Szukam Ciekawych Gier do Grania (SP)

SIemka, tak jak tytul mowi, szukam gier SP i MP, zeby czas zlecial (nie MOBA), gralem w te gry, i tez wszystkich nie przeszedlem
Dark souls 1/2 - zajefajne
Wiedzminy wszystkie - takie mehh

Batman Arkham Knight - fajny tylko czekam na nowego patcha

Arma 3 - tez fajna ale nie ma z kim grac

Fallout 3/new vegas - zajefajne

CS:GO - fajny ale nudzi mnie juz

Mass effecty gralem w 1 i 2 - takie tez mehh byly

Wszystkie propozycje beda brane pod uwage :), tylko prosze nie jakies idiotyczne gry jak "I am bread" ablo "goat simulator"

Bardzo Dziekuje :)

Może klasyka ?
Neverwinter?

Z nowych
dragon age
kingdoms of amalur

Dark messiah
Seria Risen/Gothic
Lords of the fallen (cos jak dark souls)

hmmm
divinity original sin(moj ulubieniec)

mam nadzieje ze pomogłem :D

Batman Arkham Knight - fajny tylko czekam na nowego patcha

To pograj w poprzednie czesci. Dobre sa.

Tez polecam dark messiah - super gierka :D. Po za tym thiefa (najbardziej 3 czesc i ta ostatnia, najnowsza - grafika znosna lub dobra, a jest ciekawsza gra :D), albo klasyk - devil may cry, ostatnio czesc 4 (najlepsza moim zdaniem) jest w edycji specjalnej gdzie masz pare dodatkowych postaci :D, choc i 3 jest swietna, za to ostatniej czesci tu nie polecam ;). Jak nie grales to moze SW:TOR by przejsc tryb fabularny? Niektore klasy wolno sie rozkrecaja ale za to pozniej maja najlepsze zakonczenia :D.

No i nie mozna zapominac o 2 seriach ubisoftu - splinter cell (wszystkie czesci sa dosc dobre, fajna skradanka), czy assassins creed (tu polecam przechodzic w chronologicznym porzadku, przy okazji moim zdaniem pierwsza czesc ma najlepszy klimat (to wczesne sredniowiecze + ziemia swieta <3) mimo najmniejszej liczby... mechanik :D, choc i dwojke polubilem. Gdzies tak do 3 (z lub bez) wdlg mnie konczy sie seria).

A moze chcesz pobawic sie w platnego zabojce znanego jako... hitman? Tu najlepsza czesc to krwawa forsa, a zakonczenie... mi sie najbardziej spodobalo xD

Ja od siebie polecam:

Dark Messiah - bardzo fajny action rpg?
Gothic - przedstawiać nie trzeba
Majesty - świetna strategia
Vampire the maskarade bloodlines - świetna gra o wampirach
Stubbs the zombie - coś jak taki okrojone gta z zombie
Freedom Force 3rd Reich - świetna gra w komiksowym stylu
Resident Evil 1-3 - wiadomo
Etherlords 2 - rpg turowe

@Dzz

Może i masz rację, ja kiedyś nauczyłem się, że nawet znikomy rozwój postaci to rpg więc tak to nazywam. Nie znam się na tym :P

Dark Messiah - bardzo fajny rpg

RPG? Ty tak na serio?

Nie chce robic zupelnego ot, to dodam od siebie pare gier.

Patrzac na gry, ktore ci sie spodobaly, wydaje mi sie, ze do gustu powinien ci przypasc Bioshock. Nie wiem jak zapatrujesz sie na klasyki, ale jak nie straszna ci slaba grafika, to powinienes zagrac rowniez w SystemShock 2 (ale to najpierw jednak polecam tego Bioshocka, jelsi ci si espodoba, to wtedy mozesz troche cofnac sie w czasie i sprobowac ss2.)

Może Oblivion lub Skyrim.

RPG? Ty tak na serio?Nie chce robic zupelnego ot, to dodam od siebie pare gier.Patrzac na gry, ktore ci sie spodobaly, wydaje mi sie, ze do gustu powinien ci przypasc Bioshock. Nie wiem jak zapatrujesz sie na klasyki, ale jak nie straszna ci slaba grafika, to powinienes zagrac rowniez w SystemShock 2 (ale to najpierw jednak polecam tego Bioshocka, jelsi ci si espodoba, to wtedy mozesz troche cofnac sie w czasie i sprobowac ss2.)

Ty tak na serio ? Przecież to RPG tyle, że liniowy... jak się nie znasz to po co ta docinka. Masz tam prosty rozwój postaci misje główne i nawet poboczne.

