Szukam dobrego mikrofonu

Witam, tak wiem że istnieje temat w którym jest ładnie napisane jaki sprzęt do jakiej wartości sumy. Jednak myślę, że temat może być już trochę przestarzały. Szukam mikrofonu do sumki powiedzmy ~200 zł.Nie dajcie się jednak ponieść fantazji, szukam DO 200zł, a nie za.

Liczę że grając na głośnikach, nie będzie problemu jeśli będę rozmawiał przez discord, skype, teamspeak itp. delektując się przy tym dźwiękami ulubionej kapeli (aktualnie mam taki mikrofon, że muszę wybierać komunikacja z teamem czy jednak muzyka w tle). Chcę być dobrze słyszalny, bez zbędnych szumów, najlepiej by nie zabierał wiele miejsca ale nie jest to wymagane kryterium. Podkreślam, że szukam TYLKO Mikrofonu, nie całego headsetu.

Chcesz być dobrze słyszalny i używać głośników, w których będzie leciał głos znajomych z TS' bądź muzyka? Wybierz jedno. Nawet na Samsonie C0U1 Pro nie ma takiego luksusu. Co do mikrofonu, to polecam ci Superlux E205, kosztuję około 160 zł. Dokładasz 20 zł i masz dodatkowo jeszcze pop filtr.

Sam uzywam i polecam bardzo ten http://www.ceneo.pl/23837426 ( cenna co prawda od 220-250 ) ale warto :)

@T4l4r to chyba czytać ze zrozumieniem nie potrafi. Autor wyraźnie zaznaczył: "szukam DO 200zł, a nie za." Takim sposobem możemy polecać nawet za 1000zł no bo przecież warto.

Standardowo polecam Samson Go Mic USB.

A co do pop filtru o którym wspomniał Hyack... lepiej samemu zrobić kosztem 5-10zł. Zawsze to dyszka - pietnastak na kebsa zostaje.

Ehh serio 20 zl wiecej to nie 800 juz nie przesadzaj ... Po za tym napsialem "( cenna co prawda od 220-250 ) ale warto" wiec z tym czyatniem ze zrozumienim daruj sobie ... To jzu jest szukanie dziury w calym bo podalem oferte AZ o 20 zl wiecje bez przesady..

Witam, tak wiem że istnieje temat w którym jest ładnie napisane jaki sprzęt do jakiej wartości sumy. Jednak myślę, że temat może być już trochę przestarzały. Szukam mikrofonu do sumki powiedzmy ~200 zł.Nie dajcie się jednak ponieść fantazji, szukam DO 200zł, a nie za.

Liczę że grając na głośnikach, nie będzie problemu jeśli będę rozmawiał przez discord, skype, teamspeak itp. delektując się przy tym dźwiękami ulubionej kapeli (aktualnie mam taki mikrofon, że muszę wybierać komunikacja z teamem czy jednak muzyka w tle). Chcę być dobrze słyszalny, bez zbędnych szumów, najlepiej by nie zabierał wiele miejsca ale nie jest to wymagane kryterium. Podkreślam, że szukam TYLKO Mikrofonu, nie całego headsetu.