Szukam cRPG

Gatunek: cRPG / hack'n'slash / Action RPG (tylko i wyłącznie single player)

Sprzęt: Dość słaby laptop - Intel Dual CPU 2 x 2.2, 3 GB Ram, Zintegrowana karta graficzna.

Cechy:

- Crafting

- Możliwość posiadania zwierzaka

- Bezklasowość / dużo klas / dużo skilli (jedno z 3)

- Ciekawa fabuła

- Nieliniowość

- Dużo uzbrojenia / broni

- Ciekawy, spory świat

- System walki może być zręcznościowy, point'n'click, z aktywną pauzą... BYLE NIE TUROWY!

Przypadły mi do gustu:

- Baldurs Gate I, II

- Torchlight

- Diablo II

- Morrowind

- Divine Divinity

- Titan Quest

- Nox

- Arcanum

- Gothic I, II

Nie przypadły mi do gustu:

- Oblivion

- Fallout I, II (klimat i czasy w których rozgrywa się gra)

- Divinity II - Ego Draconis (ta gra, to jakaś pomyłka)

- Beyond Divinity (to co wyżej)

- Evil Island (beznadziejny system rozgrywki)

- Gothic III

Wszystkie gry w stylu Dungeon Crawler, Avernum, Rogue itd. ODPADAJĄ! Poszukuję jakiejś gry, która posiada powyższe cechy. Grafika jest mi obojętna - ładne 3D czy 2D - ważne, żeby nie raziła w oczy.

Wiem, że to temat związany z grami MMO, ale myślę, że i w tym temacie dacie rade mi pomóc. :) Pozdrawiam wszystkich.

Neverwinter nights, choc moim zdaniem gra raczej slaba, to posiada wiekszosc cech, o ktore prosisz. Dla mnie mistrzem gatunku jest PlaneScape Torment. Nie posiada on wiele cech, o ktore prosisz, ale jest gra genialna i nie zmieni tego fakt, ze nie mozesz w niej posiadac peta, czy innych bajerow. Ta gra jest nastawiona na odgrywnaie postaci, fabule i dialog, a to chyba najwazniejsze w grach tego typu. Tutaj pisalem wiecej o tej grze:

EDIT:

A temat przenioslem.

Mass Efect zwłaszcza pierwsza część. Zamiast zwierzaka masz tam własną drużynę. :D Fabuła naprawdę jest dobra, więc zagraj.

Mass Efect zwłaszcza pierwsza część. Zamiast zwierzaka masz tam własną drużynę. Fabuła naprawdę jest dobra, więc zagraj.

Po pierwsze - mam za słabego kompa na tę grę. Po drugie - nienawidzę futurystycznych klimatów. Po trzecie - nienawidzę grać drużyną.

Mount And Blade.

Mount And Blade.

Dobra, podziękuję już użytkownikom tego forum. Rzucają pierwszą, lepszą grę nie czytając nawet wymagań.

Użytkownik Gumio dnia 19 listopad 2010 - 20:30 napisał Mount And Blade.Dobra, podziękuję już użytkownikom tego forum. Rzucają pierwszą, lepszą grę nie czytając nawet wymagań.

Mount & Blade spełnia twoje wymagania (poza 1)

Cechy:- Crafting- Możliwość posiadania zwierzaka- Bezklasowość / dużo klas / dużo skilli (jedno z 3)- Ciekawa fabuła- Nieliniowość- Dużo uzbrojenia / broni- Ciekawy, spory świat- System walki może być zręcznościowy, point'n'click, z aktywną pauzą... BYLE NIE TUROWY!

-Crafting - no tego tam brakuje

-zwierzak? po co Ci zwierzak... masz całą armie!

-Dużo klas, jeśli chodzi o drzewko rozwoju twoje i twojej armii (chcial nie chciał wybór jest dużu). Skile- jak nauczysz sie walczyć to masz skilla, nie?

-Fabula.... albo stworzyć odrębne królestwo (co łatwe bez sojusznika nie jest) albo przyłączć się do kogoś. Założenia- podbić cały świat

-Nieliniowa... tutaj można się kłócić ;)

-Uzbrojenia i broni jest od budyniu i jeszcze więcej

-świat jest dość rozległy, a przemierzyć go od początku do końca do łatwych zadań też nie należy

-System walki raczej zręcznościowy, bez trówki

Gatunek: cRPG / hack'n'slash / Action RPG (tylko i wyłącznie single player)

Sprzęt: Dość słaby laptop - Intel Dual CPU 2 x 2.2, 3 GB Ram, Zintegrowana karta graficzna.

Cechy:

- Crafting

- Możliwość posiadania zwierzaka

- Bezklasowość / dużo klas / dużo skilli (jedno z 3)

- Ciekawa fabuła

- Nieliniowość

- Dużo uzbrojenia / broni

- Ciekawy, spory świat

- System walki może być zręcznościowy, point'n'click, z aktywną pauzą... BYLE NIE TUROWY!

Przypadły mi do gustu:

- Baldurs Gate I, II

- Torchlight

- Diablo II

- Morrowind

- Divine Divinity

- Titan Quest

- Nox

- Arcanum

- Gothic I, II

Nie przypadły mi do gustu:

- Oblivion

- Fallout I, II (klimat i czasy w których rozgrywa się gra)

- Divinity II - Ego Draconis (ta gra, to jakaś pomyłka)

- Beyond Divinity (to co wyżej)

- Evil Island (beznadziejny system rozgrywki)

- Gothic III

Wszystkie gry w stylu Dungeon Crawler, Avernum, Rogue itd. ODPADAJĄ! Poszukuję jakiejś gry, która posiada powyższe cechy. Grafika jest mi obojętna - ładne 3D czy 2D - ważne, żeby nie raziła w oczy.

Wiem, że to temat związany z grami MMO, ale myślę, że i w tym temacie dacie rade mi pomóc. :) Pozdrawiam wszystkich.