Szukam animu

Szukam jakiegoś dobrego anime. Nie jestem wybredny, jedynie nie zdzierżę komedii i romansu, wolę poważne anime w którym podstawą jest dobra i wciągająca fabuła (chociaż np. takiego Bleacha obejrzałem i nawet mi się podobało, mimo, że fabuła do najoryginalniejszych na pewno nie należy). No i nie chciałbym anime trwających - tylko zakończone.

Żeby było łatwiej - moje anime list http://myanimelist.net/animelist/Darkbloom (ulubione anime: Death Note, Shiki, Darker than Black - a w szczególności drugi sezon).

Mam nadzieję, że mi pomożecie bo od paru dni szukam już czegoś ciekawego a niczego znaleźć nie mogę... Z góry dzięki!

Another, Black Lagoon, Btooom!, Deadman Wonderland, Higurashi no Naku Koro ni, Hellsing.

Powinno wystarczyć na jakiś czas. ;)

Hmm z góry trochę odbiegne trochę ale gorąco polecam One Piece fabuła wciąga :)

A z takich mniejszych i zakończonych: Monster, Hellsing OVA, Mirai Nikki, Fullmetal Alchemist, Cowboy bebop

Overdragon Btooom! nie jest skończony.

polecę Shin Sekai yori i ghost hunt, są nastawione na fabułę, shin sekai jest trudniejszy, a ghost hunt zapewnia fajną zabawę szczególnie jak stara się odgadnąć tajemnicę przed bohaterami. Poza tym jak wyżej, hellsing ultimate, mirai nikki.

Może jeszcze Steins Gate

Code Geass, Mirai Nikki, Monogatari Series, Guilty Crown, Mondaiji Kara Kuru... coś tam dalej :P , Sword Art ( chociaż później może odrzucać).

Magi 1: The Labyrinth of Magic, Maoyuu Maou Yuusha oraz trzy części Berserka: Berserk Golden Age Arc I: Egg of the Supreme Rule, Berserk Golden Age Arc II: The Battle for Doldrey, Berserk Golden Age Arc III: Descent.

@Geledrin

Wątek fabularny nie jest, ale 1 sezon i owszem. Idąc za Twoim tokiem rozumowania Deadman Wonderland też nie jest skończone bo anime się skończyło kiedy w mandze rozpoczynał się główny wątek fabularny. ;)

Żeby nie było offtopu dodam jeszcze Mononoke, krótkie, poważne i strasznie specyficzne anime.

Ga-Rei Zero (Krew, krew i... krew) dobre anime, osobiście polecam.

Claymore :) bardzo polecam

Dzięki wszystkim :D Nie spodziewałem się aż takiego dużego odzewu ;p Poprzeglądam sobie tytuły i pewnie coś dla siebie znajdę.

Sword Art ( chociaż później może odrzucać).

Oglądałem Sword Art Online, 1 arc był strasznie słaby a 2 z tymi wróżkami (elfami?) był całkiem spoko.

Szukam jakiegoś dobrego anime. Nie jestem wybredny, jedynie nie zdzierżę komedii i romansu, wolę poważne anime w którym podstawą jest dobra i wciągająca fabuła (chociaż np. takiego Bleacha obejrzałem i nawet mi się podobało, mimo, że fabuła do najoryginalniejszych na pewno nie należy). No i nie chciałbym anime trwających - tylko zakończone.

Żeby było łatwiej - moje anime list http://myanimelist.net/animelist/Darkbloom (ulubione anime: Death Note, Shiki, Darker than Black - a w szczególności drugi sezon).

Mam nadzieję, że mi pomożecie bo od paru dni szukam już czegoś ciekawego a niczego znaleźć nie mogę... Z góry dzięki!