadczące o dużej sile/szybkości) lub po wbiciu/uderzeniu w ziemie ta sie rozpada (ale bez przesady ze rozwali wszystko 1 machnięciem)

-nie mecha

-bez broni palnej

-najlepiej gdyby anime miało dużo odcinków

Oglądałem już Bleach.SAO Naruto Fairy Tail Attack on Titans Zero no Tsukaima Ao no Exorcist Soul Eater Shakugan no Shane One Piece Accel World

Oglądałem i mi się nie podobało One Piece (jakoś mi nie przypadło nie wiem czemu) Log Horizon (za sztywne)

W skrócie romans/dramat/akcja/ z użyciem mieczy oraz ładnymi, mało sztywnymi animacjami, oczywiście fajna fabula musi być :)

Opis bede uzupełnial w trakcie bo nie pamietam czy cos jeszcze

Jeśli możecie podawajcie linki gdzie mogę obejrzeć dane anime

popatrz kilka tematów niżej

typki w 90% tematów tego samego szukają

nie mam czasu szukać niestety dlatego wole napisać nowy temat

chyba ze jest to zabronione?

Sengoku Basara według mnie bedzie pasował

http://www.youtube.com/watch?v=GDQnKJ1CsgQ

Sengoku Basara według mnie bedzie pasowałhttp://www.youtube.com/watch?v=GDQnKJ1CsgQ

napisałem "nie lubię samurajów(tu kilku zauważyłem) ale anime mega :)) dzieki czekam na dalsze propozycje

Guilty Crown, Btoom, FMA Brotherhood, Mirai Nikki, Steins;Gate . W każdym z nich w mniejszym lub większym stopniu wątek romantyczny jest. Za wyjątkiem Steins;Gate ( to jest raczej bardzo dobry thriller ) w każdym są też momenty mniejszych lub większych walk.

@edit

Czy w grę wchodzi jakiekolwiek ecchi? Jeśli tak, zobacz jeszcze Highschool of the Dead oraz Highschool DxD.

Hellsing Ultimate

Hunter x Hunter

Kateikyoushi Hitman Reborn!

D. Gray-man

Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Oczywisty wybór: Log Horizon

warn_ico.png
Przecież napisał, że mu się nie podobało...~ NS
Guilty Crown, Btoom, FMA Brotherhood, Mirai Nikki, Steins;Gate . W każdym z nich w mniejszym lub większym stopniu wątek romantyczny jest. Za wyjątkiem Steins;Gate ( to jest raczej bardzo dobry thriller ) w każdym są też momenty mniejszych lub większych walk.@editCzy w grę wchodzi jakiekolwiek ecchi? Jeśli tak, zobacz jeszcze Highschool of the Dead oraz Highschool DxD.

Guilty Crown-gdyby nie te rakiety, mechaboty i sniperki

Btooom-

sztywne

FMA-kiedys obejrze

Mirai- brak mieczy (ta dziewczynka atakuje trąbka-.-)

Steins Gate- nie lubie thrillerow:)

Ecchi nie wchodzi w gre

Dragon Ball

3 części około 100 odc

Dragon Ball

Dragon Ball Z

Dragon Ball GT

pierwszy odcinek

Może mimo wszystko przekonasz się do czegoś z Samurajów. Afro Samurai - krótka seria- zaledwie 5 odcinków. Mocny klimat, bardzo dobre walki. Nie zaszkodzi spróbować, a nóż Ci się spodoba.

http://www.youtube.com/watch?v=nMTPhB4mbdA

Możesz od razu przewinąć do 1.50

@edit

Co do poprzednich Anime, tak jak NoPainNoGain, uważam że nie należy oceniać książki po okładce. Sam sądziłem że Code Geass nie będzie mi się w ogóle podobał, właśnie z powodu mechów. Okazało się ze wsiąkłem na tyle, ze oba sezony zaliczyłem w 3 dni, a dzisiaj uważam je za jedno z najlepszych Anime. Więc może nie zaszkodzi sprawdzić.

@edit 2

Co do Mirai Nikki i dziewczynki atakującej trąbką - później się wszystko rozkręca:

Guilty Crown-gdyby nie te rakiety, mechaboty i sniperkiBtooom- sztywneFMA-kiedys obejrzeMirai- brak mieczy (ta dziewczynka atakuje trąbka-.-)Steins Gate- nie lubie thrillerow:)Ecchi nie wchodzi w gre

Też nie lubię mechów, a jednak dla guilty crown (przy anime cały czaś ciary mnie przechodziły) oraz code geass trzeba zrobić wyjątek, są to chyba moje anime w top 5.Proszę cię, nie nazywaj btoom sztywnym anime bo to, że bohaterowie nie latają jak ptaki i nie mają żadnych mocy to nie czyni tego anime sztywnym.To anime też polecam zobaczyć, bo jest bardzo dobre, a co do mirai nikki, to jest to psyho anime coś jak higurashi, tylko akcja jest ciągła i anime też trzyma wysoki poziom, a i w każdym z tych anime jest wątek miłosny.

