Szukam anime

Witam, otóż szukam anime jakiś thriller/sf coś ala Steins;Gate. Nie chodzi mi o podobne anime bo takiego to nie ma i raczej nie będzie, ale o coś na podobnym poziomie. Z góry dzięki .

Jeżeli nie oglądałeś to polecam "Monster" bądź "Aoi Bungaku Series" jednakże "ABS" to inna bajka, ale warte oglądnięcia ^ ^

Monster ogólnie nie przypadł mi do gustu ale "ABS" z pewnością obejrzę dzięki . Jakieś inne propozycje ?

-Ergo Proxy.

-Mushishi.

-Death Note

-Mirai Nikki (jest duży hejt na to)

-NHK

-Psycho-pass

Nie wiem dokładnie czego szukasz :P Sprecyzuj

Szukam czegoś tak jak wcześniej napisałem ala Steins;Gate. Tajemnicze najlepiej sf, romans w tle mile widziany.

Jak Tajemnicze SF z jakimś małym romansem to może :
- Code Geass
- Evangelion

+ do tego można dodać - Tengen Toppa Gurren Lagan (akcja, komedia, mechy ale fabularnie jest czasami dosyć tajemniczo i zaskakująco)

Jeżeli coś bardziej pod thriller
- Rainbow

- Higurashi no Naku Koro Ni

Mix romansu, thrillera

- Mirai Nikki (jak dla mnie epic anime)

---

może coś z tego Cie zainteresuje.

Wszystkie oglądnięte :( Cóż myślę że już nie ma anime dla mnie , trzeba czekać na coś nowego :P

Nerawareta Gakuen - kinówka, Serial Experiments Lain, Ghost Hound, Paprika- kinówka, Shinrei Tantei Yakumo, Texhnolyze, Mnemosyne: Mnemosyne no musume-tachi, Zetsuen no Tempest, Pale Cocoon(OVA).

Ghost In The Shell - wszystko :)

Cowboy Bebop i Samurai Champloo to anime warte obejrzenia ;).

Shinsekai Yori

Ogółem polecam szukać czego innego :D thillery to nie jest topka w anime :)

podpisuję się pod Tidiesem, świetne anime :)

Polecam też Monogatari dość skomplikowane ale geniuszem swym pobija większość anime jakie widziałem

Fate/Zero, FullMetal Alchemist:Brotherhood i ewentualnie Shingeki no Kyojin. W zasadzie wszystkie te tytuły są tajemnicze, plus klimat SnK i F/0 stoi na bardzo wysokim poziomie.

Nikt nie wspomnial o tym epickim anime : Phantom: Requiem for the Phantom

Jeżeli ogladales Darker than black, a patrzac po Twoim avatarze pewnie tak, to Phantom powinien być strzalem w 10.

Może dodam Soul Eatera, anime nie jest jakoś super dark ale do jasnych też nie należy ;d Na pewno Stein ci się spodoba.

Również polecam Shinseka-Yori, widzę żę masz Hei'a na avatarze więc zobaczyłeś Darker Than Black ta?

Witam, otóż szukam anime jakiś thriller/sf coś ala Steins;Gate. Nie chodzi mi o podobne anime bo takiego to nie ma i raczej nie będzie, ale o coś na podobnym poziomie. Z góry dzięki .