Szukam anime

Siemano.

Szukam jakiegoś anime podobnego do SAO bądź Guilty Crown.

Oczywiście musi to być romans.

Dobrze by było gdyby główny bohater nie był ciotą i żeby koniec MIAŁ SENS.

Moja aktualna lista anime --> http://www.anime-planet.com/users/Arraragi/anime

Zdecydowanie Log Horizon. Też świat mmo. Główna postać to kozak. Nie wojownik, ale strateg. Tak potężnie za***ista serja.

http://loghorizon.wbijam.pl/

code geass

Mirai Nikki, No game no life :P

Nie pamiętam, żeby w Log Horizon był jakiś romans, ale anime spoko i osadzone w grze MMO. Code Geass też nie jest romansem, ale fabuła i taktkiy są genialne i jak najbardziej polecam. A od siebie polecę jeszcze "Btooom!". Osadzone w świecie gry ale w trochę innym uniwersum. ;)

Accel World
Swoją drogą ludzie mówią że wydarzenia tego anime dzieją się po sao xd
Sama Kuroyukihime (główna bohaterka) ma styl taki jak Kirito xd Ale ja tam nie wnikam, anime dobre tylko główny bohater mi się nie podobał ^^

Romans musi być więc kilka wstępnych odpada.

Accel World oglądałem... jest na liście.

Nadal czekam na coś fajnego.

Wybacz, nie zobaczyłem Twojej listy.

Jedyne co mi przychodzą do głowy z tego co nie widziałeś to:
Busou Renkin
Fate/stay night
Kaze no Stigma?

to może

Strike the Blood

haiyore nyaruko-san

Freezing

może to też nie są stricte romanse, ale ale wystepuje go tam sporo

Hmmmm :D Patrząc na Twoją listę stwierdzam że pokrywa się z moją w 85% ;D Ja bym Ci polecił Eureka Seven i tak jak wyżej Fate/Stay Night, wszystko inne ciekawe tj. Sakurasou, Kokoro Connecta, Bakumany itd już widziałeś więc wybacz ale nie pomogę ;)

Ehh zapomniałem o Nisekoi'u - trochę lżejszy klimat, ostatni odcinek serii wychodzi jakoś na początku tygodnia bodajże ale przeczuwam że sensownego zakończenia jeszcze nie dostaniemy i będzie OVA albo 2 seria ;P

@up

Mam tak samo tylko ze mniej wiecej + 75 anime wiecej :D

Fajna sygna MisakiYata ;)

Hmmmm Patrząc na Twoją listę stwierdzam że pokrywa się z moją w 85% ;D Ja bym Ci polecił Eureka Seven i tak jak wyżej Fate/Stay Night, wszystko inne ciekawe tj. Sakurasou, Kokoro Connecta, Bakumany itd już widziałeś więc wybacz ale nie pomogę Ehh zapomniałem o Nisekoi'u - trochę lżejszy klimat, ostatni odcinek serii wychodzi jakoś na początku tygodnia bodajże ale przeczuwam że sensownego zakończenia jeszcze nie dostaniemy i będzie OVA albo 2 seria ;P

Co do Fate/Stay Night to on ma swojego prequela więc zacznę od Fate/zero. Rozumiem że tak będzie lepiej yup?

to ja polecam .hack//Roots ,No game No life z nowych ,zero no tsukaima , zetman , ao no exorcist , legend of the legendary heroes , black bullet z nowych , Campione , Afro samurai , Hagure Yuusha No Estetica , Hataraku Maou-Sama , Hellsing , Hidan No Aria , High School DxD , History's Strongest Disciple Kenichi , Hitsugi no chaika z nowych , Hunter x Hunter , Ichiban Ushrio no daimaou , Itsuka Tenma no kuro usagi , K-Project , Katanagatari , Log Horizon , Magical Warfare z nowcyh , mondaiji-tachi ga isekai kara kuru sou desu yo ,z lamiglowek Phi Brain kami no puzzle , strike the blood , toaru majutsu no index , ok cos sobie wybierzesz dalej nie pamietam ;x a jeszcze to Mahouka Koukou No Rettousei

Jeśli romans to niezaprzeczalnie obowiązkową pozycją jest Steins/Gate. Fabuła jest związana z podróżami w czasie, ale wystarczy zobaczyć 1szy odcinek, żeby się przekonać do tej pozycji. Do końca trzyma w napięciu, no a główny bohater jest jedyny w swoim rodzaju :) Polecam.

Co do Fate/Nighta, to chyba lepiej obejrzeć według kolejności stworzenia, czyli najpierw F/SN -> F/0, ALE na twoim miejscu poczekałbym do jesieni/zimy, bo wtedy wychodzi remake F/SN i to raczej najlepsze wyjście, bo oryginał jest dosyć nędzny jeśli chodzi o oprawę graficzną i dźwiękową. No i tak nawiasem mówiąc to prequel zjada pierwowzór na śniadanie, tylko minus jest taki (albo i plus), że tam wątku romansu w zasadzie nie ma. Jest tylko dzika walka o przetrwanie.

W F/SN może i kreska nie należała do najlepszych, ale nadal uważam, że sceny walki należą do czołówki.

@ShadowX0 To żeś listę dowalił ;D szkoda że część z nich to nie są wymagane romanse ;0

Co do F/SN fakt nowa wersja wychodzi w październiku -> http://myanimelist.net/anime/22297/ Fate/Zero nie oglądałem ale faktem jest że tak jak napisał WhosThere że tam zero romansu a istna sieka a Saber zachowuje się jak maszyna... Dlatego właśnie nie oglądałem bo nie chciałem sobie zepsuć jej wizerunku. Kiedyś obejrze ale w tym momencie kończę 2 serię Chuunibyou Demo Koi Ga Shitai a następnie zabieram się za powtorkę mojego mistrza Guilty Crown'a ;P

@LuckySeven dzięki wielkie ;P K-project to jedno z najlepszych i najklimatyczniejszych anime jakich widziałem (ta kreska, muzyka ^^,) co do K to wiesz że niedługo wychodzi sequel-kinowka Missing Kings? ->http://k-project-movie.jpn.com/top.html

Siemano.

Szukam jakiegoś anime podobnego do SAO bądź Guilty Crown.

Oczywiście musi to być romans.

Dobrze by było gdyby główny bohater nie był ciotą i żeby koniec MIAŁ SENS.

Moja aktualna lista anime --> http://www.anime-planet.com/users/Arraragi/anime