Szukam Ekipy o Haven & Hearts

Jak w temacie, szukam ludzi do wspólnej gry, bo samemu nic się nie osiągnie :D Przygarnął mnie kumpel do małej wioski (mieszka tam może z 10 osóB).

W skrócie, gra polega na ciągłym krafceniu, budowaniu, wydobywaniu polowaniu itp.

Ogólnie fajna gierka, jakby ktoś chciał popykać, pisać w temacie.

Jak zapoznam się dobrze z grą,to ci napisze :)

a Dalibyscie stronke bo niemgoe znalesc a zchcia tez sie zapoznam :D

http://www.havenandhearth.com/

Co do gry, to ja czekam na globalny reset (będzie w marcu) i wtedy tworzę gigantyczną osadę. Na razie zapisało się około 40 osób.

Hej warcraft to chętny jesteś na jakieś granie?

Nie powiem gierka mnie zainteresowała. Może ściągnę.

Mac zamierzasz czekać aż do marca??? Przecież to kupa czasu.

@UP.

Racja, do tego czasu gra zdąży mi się znudzić 10 razy.

Tak, zamierzam czekać. Jestem fanatykiem HaH i Wurma, będę w nie grać chyba jeszcze co najmniej kilkanaście miesięcy.

Nie chcę Cię w żaden sposób zniechęcać, ale ile ja razy sobie mówiłem, że będę w daną grę grać latami :lol: a po 2 miesiącach szukałem następnej :lol:

Cwieq, grałem w HaH bez przerwy ponad pół roku ciągiem, a ogólnie gram już prawie 3/4 roku. Z Wurmem podobnie, tylko że od 3 miesięcy w niego gram.

No to nieźle się wciągnąłeś :P

właśnie ściągnąłem HoH i myślę, że to może być fajna gra.

Jest jakiś serwer prywatny bądź nie gdzie mógłbym pograć z polakami?

www.havenandhearth.eu - tu na pewno znajdziesz kogoś chętnego do gry.

Mac, a masz może nie używane konto dosyć rozwinięte. Nie chodzi o to żebyś mi dał. Chcę tylko zobaczyć jakie są ciekawe opcje po jakimś czasie gry.

Jak zdobyć nasionka roślin :D. Na razie żyję jako pustelnik z buszu i nie chce towarzystwa ale parę rad się przyda.

za***przyłem pług z jakiegoś dużego pola :D buu serwer down..

Nowe nasiona widać jeżeli masz odpowiedni dużą wartość percepcji i eksploracji (to się mnoży). Do zrobienia użytku z nasion musisz mieć naturalnie rolnictwo :) Najłatwiej chyba po prostu komuś zakosić kilka nasion na start a potem to już tylko sadzić, zbierać, sadzić i tak w kółko.

Drako, konta nie pokażę, ale mogę w skrócie napisać, co miałem w poprzedniej osadzie. Najważniejsza sprawa to podwyższanie ql wszystkiego, co po przekroczeniu liczby 100 budzi potęgę i zachwyt u newbie równocześnie. Druga sprawa - metal, to jest sprawa oczywista. Dalej jest jeszcze brickwall, emocje związane z pierwszą utworzoną stalą z żelaza i węgla po kilku nieudanych próbach, no, i hardened leather. Oczywiście mniejszych rzeczy jest więcej, z tych wartych uwagi jeszcze mogę wymienić budowę pierwszego Stone Mansion. Przy okazji zrobienie stali to w tej grze punkt kulminacyjny, dalej się robi powoli coraz wolniej - i dlatego obecnie w HaH praktycznie nie gram i czekam na reset serwera do marca.

A żeby znaleźć kopalnie to trzeba biegać i szukać czy jest inny sposób? Mam też problem z nabraniem wody do wiaderka.

Wodę do wiadra możesz nabrać klikając najpierw na wiadro, a potem na wodę/studnię. Co do kopalni, to musisz mieć tak +/- 400 iloczynu percepcion*exploaration i szukać charakterystycznej rośliny o nazwie rustroot, zrobić rustroot extract i używać co jakiś czas w różnych miejscach "prospect".

Jak w temacie, szukam ludzi do wspólnej gry, bo samemu nic się nie osiągnie :D Przygarnął mnie kumpel do małej wioski (mieszka tam może z 10 osóB).

W skrócie, gra polega na ciągłym krafceniu, budowaniu, wydobywaniu polowaniu itp.

Ogólnie fajna gierka, jakby ktoś chciał popykać, pisać w temacie.