Seria Asasyna jest ci pewnie znana, więc polecam Saint's Row, Riseny 1,2,3. Gier jest pełno, a wymieniłeś kilka gatunków może Dead Island jak masz z kim grać.

I oczywiście Far Cry 1/3/4 i te dodatek do 3(dwójka to dno).

Bloodbrone to taki podobny Dark Souls tu masz recenzje

Ty tak na serio ? Przecież to RPG tyle, że liniowy... jak się nie znasz to po co ta docinka. Masz tam prosty rozwój postaci misje główne i nawet poboczne.

Ja nie wiem... Moze jestem nie na czasie i mysle o zupelnie innej grze? Chodzi o Dark Messiah of Might and Magic z 2006 (2007?) roku? Jesli to nie jest zbieznosc nazw, a ja jednak nie jestem az tak zacofany w swiecie gier, to znaczy tyle, ze mylicie gatunki. Dark Messiah stoi od rpgow baaaardzo daleko, a jakis szczatkowy rozwoj postaci nie robi z gry RPGa. To jest najwyzej gra z ELEMENTAMI rpg. First Person Action Game. Pierwszoosobowa gra akcji z elementami rpg. Cos takiego. Moze nawet FPS, bo strzelamy tam, ale zakleciami i strzalami wypuszczonymi z luku. Ale nauczcie sie, ze rozwoj postaci nie stanowi o grze RPG! Oczywiscie ta wypowiedz ma sens tylko wtedy, jesli mowimy o tej samej grze.

Aby nikt sie nie przyczepil:

Podobal ci sie Fallout 3, to powinienes zagrac w 1 i 2.

To trochę tak jakby Fallout 3/NV nie był grą cRPG, a nią zapewne jest. I RPG to np: ROBOTICA, bo te dzisiejsze gry to cRPG czyli komputerowa gra fabularna, ale o to się nie przypieprzam, bo to nie te czasy i teraz partie takich gier rozgrywa się już tylko w Pad Clubach.

W każdej grze cRPG masz akcje i "strzelasz z łuku" xD... masz widok TPP/FPS czy to i to jak w produkcjach bethesdy. Chyba, że to produkcje typu D&D.

Mieszanie gatunków to norma i na pewno najbliżej Sarethowi(z tego co pamiętam tak ma na imię główny bohater) do RPG'a, więc nie wiem o co ci chodzi.

Ta gra to w/g udana hybryda, ale bardziej przypomina ubogą grę RPG niż FPS'a. A gra jest na silniku Source, więc nic dziwnego, że gra jest FPP z małą destrukcją otoczenia.

To trochę tak jakby Fallout 3/NV nie był grą cRPG,

Nie, to wcale nie tak samo. Nie wiem skad ten wniosek.

W każdej grze cRPG masz akcje i "strzelasz z łuku" xD... masz widok TPP/FPS czy to i to jak w produkcjach bethesdy.

Co to ma do rzeczy?

Chyba, że to produkcje typu D&D.

???

I raz jeszcze: co to ma do rzeczy?

Mieszanie gatunków to norma

Czy ja temu zaprzeczam?

na pewno najbliżej Sarethowi(z tego co pamiętam tak ma na imię główny bohater) do RPG'a

Do RPGa mu bardzo daleko.

więc nie wiem o co ci chodzi.

Zauwazylem, ze w dzisiejszych czasach wystarczy mozliwosc zmiany koloru oczu, a ludziom juz sie wydaje, ze dana gra to rpg. Nie bylo problemu w 2006 roku, kiedy gra wychodzila (kupilem pare dni po premierze, bo bylem zachwycony demem :) ), bo wtedy nikt jej nie nazywal rpgiem. Dopiero w osttanich latach, kiedy gry staly sie bardziej prostackie, ludziom zaczely mieszac sie gatunki i staraja sie nazywac kota psem, a psa kotem. Dark Messiah nie jest gra rpg. Juz na sile mozna wrzucic to do fabularnej gry akcji, ale to tez zaklinanie rzeczywistosci. Jestem pewien, ze gdyby DM nie byl umieszczony w realiach fantasy, to by nikt nie mial watpliwosci. Ale realia tez nie maja tu nic do rzeczy. Ani realia, ani ten SZCZATKOWY rozwoj. To gra akcji w perspektywie pierwszej osoby z elementami rpg. Tylko tyle (moze i az tyle? Bo to fajne polaczenie). Brakuje najwazniejszych rzeczy. Nie zapominaj o rodowodzie gier rpg. Nie masz w DM odgrywania postaci, nie stajesz sie nia, nie nawiazujesz interakcji, nie prowadzisz dialogow. Sam rozwoj bohatera jest prosty (dopasowany do gry akcji:) ) i... bardzo dobrze. Bo to gra akcji jest. Wlazisz do lokacji, niszczysz wszystko co sie rusza, przechodzisz poziom i zaczynasz nastepny. Idac tym tokiem rozumowania, taka gra jak Star Wars Jedi Academy to tez gra RPG. Na poczatku tworzysz postac (wyglad), a potem ja rozwijasz ("kupujesz" nowe moce, zmieniasz miecz, itp). Mozesz tez wybrac kolejnosc eksterminacji kolejnych lokacji, wiec nawet nieliniowy element sie wkradl. Ale Jedi Academy nie jest gra rpg, nigdy nia nie bedzie, chocby minelo 100 lat, a wiedza graczy bedzie jeszcze nizsza niz teraz. Jedi Academy i DM sa zblizone mechanika, jak to przedstawilem wyzej, ale obie gry to tylko gry akcje z elementami rpga. Koniec.

