Ostatnio zebrało mi się na wspomnienia z dzieciństwa i przypomniałem sobie o kilku zaje*stych bajkach jakie widziałem w dzieciństwie, niestety nie pamiętam tytułów, bo wtedy ledwo potrafiłem kasete z nimi do video wsadzić ^ ^ Postaram się podać jak najwięcej szczegółów.
1. Animka z dużą ilością walki. Facet (z amnezją?) posiadający futurystyczną (czewrwono-białą) zbroje i pęknięty kryształ. Napierdziela się z podobnymi do siebie + kosmitami. Na ziemi i takiej jakby obręczy wokół planety. (Oglądałem koło 1998r.)
2. Animka albo coś produkcji amerykańskiej. Nie pamiętam z tego nic więcej niż to że kilku bohaterów (chyba w trochę ch*jowej wersji przyszłości) jeździło samochodami z zamontowanym uzbrojeniem, broniąc się przed atakami olbrzymich roślin (pnączy? było duże, zielone i się ruszało). (Oglądałem koło 1999, ale niestety na VHSie więc podejrzewam że mogło być jeszcze starsze!)
3. To już na 100% amerykański wymysł. Bajka powstała chyba na bazie filmu Attack of the killer tomatoes i przedstawia mniej więcej to co film, niestety nie mogę nigdzie o niej znaleźć informacji ;/
Jeśli ktoś by coś wiedział temat którejkolwiek z powyższych bajek, niech da znać Byłby to dla mnie świetny powrót do dzieciństwa przed sesją ;P