Szukam f2p mmorpg

Przeszukałem cały internet wzdłuż i wszerz, i po prostu nie ma ani jednej dobrej gry f2p mmorpg. Nadchodzą obiecujące gry mmorpg, ale w najlepszym wypadku są dostępne w Rosji. Muszę zadowolić się tym co jest. Ale właśnie nic nie ma. Jak wy nic nie znacie, to się poddaję. Jak jakimś cudem uda wam się coś znaleźć oferuję klucze steam na małe gry indie, ale nie dam wam gwarancji że działają, bo nie dotykałem ich od kilku lat. Aczkolwiek nigdy nie były aktywowane.

Gatunek: MMORPG
Sprzęt: wszystko pójdzie
Cechy:

• grafika ma po prostu nie być brzydka
  • skupienie się na pve, endgame z pve
  • brak p2w w aspekcie pve
  • brak grindu/minimalny grind (zniosę grind jeśli jest mocno związany z lootem, bo w mmorpg gram dla lootu, nie dla fabuły (bo w sumie nigdy jej nie ma) z wyjątkiem FFXIV, ale to inna bajka, bo nie f2p)
  • "normalne" klasy typu paladyn, łucznik itd, a nie żadne latające ninja jak w Blade and Soul
  • populacja na tyle duża, żeby wszystkie funkcje gry działały dobrze
  • ma być wciągająca
  • im więcej lootu tym lepiej

Przypadły mi do gustu:

• Vindictus (teraz grę uniemożliwia brak populacji)

Nie przypadły mi do gustu:

• TERA
  • Guild Wars 2
  • Neverwinter
  • Revelation
  • ArcheAge
  • EOS
  • Skyforge
  • Aion
  • Blade and Soul
  • Rift
  • Wildstar

Polecił bym ci Bless Online, ale niestety tylko u ruskich.

Także chyba Elder Scrolls najlepiej się teraz ma.

No właśnie Bless Online jest na liście potencjalnie dobrych gier, ale blokada IP jest nie do pominięcia. Elder Scrolls Online jest b2p, i dalej nie potrafię przeboleć drewnianych animacji.

^teso nie jest f2p

ciężko znaleźć coś, co będzie łączyć wszystkie podane przez Ciebie punkty i nie będzie jedną z wypróbowanych gier.

może star warsy/star trek? albo ten nowy the secret world. lub też z bardziej anime'owatych mabinogi, dream of mirror online, tylko żadna z tych pozycji chyba nie ma typowych klas, plus te pierwsze stawiają raczej na fabułę. Adventure Quest 3d ma takie podstawowe, Forsaken World też dosyć standardowe, ale nigdy nie grałam w żadną z tych gier (w AQ może z kwadrans), więc nie wiem, jak z resztą wymogów. Ew. możesz jeszcze ogarnąć Lotro, D&D Online.

A runes of magic?

Wszystkie aktualnie podane mmorpg'i odpadają, większość z powodu grafiki.

Nie przypadły tobie do gustu wiele dobrych/średnich gier MMOPRG. Niestety musisz nastawić się na wydatek kasy aby zagrać w coś dobrego. Najdroższy a zarazem najlepszy jest WoW następnie TESO B2P kupujesz gold edition za ok 120zł i masz grę w pełni. Kolejnymi grami jest FFXIV o którym muszę wspomnieć (lecz nie mój klimat) bo gra watra uwagi oraz Star Wars the Old Republic który idealnie nas wrzuca w świat Gwiezdnych Wojen. To są 4 tytuły każdy na swój sposób płatny ale na pewno warte swoich kwot a rozgrywkę będziesz miał na długie miesiące. Od 15 lat śledzę rynek gier MMORPG i w nie gram i szczerze powiem wszystko zależy od twojego gustu oraz czego poszukujesz. Napisałeś także aby była wciągająca hmmm ale pod jakim względem end-game, fabularnie czy w rozwoju swojego awatara?? Jest wiele czynników które mogą wciągać i zachęcać Ciebie do logowania się każdego dnia do tej gry,ale ze swojego doświadczenia powiem jedno największym czynnikiem że gra będzie Ciebie zmuszać do logowania jest gildia/klan/ekipa z którą będziesz grał ona jest najważniejsza. Możesz grać w tetrisa online ale jak będziesz miał znajomych z którymi dobrze spędzasz czas będziesz grał wraz z nimi. Pozdrawiam serdecznie :)

Najlepszy jest FFXIV, i jeśli nic nie znajdę do wtorku, to po prostu kupuję abonament. Niby 90zł, ale ostatnio grałem rok temu, i żadnej gry w tym roku nie kupiłem, to powiedzmy, że mnie stać. Mam odpowiednio dużo rzeczy do roboty, chociażby przygotować postać na Stormblood.

