Dzz sam napisałeś CytatJuz na sile mozna wrzucic to do fabularnej gry akcji
Jak sie bawisz w cytowanie, to nie rob tego w stylu TVNu, bo wyciagasz wypowiedz z kontekstu. Tak brzmi calosc:
"Juz na sile mozna wrzucic to do fabularnej gry akcji, ale to tez zaklinanie rzeczywistosci"
Widzisz? Zaklinnie rzeczywistosci = bledne nazewnictwo, bledna przynaleznosc gatunkowa.
I tak poza tym co ma widok kamery FPP do tego, że gra jest RPG/STRATEGIĄ ?
Eeee... prawie nic? Czy ja tak stwierdzilem? Nie. Czytaj uwaznie moje posty, sa logiczne.
Dodaj sobie ile jest elementów akcji, które są w każdym RPG i elementy czystego role play'a, a postaw sobie co przemawia, że ta gra to FPS..
Nie napisalem, ze to gra FPS, ale ze blizej jej do FPsa, niz do RPGa. Stary, o czym my gadamy? DM jest pierwszoosobowa gra akcji z elementami rpg i nie mozesz tego obalic, bo sie nie da. Tak jest i tyle. Tak mowili o grze tworcy, tak mowia o tym rozne encyklopedie i tak jest w rzeczywistosci, bo brakuej tej grze podstawowych cech gier RPG. Ma tylko pewne elemebty, ktorymi sa: SZCZATKOWY rozwoj. Reszta to CZYSTA AKCJA, DM jest gra akcji i koniec kropka. Cala dyskusja jest jalowa, bo skoro twierdzisz inaczej, to znaczy tylko tyle, ze jestes w bledzie. Nie jest to dyskusja na bazie przekonan, gdzie mozemy wymieniac sie doswiadczeniami i dochodzic do wpsolnych wnioskow. To tylko rozmow ao tym, ze jestes w bledzie. DM to gra akcji z elementami RPGa. Tyle. Fifa to gra sportowa, Bioshock jest FPSem z elementami RPGa, to samo Systemshock 2. Czy wpsominalem o tym, ze DM to gra akcji?
eraz skyrim na zwiadowcy, albo gothic na gonciu leśnym to shooter? Serio ?
CZY JA TAK TWIERDZE? Serio, polecam kurs logiki, jest chyba na kazdych studiach. Zle czytasz moje zdania, one sa prosto konstruowane. Niektore przeslanki sa lekko abstrakcyjne, ale wszystko jest logiczne. Wyciagasz straszliwie zle wnioski.
W fifie mam dialogi messiego z ronaldo, a może wybór czy mam mu pomóc zabić? Nie lubie jak ktoś tak kręci i chwyta się każdego "gówna", byle tylko wyjść na swoje
Masz wytyczne od swojego menago, udzielasz wywiadow (dialog:>). łojezu, to taki football manager to RPG na calego. Tam masz dialogi, rozwijasz caly zespol, umiejetnosci, losowosc! FM to RPG! Zrozum czym sa elementy rpg, a czym jest cale sedno gatunku. Dark Messiah to gra akcji z elementami rpg. Pisalem to juz chyba z 10 razy, ale bede pisal tak dlugo, az pojmies,z ze jestes ciagle w bledzie.
Nie chce mi się już z tobą kłócić... argumentami z FILMWEB xD wszedłem na trzy pierwsze portale o dark messiah i kategoria cRPG akcji
A ja na 3 encyklopedie, zbiory. Portale tym sie cechuja, ze sa subiektywne (i dobrze), ale jak widac, ludzie tma piszacy maja nikla wiedze. Encyklopedie, zbiory maja ceche neutralnosci, obiektywizmu. Pozdrawiam.
Celownik w grze i widok kamery z pierwszej osoby to nadal nie FPS, więc co ty mi tu pieprzysz.
Ze blizej DM do FPSa, niz do RPGa. Bioshock czym dla ciebie jest? Jak napiszes, zze RPgiem, to umre. A jak napiszesz, ze FPSem z elementami rpga...to tylko przyznasz mi racje. Bo ja mam racje. Dark Messiah to gra akcji z elementami rpga. Tak, znow to napisalem. To proste.
Reszty twoich wypocin nawet nie czytam, bo jak czytam takie głupoty to muszę iść do łazienki.
Bys czytal to bys wiedzial, ze mam racje, ale widac ze nie czytasz, bo masz problemy z logika. Polecam ten kurs. Serio.
pisałem już, że to RPG AKCJI.
To zle pisales.