Szukam dawnej gry- strategia

Cześć, szukam gry w którą grałem przez chwilę dobre 8 lat temu. Niewiele pamiętam, ale warto spróbować. Poniżej wypisze te kilka szczegółów które utkwiły mi w pamięci.

Była to strategia. Ciężko mi porównać do czegokolwiek, ale nie była to gra jak twierdza, bo nie wchodziłeś do miasta a tylko np klikałeś na ikonę miasta na mapie i decydowałeś w parametrach co rozbudować. Charakterystycznym elementem była walka! Nie mogłeś decydować nad ruchem jednostek podczas bitwy, tylko ustawiałeś wszystko przed rozpoczęciem. Zwiadowcy przynosili ci czasem podstawowe dane( np liczba przeciwników). Całość była osadzona w realiach chyba rzymskich.

Coś w stylu "Spartan"?

Albo z dodatkiem "Spartan: Gates of Troy"

Znałem kiedyś jeszcze jedną bardzo podobną grę, ale nie mogę sobie teraz przypomnieć. ;x

niestety nie

Ja znam tę grę! to Chariots of war (po polsku, rydwany wojny ^^)

Legion ^^

http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=1526

obie spełniają opis;)

dzięki wam obu! rzeczywiście chodziło o legion. Ale miałem 8lat temu okropny gust... głupia wyobraźnia mi to lepiej przedstawiała

Dlaczego okropny gust? Jak dla mnie ten tytuł wygląda bardzo ciekawie. Jak porządny klasyk :D

Legion to była jedna z najlepszych gier na Amigę. Miałeś dobry gust :)

Cześć, szukam gry w którą grałem przez chwilę dobre 8 lat temu. Niewiele pamiętam, ale warto spróbować. Poniżej wypisze te kilka szczegółów które utkwiły mi w pamięci.

Była to strategia. Ciężko mi porównać do czegokolwiek, ale nie była to gra jak twierdza, bo nie wchodziłeś do miasta a tylko np klikałeś na ikonę miasta na mapie i decydowałeś w parametrach co rozbudować. Charakterystycznym elementem była walka! Nie mogłeś decydować nad ruchem jednostek podczas bitwy, tylko ustawiałeś wszystko przed rozpoczęciem. Zwiadowcy przynosili ci czasem podstawowe dane( np liczba przeciwników). Całość była osadzona w realiach chyba rzymskich.