Spróbuj kingdoms of amalur, takie lekkie połączenie skyrim z dark souls, więcej w tym skyrim(otwarty świat, crafting itd).

Od siebie dodam Mount&Blade - warband. Jest SP i MP. Oprócz tego jakiś czas temu wyszedł dodatek - Viking Conquest. Sandbox na wiele godzin.
Coś w podobnych klimatach - Chivalry Medieval Warfare ewentualnie War of the Roses
A może coś zupełnie innego, jeszcze do niedawna hit internetowych zagrajmerów: Rocket leage.

Jak ci się soulsy podobały to może spróbujesz lords of the fallen? względnie podobne produkcje, a tak po za tym, to zgodzę się z jednym z przedmówców Divinity Original Sin jedna z najlepszy produkcji ostatnich lat.

Dzz gra fabularna to RPG, więc po co kombinować ?

Moze nawet FPS, bo strzelamy tam, ale zakleciami i strzalami wypuszczonymi z luku.

Jak ktoś mi pisze coś takiego..... to teraz jak gram FPP w skajrimie to shooter...

Gra akcji RPG to chyba proste, więc nie wiem po co się kłócisz skoro sam napisałeś, ze to fabularna gra akcji, a z tego co wiem gra fabularna to nic innego jak wspomniany już RPG.

To, że ma elementy akcji/shooterów/slasherów to normalne.

W grze są również rzadkie elementy dialogów prowadzonych przez scenariusz, a i wyborów nie brakuje. Pomóc tej dziewczynie i element z ojcem naszego diabełka.

Gra idzie bardziej do RPG'a niż FPS'a, a akcja jest w obydwóch przypadkach.

To niesamowite jak Ubisoftowi udało się połączyć elementy RPG, akcji, przygodówki i platformówki w jedno. System rozwijania postaci, świetne czary, efekty, fizyka, zmienny klimat i akcja, i to wszystko z widoku pierwszej osoby. Mamy możliwość dokonania wyboru. Walka była po prostu przyjemnością, czułem że faktycznie macham mieczem. Możemy się przekraść przez cały poziom jak w serii Thief- uruchamiając pułapki, odwracając uwagę- bądź urządzić krwawą jatkę czy to mieczem, czy magią

Ta gra jest połączeniem kilku gatunków, ale w sklepach internetowych i portalach jest w kategorii gry RPG, bo tam najbardziej pasuje i tak się przyjęło i użytkownik dobrze napisał, że to świetny RPG...

Co do tematu polecam jeszcze Ascension to the Throne - Wojna o Koronę. Turowa strategia, która pierwsza z tego gatunku wciągnęła mnie na kilkanaście godzin. (prócz serii ubi)

Może Wasteland 2? Skoro klimat post-apo ci leży, gra świetna.

jak ktoś mi pisze coś takiego..... to teraz jak gram FPP w skajrimie to shooter...

Kolego, a zdajesz sobie sprawe, ze DM blizej do FPSa, niz do RPGa? Nie mowie, ze nim jest, bo nie jest, ale nazywanie go rpgiem jest jeszcze glupsze, niz mowienie o DM jako o FPSie. Zreszta - przez samych tworcow gra byla nazywana First person actionem. Powiem to raz jeszcze - zmiana koloru oczu nie czyni z gry RPGa. W przypadku dark messiah - rozwijanie postaci nie czyni z tej gry RPGa. To GRA AKCJI Z ELEMENTAMI RPG. Idac twoim tokiem rozumowania, to nowe FIFY sa RPGami, bo tworzymy swojego gracza, prowadizmy go przez caly sezon, trenujemy i zdobywamy nowe umiejetnosci. Jest analogia? Jest. Mowienie ze FIFA to RPG jest glupie. Tak samo jak mowienie, ze DM jest RPGiem.