Hellsing Ultimate Hunter x HunterKateikyoushi Hitman Reborn!D. Gray-manFullmetal Alchemist: Brotherhood

Hellsing Ultimate -bron palna

Hunter x Hunter-brak mieczy ale ta mechanika poruszania się jest wspaniala( napewno obejrze)

Kateikyoushi Hitman Reborn!- słabe

D. Gray-man-zazwyczaj nie zwracam uwagi na takie szczegóły ale dźwięk jak w star wars ( ten Tyki podczas calej walki palił fajke i nic mu nie ubyło;p)

Też nie lubię mechów, a jednak dla guilty crown (przy anime cały czaś ciary mnie przechodziły) oraz code geass trzeba zrobić wyjątek, są to chyba moje anime w top 5.Proszę cię, nie nazywaj btoom sztywnym anime bo to, że bohaterowie nie latają jak ptaki i nie mają żadnych mocy to nie czyni tego anime sztywnym.To anime też polecam zobaczyć, bo jest bardzo dobre, a co do mirai nikki, to jest to psyho anime coś jak higurashi, tylko akcja jest ciągła i anime też trzyma wysoki poziom, a i w każdym z tych anime jest wątek miłosny.

skoro mowisz ze to guilty crown takie dobre to moze warto sprobowac

Jesli chodzi o blooom to kazdy ma swoje gusta dla mnie jak nie maja mocy jest sztywnie (jak bym chcial realia to jak pisalem wyzej ogladałbym 5 raz spartacusa-.-)

mirai znowu gusta i gusciki (kurde ale z urywków na yt wnioskuje ze fabuła jest genialna ale i tak jakos nie moge...

@up

Jasne, zgadzam się. O gustach się nie dyskutuje. Może nie tyle denerwuje, co uważam że ocenianie po 2-3 filmikach na yt, jest ... przepraszam za wyrażenie, nie mam zamiaru nikogo obrazić, głupie. Nie zmuszam Cię do tego, ale osobiście uważam, ze po obejrzeniu 2-3 odcinków, będziesz miał dużo większe pojęcie o tym czy to jest to czego szukasz, czy nie. A te 20-40 minut to wcale nie jest tak dużo, a będziesz miał pewność że to na pewno nie jest to czego chcesz. Zawsze możesz też poprzewijać sobie dany odcinek, zobaczyć dowolne momenty, ocenić czy jest w tym coś ciekawego. Jeśli nie, trudno, dużo z życia nie stracisz.

Dragon Ball3 części około 100 odcDragon BallDragon Ball ZDragon Ball GTpierwszy odcinek

dragonball to klasyk sorka zapomniałem napisać ze ogladałem:(

skoro mowisz ze to guilty crown takie dobre to moze warto sprobowacJesli chodzi o blooom to kazdy ma swoje gusta dla mnie jak nie maja mocy jest sztywnie (jak bym chcial realia to jak pisalem wyzej ogladałbym 5 raz spartacusa-.-)mirai znowu gusta i gusciki

Mogę ci powiedzieć tyle-jeżeli nie jesteś przekonany objerz 2-3 odcinki bo nie powinieneś się zawieść, bynajmniej na guilty crown i mirai nikki.Dodam jeszcze od siebie parę tytułów, a mianowicie:

-Project K

-Hataraku Maou-sama! (sam nie widziałem do końca, ale prezentuje się ładnie)

Potem może dopisze więcej :).

Mogę ci powiedzieć tyle-jeżeli nie jesteś przekonany objerz 2-3 odcinki bo nie powinieneś się zawieść, bynajmniej na guilty crown i mirai nikki.Dodam jeszcze od siebie parę tytułów, a mianowicie:-Project K-Hataraku Maou-sama! (sam nie widziałem do końca, ale prezentuje się ładnie)Potem może dopisze więcej .

guilty crown napewno obejrze

co do mirai nikki własnie sie przekonałem jak obejrzałem to

(ten 1 kill jest wspaniały haha) i ta dziewczyna jest troche nawiedziona i sama fabuła wydaje sie byc wysmienita

@up

"Trochę nawiedzona" powiadasz :D

BTW, masz może swój MAL? Jeśli tak, podaj, zorientuję się w twoich pozycjach i może coś jeszcze polecę.

niestety MAL nie mam ale wpisuj wszystkie w ktore pasuja do opisu mozesz na priv rowniez pisac