Szukam cRPG na miare gotic/risen

Naszła mnie ochota żeby zagrać w jakąś gre typu Gothic, Risen 1/2 one bardzo mi się spodobały.

Grałem w :

*Oblivion

* wszystkie Gothic ( jedynka najlepsza :D )

*Morrowind

*Nie nawidzę SKYRIM bardziej monotonnej gry nie widziałem.

▄ Wymagania nie grają roli

I przy okazji jakiś do gry w co-opie we 2 osoby na LAN-ie jakby ktoś znał.

jeżeli chodzi i co op to wymagania na lapek intel duo 2.4Ghz , radeon 512mb, 4gb ramu,

umys%C5%82.jpg

WYTĘŻCIE UMYSŁY!!

Kingdoms of Alamur

KoA podobnie jak poprzednik mogę z czystym sercem polecić. Przejście zajęło mi 42 godziny i ani przez moment się nie nudziłem :) do co-opa może LOTR Wojna na Północy?

Jade Empire (kultowa gra) I tak jak u gory Saga Baldur's Gate, Icewind Dale no i Final Fantasy VII

Two Worlds II też fajnie wygląda.

Akurat Baldur's Gate czy Icewind Dale grami typu Gothic są niekoniecznie - trochę nie ten styl prawda?

Spróbuj Wiedźmina obie części, Two Worlds 1 i 2 lub Dark Souls.

Akurat Baldur's Gate czy Icewind Dale grami typu Gothic są niekoniecznie - trochę nie ten styl prawda?Spróbuj Wiedźmina obie części, Two Worlds 1 i 2 lub Dark Souls.

Ale jak juz crpg to crpg ;)

A może Fable:The lost Chapters? Krótki(jeśli ciśniesz tylko z wątkiem głównym i grasz 4h dziennie:D) dynamiczny i pełen dobrego humoru RPG :)

Padło tu już wiele, wiele nazw. Rozumiem, że klasyki odpadają? Użytkownik Ajron wymienił zacne klasyki z gatunku cRPG. Oprócz tego w wątku nie padły jeszcze nazwy serii fallout (polecam dwie pierwsze części, ale jeśli zależy Ci na widoku 3D i czymś nowszym, polecam od trzeciej części w górę) oraz seria Dragon Age. To pierwsze mi przyszło do głowy oprócz tego co już tu możesz wyczytać. Większość również bym mógł polecić, jedyna gra z którą nie miałem kontaktu bezpośredniego(muszę nadrobić zaległości) to Kingdoms of Alamur.

nikt chyba nie wspmnial o Risen a to jest jak klon gothica

co do co opa masz neverwinter nights

Magar nikt nie wspomniał bo każdy umie czytać :P

Zapomniałem ze przeszedłem też wiedźminy i two worlds 2 , neverwinter, dragon age ( 3 nie próbowałem )

W fallout jest broń - typowa strzelanina , nie tędy droga.

Reckonig fajny ale nie po polsku -GOD WHY

Fable średnie.

Dark souls fatalne sterowanie mysz + klawa

Magar, przeczytaj jaki jest temat, bo robisz z siebie głupca :) ja polecę Ci tylko to co poprzednicy: Dragon Age, Kingdoms of Amalur i Fable.

czytalem tylko "gralem w" co do polecenia gry może KOTOR? Bastion ? Divinity? może jakiś władca pierścienia?

@up ja robię z siebie głupca? ty podajesz tytuły wymienione przez 3 inne osoby

@ Magar

Naszła mnie ochota żeby zagrać w jakąś gre typu Gothic, Risen 1/2 one bardzo mi się spodobały.
nikt chyba nie wspmnial o Risen a to jest jak klon gothica

Coś podobnego do Risen? Może Risen! Tak to wygląda. Ja się nie wygłupiłem, bo gdy więcej osób poleci mu jakąś grę, to chyba znaczy, że ta gra jest dobra.

@Thunderbird Do Amalura niby powoli wychodzi spolszczenie, ale nie wiem kiedy można spodziewać się gotowego.

Moze Dark Souls tyle ze bys potrzebowal pada.

pada mam ale jakis g za 50 zł 2h konfiguracji :x

Kingdoms of Alamur, będzie spolszczone, właśnie kończą się prace nad fanowskim spolszczeniem.

http://www.kingdoms.ubf.pl/news.php

Grałem w :

*Oblivion

* wszystkie Gothic ( jedynka najlepsza :D )

*Morrowind

*Nie nawidzę SKYRIM bardziej monotonnej gry nie widziałem.

▄ Wymagania nie grają roli

I przy okazji jakiś do gry w co-opie we 2 osoby na LAN-ie jakby ktoś znał.

jeżeli chodzi i co op to wymagania na lapek intel duo 2.4Ghz , radeon 512mb, 4gb ramu,

umys%C5%82.jpg

WYTĘŻCIE UMYSŁY!!