Szukam anime ; )

Witajcie, poszukuje jakiegoś mrocznego, krwawego anime mającego przygnębiający i przesiąknięty złem klimat. Przede wszystkim liczy się dla mnie wartka akcja, epickie walki oraz nietuzinkowi bohaterowie. Ważne jest żeby w anime nie znajdowały się elementy komediowe to bardzo mnie irytuje i zazwyczaj takie momenty pomijam. Nie lubię też, gdy anime polega na głupich i długich dialogach przy których można zasnąć. Kreska jak i miejsce oraz czas akcji bez znaczenia. Obejrzałem już:

• Elfen Lied
  • Devil May Cry
  • Hellsing
  • Claymore
  • Berserk
  • Blade
  • D.Gray-man
  • Darker than Black
  • Witch Hunter Robin
  • Angel Sanctuary
  • Fate/Zero
  • Death Note

+ jeszcze parę innych których tytułów nie pamiętam.

Tak więc czy jeszcze coś mi zostało?

Nie do końca "zły klimat" ale naprawdę wciąga i potrafi poruszyć: Attack on Titan.

Kurcze no jakoś nie mogę się przekonać do tego Attack on Titan. Jakoś to latanie na tych niby jetpackach etc. mnie strasznie odstrasza x_x

Ja przekonałem się do niego, tylko dzięki temu, że cholernie trzyma w napięciu, bo tak na dobrą sprawę nie wiadomo, skąd pochodzi wróg i dlaczego atakuje. Z biegiem fabuły pytań jest jeszcze więcej :)

Dogs: Bullets and Carnage

Sengoku Basara

Afro Samurai

Trinity Blood

Phantom: Requiem for the Phantom

Ga-rei: Zero

Gungrave

Boze ! Jak mozna ogladac anime....... chinskie bajki dla ciotek :/
@temat
Naruto

warn_ico.png
Mimo jednego wyrazu w temacie "Naruto" wlepiam ostrzeżenie za pierwsze, mało śmieszne, durne zdanie. - crracked

Garden of Sinners
Higurashi
Another
Highschool of the Dead

Jigoku Shoujo

Kurozuka
Mirai Nikki
Myself ; Yourself
School Days
Paranoia Agent
Shikabane Hime
Shiki
Uminenko
X-men
Zetman
Tokkou
Togainu no Chi

Chyba starczy.

Code Geass ! Nie jest mroczne, ale trochę krwawe jest, trochę. Ale fabuła ( zwłaszcza fabuła! ), klimat i bohaterowie... Cudo. Zło... no sam ocenisz, która strona jest "tą złą". :)

@Edit: Nie ma lepszego anime po Mirai Nikki ( moje osobiste zdanie ). ;)

hmmm nikt jeszcze nie wymienił Blood? Nawet tytuł ma krwawy :D

https://www.youtube.com/watch?v=6rIcElu80W8

albo cos naprawdęmęskiego :)

https://www.youtube.com/watch?v=gJmox_zXoyc

Od siebie dorzucę jeszcze Elfen Lied i Afro Samurai ( króciutka seria, tylko 5 odcinków ).

Night Head Genesis - bardzo ciężki klimat, samobójstwa, morderstwa, nie powinieneś narzekać

Another - również ciężki klimat, ciekawa fabuła, morderstwa, samobójstwa jw.

Corpse Party - Tortured Souls - lider w rankingu, gwarantuje ci, że nie widziałeś takiej ilości krwi i flaków. Do tego wciągająca fabuła i masz serię, którą musisz mieć na liście.

Deadman Wonderland

Denpa teki no kanojo - Krew, morderstwa i bez zbędnej cenzury. Dla ludzi i mocnych nerwach

Ergo proxy - może nie ma tu krwi ale o brak klimatu nie mogę posądzić. Fabuła świetna i wciągająca

Mirai Nikki - krew, morderstwa, spiski. Jeśli odrzuca cię wielka miłośc 14-latków to nie polecam. Jeśli chcesz anime z akcją to jak najbardziej.

Shiki - Do wioski wprowadza się rodzina która przyczyniła się do serii dziwnych wydarzeń. Mieszkańcy wioski zmieniają się w tytułowe Shiki czyli wampiro-podobne demony. Akcja,krew i wszystko czego szukasz.

Polecam :) Mój MAL - http://myanimelist.net/animelist/krystiannn

Higurashi no naku koro ni - klasyk

Gantz - twarde anime kierowane zdecydowanie do dojrzałego widza

Bokurano - co prawda bez tradycyjnego rozlewu krwi jednakże z wyśmienitą fabułą

Texhnolyze i Mouryou no Hako - cieżki klimat i bardzo wymagająca fauła

Wielkie dzięki wszystkim : ) Teraz będę miał co oglądać przynajmniej przez najbliższy miesiąc czy dwa. Temat do zamknięcia. Pozdrawiam!

Przekonaj się Do Attack on Titan uwierz mi wciągnie cieeeeeeeeee

Zamykam na życzenie :).

Witajcie, poszukuje jakiegoś mrocznego, krwawego anime mającego przygnębiający i przesiąknięty złem klimat. Przede wszystkim liczy się dla mnie wartka akcja, epickie walki oraz nietuzinkowi bohaterowie. Ważne jest żeby w anime nie znajdowały się elementy komediowe to bardzo mnie irytuje i zazwyczaj takie momenty pomijam. Nie lubię też, gdy anime polega na głupich i długich dialogach przy których można zasnąć. Kreska jak i miejsce oraz czas akcji bez znaczenia. Obejrzałem już:

• Elfen Lied
  • Devil May Cry
  • Hellsing
  • Claymore
  • Berserk
  • Blade
  • D.Gray-man
  • Darker than Black
  • Witch Hunter Robin
  • Angel Sanctuary
  • Fate/Zero
  • Death Note

+ jeszcze parę innych których tytułów nie pamiętam.

Tak więc czy jeszcze coś mi zostało?