Szukam Animek ^ ^

Z psychologicznych to oczywiście Elfen Lied, nie ma bata, żeby tego nie obejrzeć - popularne itd.

Oczywiście też NHK ni Youkoso/Welcome to the NHK, nie chce mi się opisywać, ale hikikomori i takie sprawy.

Co do działu "Anime" raczej nie przejdzie, ale kto wie.

Myślę że przejdzie jak tylko pokarzemy że nam zależy .

Zresztą zobacz ile w dziale filmy/seriale jest tematów o anime .

Obejrzyj Angel Beats 2 raz a zajarzysz ze jest psychologiczne.

Co do zetsuen no tempest ehh no coz od 2 czesci tego anime jest to juz nudne. Ale zgodze sie ze jest troszke psycho.

A kokoro connect mozna powiedziec ze tez jest pyschologiczne. Ale nie zmienie swojego zdania nigdy ze steins gate i tak jest najbardziej psychologicznym Anime! :D

A polecicie jakieś ciekawe mecha?? Nigdy nie lubiłem tego gatunku i uciekałem od niego jak najdalej ale wzięło mnie po obejrzeniu Eureka Seven i Macross Frontier.

Osobiście nie oglądałem ( jeszcze ) ale podobno fajne mecha : Full Metal Alchemist , Code Geass , Guilty Crown .

@up, Full Metal Alchemist to nie mecha, prawdopodobnie chodzi Ci o Full Metal Panic, ale ja nie polecam tego bo nudne jak flaki z olejem.

Do mechów mogę dodać Asura Cryin' i stary dobry Tekkaman Blade.

Ogólnie przypomniał mi się jeszcze jeden tytuł do psychologicznych, mianowicie Gantz.

Nie chodziło mi o Full Metal Alchemist ale jak mówię nie oglądałem więc sory że wprowadziłem w błąd . Ale sam zostałem wprowadzony przez znajomego w takim razie oraz przez tagi na anime-zone -_-

Z mecha to polecam:

Guilty Crown bądź Code Geas, z akcentem na to 2. Ta sama ososba pracowała przy ich fabule i są dość podobne, przy czym Code Geas jest według mnie bardziej rozbudowane i realniejsze :)

Oraz nieśmiertelne NGE, które mimo starej kreski jest najlepszym psychologicznym anime ( z elementem mecha ) jakie oglądałem, a było tego sporo :)

Btw, jak ktoś sądzi że Angel Beats! nie jest anime psychologicznym to polecam ponowne obejrzenie, bo świadczy to o niezrozumieniu całej serii.

Pozdrawiam

Z mechów (mimo , że kompletnie nie trawie tego gatunku) mogę polecić dwa Tengen Toppa Gurren Lagann i Bokurano.

Co do Angel Beats! to może po prostu jeszcze nie oglądnąłem na tyle anime żeby go klasyfikować . Obejrzałem raz i mi wystarczy bo wszystko zrozumiałem ale jak mówię może źle to sklasyfikowałem wybaczcie ^_^

Ehh, posucha w tym sezonie animek, obejrzałem trochę starych serii i znowu mam problem ze znalezieniem czegoś dobrego :[

Oglądając Gurren Lagann (kiedy dorwę autora zabiję go za Kamine, Kittana i Nei!!!!) przypomniałem sobie urywek jednej animki, epicka walka 2 magów z czego jeden posiadał chyba umiejętność szybkiego kopiowania technikz samej sceny wiem że działo się to w powietrzy koło olbrzymiej wieży (wiem, wiem, mało szczegółów) kojarzycie może coś podobnego do tego? Chodzi mi o naprawdę epickie walki (nie gówniane i miałkie pokroju Bleacha i Naruto). Czekam na pomysły xd

jedyne co mi przychodzi na myśl :) (Wieża jest, latający goście są i kopiować też umią :D)

Tak! xD To jest to epicka walka 2 psycholi :D dzięki ;P A znasz może kilka animek w takim stylu?! Bohaterowie których się pamięta (a nie smętne smutne piz*y) i takie właśnie walki ^ ^

hmm soul eater i gintama to pierwsze co przychodzi mi na myśl, fairy tail na początku też miał fajne walki (Jellal arc)

ale najlepsze będzie chyba sengoku basara :)

Psychologiczne powiadasz? Bardzo prosze: Mousou Dairinin (ang. Paranoia Agent)

A z troche bardziej.. ehh przystepnych powiedzmy: Code Geass

Z Mechów Bokurano.

Angel Beats nie jest najlepszym przykładem filmu/anime psychologicznego,tylko końcówkę można zaliczyć do aspektów psychologicznych która tak naprawdę nie zostaje w pamięci.

Dla mnie jak na razie najlepszymi anime psychologicznymi sa death note,berserk,Bokurano,coe geass,Higurashi no Naku Koro ni.

Te tytuły zastawiają swoje piętno w psychice i już świat nie wygląda tak samo.

Ostatnio zebrało mi się na wspomnienia z dzieciństwa i przypomniałem sobie o kilku zaje*stych bajkach jakie widziałem w dzieciństwie, niestety nie pamiętam tytułów, bo wtedy ledwo potrafiłem kasete z nimi do video wsadzić ^ ^ Postaram się podać jak najwięcej szczegółów.

1. Animka z dużą ilością walki. Facet (z amnezją?) posiadający futurystyczną (czewrwono-białą) zbroje i pęknięty kryształ. Napierdziela się z podobnymi do siebie + kosmitami. Na ziemi i takiej jakby obręczy wokół planety. (Oglądałem koło 1998r.)

2. Animka albo coś produkcji amerykańskiej. Nie pamiętam z tego nic więcej niż to że kilku bohaterów (chyba w trochę ch*jowej wersji przyszłości) jeździło samochodami z zamontowanym uzbrojeniem, broniąc się przed atakami olbrzymich roślin (pnączy? było duże, zielone i się ruszało). (Oglądałem koło 1999, ale niestety na VHSie więc podejrzewam że mogło być jeszcze starsze!)

3. To już na 100% amerykański wymysł. Bajka powstała chyba na bazie filmu Attack of the killer tomatoes i przedstawia mniej więcej to co film, niestety nie mogę nigdzie o niej znaleźć informacji ;/

Jeśli ktoś by coś wiedział temat którejkolwiek z powyższych bajek, niech da znać :D Byłby to dla mnie świetny powrót do dzieciństwa przed sesją ;P