Szukam ciekawego MMORPG

Witam wszystkich.

Szukam dobrej gry MMO. Najlepiej gdyby był to MMORPG, jednak i inne propozycje chętnie rozważę (MMOFPS itp).

Garunek: MMO (RPG, FPS)

Sprzęt: Procek Intel I3 z tych mocniejszych wersji, RAM 8 GB, grafika NVidia 660 GTX - nie śmigam na max ustawieniach, ale działało do tej pory wszystko co próbowałem.

Cechy: Bogaty Endgame (lubię grupowe wyprawy raidy, dungeony, grupowe pvp), duża populacja graczy (dużo przyjemniej gra mi się w z ludźmi niż solo)

Przypadły mi do gustu:

• World of Warcraft - grałem długo, ale z przerwami (jedna trwała 18 miesięcy) i właśnie teraz zrobiłem sobie taką przerwę. Nie skłamię jeśli powiem, że troche mi się przejadło i znudziło.
  • SWTOR - fajna mechanika, świetne uniwersum, ciekawa odmiana od fantasy.
  • Battlefield 3 - podoba mi sie masowa strzelanka na ciekawych i różnorodnych mapach i lokacjach.
  • Overwatch - fajna, dynamiczna rozgrywka, jednak brakowało mi stałej grupy.
  • Paladins - podobnie jak Overwatch.
  • TERA Online - podobał mi sie system non-target, ale znów pojawia sie problem braku ludzi, z którymi móglbym wspólnie pograć i pogadac na TSie czy innym komunikatorze.
  • TESO - klimat, klimat, klimat !!
  • GW2 - Był hype w dniu premiery, potem jednak okazało się, że dla mnie ta gra nie wyróżnia się niczym szczególnym.
  • Warhammer Online - niestety już nie istnieje, a to właśnie ten tytuł był moim nr.1
  • World of Tanks - mnóstwo bitew rozegranych i nadal nabijam licznik.

Nie przypadły mi do gustu:

• Nie lubię gier, gdzie najważniejszym zajęciem jest grind
  • Odpychają mnie te BARDZO azjatyckie produkcje (dziewczynki z gigantycznym orężem itp)
  • Tibia i inne Trove'y - grafika nie gra pierwszych skrzypiec, ale jednak lubie gdy nie bolą mnie oczy od patrzenia na kwadraty.

Wydaje mi się, że głównym powodem moich dylematów odnośnie wyboru gry jest brak stałej, i liczniejszej niż 5 osób, ekipy do grania. Całkiem możliwe, że pewnego dnia wrócę do któregoś z powyższych tytułów, jeśli znajdę ludzi, z którymi można będzie wspólnie pograć. Zastanawiałem się kiedyś nad Neverwinter Online i LOTRO. Nie znam za bardzo tych tytułów i ciężko mi sie do tego odnieść, jeśli więc ktoś może mi coś więcej o tym powiedzieć, to nie wahajcie się.

Z góry dzięki za wszelką pomoc i rady.