Gra akcji RPG to chyba proste, więc nie wiem po co się kłócisz skoro sam napisałeś, ze to fabularna gra akcji, a z tego co wiem gra fabularna to nic innego jak wspomniany już RPG.

To nie jest gra akcji RPG. Co najwyzej - pierwszoosobowa gra akcji z ELEMENTAMI RPG. A koles w poscie napisal, ze DM to RPG. A nim nie jest.

sam napisałeś, ze to fabularna gra akcji

Nie. Jak juz mowic o DM jako o RPGu, to trzeba mowic o nim jako podgatunek, jakim jest fabularna gra akcji, ale i tak DM nie jest taka gra. Nie jest i nie bedzie nawet za 20 lat, jak spoleczenstwo bedzie jeszcze mniej rozrozniac gatunki. To prawie tak glupie jak mowienie, ze takie Team Fortress 2 to MMOFPS.

Ta gra jest połączeniem kilku gatunków, ale w sklepach internetowych i portalach jest w kategorii gry RPG, bo tam najbardziej pasuje i tak się przyjęło i użytkownik dobrze napisał, że to świetny RPG...

Moge plyte dody wrzucic, jako marketingowiec, do dzialu rocka, ale to nie znaczy, ze doda rocka gra. Kiedys DM byl sprzedawany inaczej i trafial do innych kategorii, ale po latach widze, ze marketingowo oplaca sie sprzedawac jako RPGa, bo to kojarzy sie z czyms bardziej zaawansowanym. Ta gra nie jest rpgiem, nigdy nim nie bedzie.

W grze są również rzadkie elementy dialogów prowadzonych przez scenariusz, a i wyborów nie brakuje. Pomóc tej dziewczynie i element z ojcem naszego diabełka. Gra idzie bardziej do RPG'a niż FPS'a, a akcja jest w obydwóch przypadkach.

Prosze cie, takie cos mamy prawie wszedzie, to moze teraz wsyztskie gry sa juz rpgami? Bioshock to tez RPG? NIE. Systemshock 2 to tez RPG? ZNOW NIE. To akurat FPSy, horrory z ELEMENTAMI RPG.

Do tematu:

pograj w klasyka. GTA. Dzis warto zaczac od 4.

EDIT:

Wszedlem na wiki:

Dark Messiah of Might and Magic (additionally subtitled Elements on Xbox 360) is a first-person action video game with role-playing elements

I na encyklopedie gier:

ark Messiah of Might and Magic: Elements to gra akcji z widokiem FPP, w którą wpleciono elementów cRPG.

Filmweb:

Dark Messiah of Might and Magic jest grą akcji osadzoną w świecie znanym z cyklu strategii Heroes of Might and Magic

Star wars knights of the old republic jedynka i dwójka.

Dzz sam napisałeś

Juz na sile mozna wrzucic to do fabularnej gry akcji

I tak poza tym co ma widok kamery FPP do tego, że gra jest RPG/STRATEGIĄ ?

Dodaj sobie ile jest elementów akcji, które są w każdym RPG i elementy czystego role play'a, a postaw sobie co przemawia, że ta gra to FPS...

Teraz skyrim na zwiadowcy, albo gothic na gonciu leśnym to shooter? Serio ? W fifie mam dialogi messiego z ronaldo, a może wybór czy mam mu pomóc zabić? Nie lubie jak ktoś tak kręci i chwyta się każdego "gówna", byle tylko wyjść na swoje... to tak jakbym ja wypisywał, podobieństwa zamków,potworów i innych pierdół... do obliviona

Nie chce mi się już z tobą kłócić... argumentami z FILMWEB xD wszedłem na trzy pierwsze portale o dark messiah i kategoria cRPG akcji

Celownik w grze i widok kamery z pierwszej osoby to nadal nie FPS, więc co ty mi tu pieprzysz.

Reszty twoich wypocin nawet nie czytam, bo jak czytam takie głupoty to muszę iść do łazienki.

Dalej mam ci niszczyć ? Tak więc cześć, drąż dalej.

GRA FABULARNA=RPG pisałem już, że to RPG AKCJI. Jednak nazwanie ją tylko RPG'iem pasuje, a grą akcji już nie za bardzo.

TEAMT

Zagraj sobie w serie splinter cell bardzo fajna skradanka i zabawa na kilka dni jest. Jak ci się spodoba to te starsze HITMANY

Polecam grę Rage. Fajny 'feeling' strzelania i idzie się wciągnąć szczególnie jak lubisz klimatyczne postapo :)