Jak napisałem w temacie poszukuję dwóch gier, które widziałem już jakiś czas temu, ale nie mogę sobie za nic przypomnieć jak się nazywały.
Pierwsza gra osadzona była w świecie fantasy. Kierowało się z tego co pamiętam całym rodem bohaterów, nowe pokolenia się rodziły, stare odchodziły. Było jakieś Wielkie Zło w dalszej przyszłości, zbierało się ekwipunek, który nowi potomkowie rodziny mogli dziedziczyć, nie pamiętam niestety zbyt dokładnie przez to, że grę widziałem już dość dawno. Kojarzy mi się, że to mogła być produkcja japońska wydana na naszym rynku, albo stylizowana na taką, ale nie był to typowy jrpg.
Druga gra to było coś jak gra planszowa stworzona w komputerowej formie. Kierowało się jakąś organizacją kultystów/czcicieli zła/wyznawców Cthulhu, czymś w tym rodzaju. Polegało to głównie na wysyłaniu agentów do różnych miejsc, wydawaniu im poleceń, ogólnym działaniu na rzecz końca świata. Tą grę akurat widziałem na kickstarterze więc możliwe jest, że jeszcze nie wyszła, jest w EA czy coś w tym stylu. Mogę też nie pamiętać dokładnie i ta cała zabawa z kultystami była tylko elementem gry, ale wydaje mi się, że mniej więcej na tym zabawa polegała. Świat przedstawiony to też było fantasy. Z tego co kojarzę to plansza miała być proceduralnie generowana, ale tu pewien nie jestem.
Za wszelką pomoc będę wdzięczny niezmiernie.
Wesołych Świąt