Jak to ktoś raz świetnie podsumował "WoW w porównaniu z FFXIV wygląda jak gra robiona przez jedną osobę w piwnicy". TESO jest zdecydowanie warty uwagi, ale nie przeboleję drewnianych animacji. Jak będzie jakiś okres testowy to spróbuję, bo może cała reszta to rekompensuje.

Do gry zachęca mnie przede wszystkim perspektywa nowego ekwipunku i rozwoju, dlatego Black Desert odpada, bo tam od 1 do 49 poziomu jedziemy na tym samym secie.

Nie wiem jak wpasowuje się to w twoje klimaty, ale skoro podobał ci się vindictus, to polecam spróbować Warframe'a, ta gra to taki SCI Fi MMO, bardziej dungeonówka, ale strasznie nastawiona na zdobywanie przedmiotów, nowych tytułowych "warframeów", itd. Z tym że przemieszczanie na dungeonach to głównie skakanie na duże odległości jak ninja, a ty tam stwierdziłeś że nie chcesz latającego gówna, alzobacz gameplay'e może akurat ci podejdzie.

Masa contentu, masa broni i framów do wyexpienia, specyficzny ale naprawdę fajny klimat, świetna grafika i od groma ludzi, gra cały czas utrzymuje się pomiędzy top 10-12 na steamie.

Wiele z tych cech może się nie zgadzać do twoich, mnie też na początku odrzuciło brak klas, a zamiast nich te "zbroje" ze skillami, ale mimo wszystko polecam sprawdzić.

Zawsze możesz pobawić się VPN i Bless Online odpalić.

Będzie git ^^ Super gra, niezła grafika.

Co do tematu f2p, sam szukałem sporo , i ostatecznie padło na rozwiązania B2P, które są IMO najlepsze. Polecam ESO.

Warframe - tutaj "latające ninja" o tyle mi nie przeszkadzają, że to bardzo specyficzna gra. Ale design postaci jest wg. mnie strasznie brzydki, i przez to chęć gry spada do zera.

Bless Online - na ten moment to w zasadzie p2p, bo nie ma darmowych vpn'ów.

Runescape3.

Na membera da się spokojnie zarobić w grze.

http://www.vpngate.net/en/download.aspx

Ja korzystam z tego darmowego VPN i o dziwo działa :) Co prawda w sobotni wieczór trudno znaleźć odpowiedni serwer od ruskich, ale w dzień bezproblemowo :)

Polecam.

W razie czego tutaj masz poradnik co i jak :)

Spróbuję ew. coś zrobić właśnie z tym Bless, aczkolwiek nie chciałbym się "wypalić" zanim gra w ogóle wyjdzie. Z tego co mi wiadomo aktualnie ta gra jest dosyć słaba, i podobno po premierze w europie dostanie potrzebne aktualizacje.

Przeszukałem cały internet wzdłuż i wszerz, i po prostu nie ma ani jednej dobrej gry f2p mmorpg. Nadchodzą obiecujące gry mmorpg, ale w najlepszym wypadku są dostępne w Rosji. Muszę zadowolić się tym co jest. Ale właśnie nic nie ma. Jak wy nic nie znacie, to się poddaję. Jak jakimś cudem uda wam się coś znaleźć oferuję klucze steam na małe gry indie, ale nie dam wam gwarancji że działają, bo nie dotykałem ich od kilku lat. Aczkolwiek nigdy nie były aktywowane.

Gatunek: MMORPG
Sprzęt: wszystko pójdzie
Cechy:

• grafika ma po prostu nie być brzydka
  • skupienie się na pve, endgame z pve
  • brak p2w w aspekcie pve
  • brak grindu/minimalny grind (zniosę grind jeśli jest mocno związany z lootem, bo w mmorpg gram dla lootu, nie dla fabuły (bo w sumie nigdy jej nie ma) z wyjątkiem FFXIV, ale to inna bajka, bo nie f2p)
  • "normalne" klasy typu paladyn, łucznik itd, a nie żadne latające ninja jak w Blade and Soul
  • populacja na tyle duża, żeby wszystkie funkcje gry działały dobrze
  • ma być wciągająca
  • im więcej lootu tym lepiej

Przypadły mi do gustu:

• Vindictus (teraz grę uniemożliwia brak populacji)

Nie przypadły mi do gustu:

• TERA
  • Guild Wars 2
  • Neverwinter
  • Revelation
  • ArcheAge
  • EOS
  • Skyforge
  • Aion
  • Blade and Soul
  • Rift
  • Wildstar