Szukam darmowego mmo na odprężenie się od TL

Hey, szukam jakiegoś MMORPG do odprężenia się, warunki to darmowe i widok z 3osoby. Żadne widoki izometryczne itp. Populacja nieważna, ważne aby można było sobie przyjemnie spędzić czas. Fajnie jak by nie było tab-target. Duże produkcje jak BDO czy GW2 mnie nie interesują.

Takiej gry każdy szuka, ale niestety nie ma.

ArcheAge Classic

z darmowych to chyba nic, ale ESO albo New World może ci podpasują

ESO odpada, nie lubię tego… W New Worlda to nie chce mi się już grać, może zagram na start serwerów PvP i to tyle.

Może Blade & Soul? Walka jest niby na Target, ale bardziej Action-Target niż zaznaczanie moba jak w TnLu. Sam system walki w BnS’ie bardziej mi wygląda coś jak pół Non-target, ale nim nie jest, bo jest taki celownik którym celujesz moba i w niego bijesz. Sam grałem i czasem gram w BnSa to walka bardziej mi przypomina właśnie Non-Target niż sam Tab-Target czy inne “Targety”. Tylko gra jest p2w, więc tu jest duży minus. Albo C9 (Continent of the Ninth Seal) Dungeonówka taka z Non Target i masą skilli do klikania. Tez kiedyś grałem, a system walki jest jednym z lepszych z non target. Ale tez jest P2W. W sumie każda darmowa gra mmo jest teraz p2w, więc no…

Vindictus?

Hmm… Może Dauntless albo Neverwinter Online? Ale nie za bardzo pamiętam jaki tam był system walki szczerze mówiąc.

Neverwinter

Wszyscy ciągle chcą action combat, takie gry wychodzą i upadają.

Może w końcu zrozumiecie że action combat nie ma prawa dobrego bytu w MMO? To się nadaje do Dark Souls ale w MMO nie stworzysz tak dobrych mechanik i synchronizacji jak na tab-targecie.

Nie bez powodu tab-targetowe MMO nadal są na szczycie i żyją, a action combaty upadają szybciej niż trwał proces produkcyjny. “Wyjdź z czerwonego pola” i na tym polega wasz action combat xD

1lajk